Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

14Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0

Σε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες για επίτευξη γκολ και αυτές από τη μεριά κυρίως του Παναιτωλικού μας η αγαπημένη μας ομάδα πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα. Φυσικά για άλλη μια φορά ο κόσμος του Παναιτωλικού ήταν φανταστικός αφού έκανε πραγματική κατάληψη στο γήπεδο του Ελληνικού και το μετέτρεψε σε Αγρίνιο. Στο γήπεδο του Ελληνικού που δεν αποτελεί τη φυσική έδρα του Εθνικού βρέθηκαν 1200-1400 οπαδοί της ομάδας μας οι οποίοι αφού τίγκαραν το ένα πέταλο ανάγκασαν τη παε του Εθνικού να ανοίξει και το άλλο πέταλο ενώ οι οπαδοί του Εθνικού δε πρέπει να ξεπερνούσαν τους χίλιους. Κατά τη διάρκεια της άφιξης των πούλμαν των οργανωμένων εκδρομέων από το Αγρίνιο καμιά 50αριά οπαδοί του Εθνικού τους υποδέχτηκαν με πέτρες τις οποίες πετούσαν από απόσταση και στις οποίες απάντησαν οι οπαδοί του Παναιτωλικού με αποτέλεσμα να επέμβουν οι ειδικές δυνάμεις της προστασίας του πολίτη και να υπάρξουν μικρές συμπλοκές και κυνηγητό μεταξύ των ματ και των οπαδών της ομάδας μας στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Σε άλλο ένα γήπεδο του λεκανοπεδίου ήταν πάρα πολύ έντονη η παρουσία της κρατικής καταστολής αφού υπήρχαν 5-6 διμοιρίες των ματ (πράσινοι και μπλε) και ακόμη περισσότεροι λοιποί μπάτσοι και πολύ προκλητικοί. Διαβάσαμε κάπου στο διαδίκτυο μετά το παιχνίδι ότι έγινε και προσαγωγή οπαδού του Εθνικού. Σε τέτοιες περιπτώσεις η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη αφού μπροστά στο κοινό εχθρό οφείλουμε να ξεχάσουμε τις επίπλαστες κάποιες φορές διαφορές μας.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

13Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΡΟΔΟΣ 1-0

Ο Παναιτωλικός μας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και νίκησε και τη Ρόδο με την οποία έχει δημιουργήσει πολύ θετική παράδοση πραγματοποιώντας καλούτσικη εμφάνιση. Ο κόσμος πάλι παρόν (4000 οπαδοί περίπου) και πολύ όμορφες εικόνες για άλλη μια φορά από τους οργανωμένους οπαδούς της μικρής κερκίδας.

the dub-reggae corner(by One World One Race) Brain Damage Live

Οταν μάθαμε ότι στις 27 Νοεμβρίου θα παίξουν οι brain damage στην αθήνα ενθουσιαστήκαμε και στις μεταξύ μας συζητήσεις το θέμα κυριαρχούσε αφού πρόκειται για μια από τις αγαπημένες μας μπάντες σαν αυτόνομη ζώνη. .Κατά τις δέκα είμασταν εξω από το χώρο του live .. Μετά από μια μπύρα στα γρήγορα,μπαινουμε στο χώρο ο οποίος γέμιζε με αργούς ρυθμούς και ενώ ήδη έπαιζε το support act οι direct connection soundsystem. Για την ιστορία,οι Brain Damage δημιουργήθηκαν το 1999 από δύο μέλη,τον Martin και τον Raphael,δύο ιδρυτικά μέλη της Bangarang dub κολεκτίβας. Πρόκειται για electronic dub με πιο dark ύφος. Ο γραφικός και μελαγχολικός χαρακτήρας του Saint-Etienne,όπου δημιουργήθηκε το σχήμα,έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ύφος της μουσικής εξέλιξης του σχήματος. Στη Γαλλία έχουν μεγάλο κοινό και εκτιμώνται ιδιαιτέρως για τη διαφορετικότητα τους,κάτι που δε συμβαίνει στην Ελλάδα αλλά πολύ που μας ενδιαφέρει . Είναι γνωστοί για τις live εμφανίσεις τους και δεν απογοήτευσαν κανένα…
Aρκούσαν τα Genetic weapon και Under the ground για να καταλάβει κανείς πόσο γούσταρε ο κόσμος που βρισκόταν εκεί. Όλοι χορεύαμε ασταμάτητα από την ώρα που βγήκαν στη σκηνή. Από τις κορυφαίες στιγμές του live το Cube Dub…Απίστευτα φωνητικά,απόλυτος ρυθμός και η ατμόσφαιρα να μυρίζει φύση…Μια ολόκληρη ώρα γεμάτη απενοχοποιημένα vibes,ένα απόλυτα underground live με κοσμική διάθεση όπου ο καθένας ήταν στον κόσμο του αλλά σ’επαφή με τον δίπλα..Το πλήθος του κόσμου ήταν όσο πρέπει,δηλαδή αναμφισβήτητα είχε μπούγιο αλλά όχι σε αποπνικτική φάση.Ανάμεσα σε όλους και 6 άτομα από το παρεάκι μας.
Χορεύαμε πολύ άνετα και όσοι ήταν μπροστά από τη σκηνή του έδωσαν και κατάλαβε.
Οι Brain Damage έκαναν μια ξεχωριστή εμφάνιση δίνοντας ακόμη στη dub σκηνή,τη δική τους προσωπική σφραγίδα,δημιουργώντας μια cool ατμόσφαιρα, γεμάτη ρυθμό και εγκεφαλικές,σχεδόν υπνωτικές μελωδίες
Η μουσική βραδιά πλαισιώθηκε από τους direct connection system αλλά και από μια πολύ καλή εμφάνιση του professor skank που πρόσφερε samples και φωνητικά τα οποία δεν πέρασαν απαρατήρητα.Κάπως έτσι έσπασε το live με τον πολύ κόσμο να έχει ήδη αποχωρήσει..



Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ 2ο PARTY ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΖΩΝΗΣ

Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ I.D ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΣ 21.00

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ PARTY ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΙΝΙΑΔΩΝ.ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΡΟΥΧΑ,ΤΡΟΦΙΜΑ,ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΚΤΛ.

ΤΟ PARTY ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Εννιά χρόνια περάσαν..
9 χρόνια περάσαν από τις 31 Ιανουαρίου 2001 όταν ο Γιάννης Χρηστάκης , οπαδός της ομάδας μας , ξυλοκοπήθηκε από της δυνάμεις προστασίας του πολίτη μετά από εκτός έδρας αγώνα με τον Π.Α.Ο.Κ. και καθώς η πορεία των οπαδών μας από την Τούμπα κατευθυνόταν στο γήπεδο Χαριλάου .Ο 17χρονος τότε Γιάννης Χρηστάκης ξυλοκοπήθηκε από 3 άνδρες των ματ οι οποίοι αφού τον έριξαν στο έδαφος και ενώ ήταν πεσμένος μπρούμυτα τον κλωτσούσαν και τον χτύπαγαν με γκλομπ στο κεφάλι . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μετά από λίγες ώρες να νοσηλευτεί και να εγχειριστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου αφού έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις . Παρέμεινε συνολικά στο νοσοκομείο επί 16 ημέρες από τις οποίες οι 11 ήταν στην εντατική μονάδα .

Ο τότε Υπουργός Δημοσίας Τάξης είχε "καταδικάσει" το περιστατικό όπως πάντα αποκαλώντας το «βάρβαρη πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα μιας σύγχρονης αστυνομίας» , ενώ συγχρόνως δήλωνε πως «...οι αστυνομικοί ενδέχεται να έδρασαν κάτω από ψυχολογική φόρτιση» . Ενώ ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής αστυνομίας παρόμοια είχε δηλώσει πως ο αστυνομικός που ευθυνόταν για τον τραυματισμό του φιλάθλου πιθανόν να μην αντιλήφθηκε «μέσα στην ένταση και τη φόρτιση των στιγμών εκείνων» τι έκανε και απέδωσε το γεγονός επίσης σε «απώλεια ψυχραιμίας του αστυνομικού».Φυσικά διατάχθηκαν ΕΔΕ (ένορκη διοικητική εξέταση) και δικαστική ανάκριση . Η μεν ΕΔΕ στα τέλη Απριλίου είχε ανασταλεί περιμένοντας να εκδοθεί απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αναφορικά με την ποινική δίωξη για την υπόθεση . Στην δικαστική ανάκριση οι καταθέσεις που πάρθηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωναν από τις περισσότερες απόψεις την περιγραφή του Γιάννη Χρηστάκη ενώ τα μέλη της διμοιρίας των Υ.Α.Τ. (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης της Τάξης) που είχε συμμετάσχει στην επιχείρηση κατέθεσαν πως δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα . Σύμφωνα με την μαρτυρία αυτόπτων μαρτύρων πάντως τουλάχιστον ένας αστυνομικός παρακολούθησε τα όσα είχαν γίνει εντούτοις παρέλειψε να εμφανιστεί και να καταθέσει εναντίον των συναδέλφων του . Στις 10 Μαΐου 2002 , η εισαγγελέας παρότι ανέφερε συνοψίζοντας το περιστατικό πως «3 αστυνομικοί ξυλοκοπούσαν και κλωτσούσαν τον Γιάννη Χρηστάκη μέχρι ότου τους αντιλήφθηκε συνάδελφό τους .. ο οποίος όταν τους είδε τους φώναξε να σταματήσουν» συμπέρανε πως δεν υπήρχαν ασφαλή στοιχεία σε βάρος των δύο αστυνομικών και πρότεινε να μην διωχθούν ποινικώς και να μην παραπεμφθούν σε δίκη . Στις 12 Ιουνίου 2002 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης δέχτηκε αυτήν την πρόταση .

Για τέλος δεν ξεχνούμε την συμπαράσταση (επίσκεψη στο νοσοκομείο - χρηματική βοήθεια) που είχαν δείξει τότε οπαδοί του ΠΑΣ Γιαννενα στον τραυματισμένο οπαδό μας . Όποιος ξεχνάει το παρελθόν του δεν έχει ούτε παρόν , ούτε και μέλλον .

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Η ΡΩΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ULTRAS ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ (ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)

Η Ρώμη γίνεται πρωτεύουσα διαμαρτυρίας των ULTRAS για μια μέρα. Οι ULTRAS πολλών ομάδων βάλανε στην άκρη τα χρώματα διαδηλώνοντας ενάντια στην Κάρτα Οπαδού . Περίπου 5.000 από όλα τα μέρη της Ιταλίας αλλά και από όλες τις κατηγορίες.
Μια πορεία που τελείωσε χωρίς επεισόδια και ήταν ελεγχόμενη από μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις. Στην πορεία ακουστήκαν συνθήματα δικαιοσύνης για τον Stefano Cucchi κ τον Gabriele Sandri αλλά και συνθήματα όπως I Diffidati Con Noi. Το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών φορούσαν λευκά μπλουζάκια στα οποία στο μπροστινό μέρος γράφανε ¨ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ¨. Κατά την διάρκεια της πορείας τα γκρουπ 3000 περίπου ομάδων γέμισαν τους ουρανούς της Ρώμης από καπνούς, από τα πολλά καπνογόνα που άναψαν. Οι δρόμοι της Ρώμης για μια μέρα μετατράπηκαν σε πέταλα. Ανάμεσα στα συνθήματα που φωνάχτηκαν ήταν και πολλά ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις . Οι οργανωτές είχαν μοιράσει ένα φυλλάδιο που ζητούσε να ακουστούν μόνο τα συνθήματα που ακούγονταν από το μεγάφωνο κ όχι συνθήματα των ομάδων τους. Καμία σημαία, πολλά πανιά όμως με σλόγκαν όπως ΕΞΩ ΟΙ ULTRAS ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. Πολλά συνθήματα είχαν σαν στόχο τον Υπουργό Εσωτερικών Roberto Maroni, δημοσιογράφους κ τον αστυνομικό Luigi Spaccarotella. Ακόμα Απαίτησαν τη δυνατότητα να μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα τα πανιά μέσα στα γήπεδα. Μετά από κάποιες παρεμβάσεις στο μικρόφωνο από δικηγόρους και πολιτικούς, όπως ο εξουσιοδοτημένος στο σπόρτ του Δήμου της Ρώμης Alessandro Cochi και ο πρώην βουλευτής Paolo Cento, στο τέλος της πορείας οι ULTRAS ανακοίνωσαν ένα έγγραφο για να ζητήσουν να ξανασυζητηθεί το υπουργικό διάταγμα για την Κάρτα Οπαδών. Σήμερα για τους Ιταλούς ULTRAS ο κυρίαρχος σκοπός ήταν να φωνάξουν ενάντια. Ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στην Κάρτα Οπαδού που σύμφωνα με τα λεγόμενα των οπαδών διακινδυνεύει να τους σκοτώσει το πάθος τους.

ultras liberi

Λόγω κεκτημένης ταχύτητας το συγκεκριμένο κείμενο δεν δημοσιεύτηκε στο 3ο τεύχος για αυτό και θα δημοσιευτεί στο επερχόμενο τέταρτο τεύχος.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Εδώ και τρία χρόνια τσιγγάνοι μετανάστες και μετανάστριες από τη Βουλγαρία καταφθάνουν στον εύφορο κάμπο των εκβολών του Αχελώου προκειμένου με την εργασία τους (συλλογή της παραγωγής πορτοκαλιών της περιοχής) να καταφέρουν να επιβιώσουν.
Οι μετανάστες αυτοί λοιπόν εκτός του ότι τις περισσότερες φορές δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο ψωμί μένουν σε άθλιες συνθήκες χωρίς χώρους υγιεινής, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα και σε πρόχειρους καταυλισμούς σε εγκαταλειμμένα εργοτάξια και αυτοκίνητα κοντά στο δημοτικό διαμέρισμα Κατοχή του Δήμου Οινιάδων και μένουν εκεί μόνιμα από τον Αύγουστο έως τον Μάρτιο.
Λόγω των συνθηκών της εκεί διαμονής τους αλλά και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του κλίματος της περιοχής (αυξημένη υγρασία) και της εποχής (χειμώνας) οι άνθρωποι αυτοί (και ειδικότερα τα μικρά παιδιά) είναι ευάλωτοι σε διάφορες παθήσεις.
Μία συλλογικότητα ατόμων (ανάμεσα σε αυτούς και η Αυτόνομη Ζώνη ) από το Αγρίνιο πήραν την απόφαση να δείξουν και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι στους συνανθρώπους τους. Έτσι συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό ρούχων, κουβερτών και τροφίμων και τους επισκέφτηκαν ήδη τρεις φορές μέχρι τώρα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό επισκεφθείτε το paroksismos.squat.gr

12Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-2


Ο Παναιτωλικός μας μετά από μέτρια έως καλή εμφάνιση κατάφερε να κάνει κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει. Πήρε διπλό!! Στις μακρινές και φιλικές Σέρρες ταξίδεψαν γύρω στους 40-50 οπαδούς του Παναιτωλικού που ‘κατάπιαν’ πάλι ένα σωρό χιλιόμετρα αλλά αυτή τη φορά γύρισαν χαρούμενοι και αποζημιωμένοι.