Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

10η Αγωνιστική Π.α.ο.κ -Παναιτωλικός 3-0

Η αγαπημένη μας ομάδα πολύ κατώτερη των περιστάσεων και παίζοντας από το 6ο λεπτό με παίχτη λιγότερο ηττήθηκε φυσιολογικά με το σχετικά ευρύ 3-0. Στα εξω- αγωνιστικά τώρα όλοι μας περιμέναμε αυτή την εκδρομή. Υπολογίζαμε χωρίς τους «ξενοδόχους» όμως. Και όπου «ξενοδόχοι» η ελληνική αστυνομία η οποία έκοψε την προγραμματισμένη εκδρομή μας ετσιθελικά, φασιστικά και χρησιμοποιώντας γελοίες δικαιολογίες. Αλήθεια, από πότε οι οπαδοί της ομάδας μας έχουμε κόντρα με αυτούς του Π.α.ο.κ?? Άλλη μια εφεύρεση των μπάτσων για να μην επιτρέψουν σε μας όπως και σε άλλες οπαδούς να βλέπουμε τις ομάδες μας. Αξιοπρεπέστατη στάση κράτησε μερίδα των οπαδών της Θεσσαλονικιώτικης ομάδας και πιο συγκεκριμένα ο σύνδεσμος Ελευθερίου- Κορδελιού ο οποίος σε ανακοίνωση του ανέφερε τα εξής: «Επειδή σαν οπαδούς του ΠΑΟΚ ποτέ δεν μας απασχολούσαν οι απόψεις και οι δικαιολογίες της ελληνικής αστυνομίας, ενημερώνουμε τους οπαδούς του Παναιτωλικού ότι άμα επιθυμούνε να έρθουν στη Τούμπα, μπορούν να απευθυνθούν στον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ελευθερίου Κορδελιού 1973..». Ευχαριστούμε πολύ τους συγκεκριμένους φίλους του Π.α.ο.κ για τη πρόσκληση τους αν και τελικά δε παραβρεθήκαμε μιας και ο κίνδυνος να μας γυρίσουν πίσω οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής μετά από ένα μεγάλο ταξίδι ήταν ορατός ενώ μερικές δεκάδες από τους οπαδούς του Παναιτωλικού έχουν ήδη δικαστικές εκκρεμότητες με αποτέλεσμα να μη ρισκάρουν πιθανά δεσίματα. Για την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας αλλά και όλων όσων την επικροτούν εξέδωσαν ανακοινώσεις οι σύνδεσμοι μας της Θύρας 6 (Warriors και Guerreros) οι οποίες αναφέρουν τα εξής:

* "Η Μεταπολίτευση τελείωσε… Ζήτω η χούντα"
Με χουντική διαταγή της αστυνομίας απαγορεύτηκε η εκδρομή μας στην Τούμπα. Υπήρχε λέει κίνδυνος επεισοδίων με εμάς και τους Παοκτσήδες!!! Για άλλη μια φορά τα μπατσόνια απέδειξαν ότι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Το αποφασίζουμε και διατάσσουμε είναι το μόνο που γνωρίζουν, για να κόβουν εκδρομές, για να κάνουν συλλήψεις, για να βγάζουν όπλα ως άλλοι σερίφηδες. Επαναλαμβάνουμε πως η παρουσία σας στα γήπεδα είναι περιττή. Το γνωρίζουμε πως η άνοδος μας στην Α’ Εθνική έχει ενοχλήσει αλλά το κυανοκίτρινo ποτάμι δεν σταματιέται. Επιφυλασσόμαστε ακόμη και τώρα για την παρουσία μας στο γήπεδο της Τούμπας.
Υ.Γ. ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΘΥΡΑ 6 – WARRIORS

* «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»
Πλέον οι πάντες βιώνουμε ''μέρες χούντας''. Επιβεβαιώνεται καθημερινά η πολιτική της απαγόρευσης και της καταστολής σε όλα τα επίπεδα. Για άλλη μια φορά γινόμαστε θεατές και αποδέκτες της οικοδόμησης ενός αυταρχικού κράτους, αποκομμένου από κάθε κοινωνικό έλεγχο, ενός κράτους που εν τέλει διάκειται εχθρικά απέναντι στην ίδια την κοινωνία. Αντιλαμβανόμαστε ΟΛΟΙ ''οτι κάτι δεν πάει καλά με όλο αυτό το παιχνίδι''.' Ένα ''παιχνίδι'' με θιασώτες : κόμματα,πολιτικούς,δημοσιογράφους,αστυνόμους,λαμόγια,διαπλεκόμενα. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ξεσκεπάσουμε αυτή τη θλιβερή και επικίνδυνη παγίδα για ΟΛΟΥΣ μας.Το ψέυδος τους είναι τόσο γενικευμένο που προκαλεί αηδία. Απαγόρεψαν ''με το έτσι θέλω'' την εκδρομή μας στην Τούμπα χωρις να συντρέχει κάποιος σοβαρός λογος. Δίχως να κρατούν έστω και ένα αληθοφανές πρόσχημα. Νισάφι πια!!! Να γνωρίζουν όλοι απο δω και πέρα πως ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ έιναι εξαγριωμένος και δεν θα αφήσει κανέναν προσκυνημένο γυμνοσάλιαγκα να του στερήσει τα όνειρα, τις εκδρομές, το πάθος για την κυανοκίτρινη ιστορική ομάδα του ΑΓΡΙΝΙΟΥ και της ΑΙΤ/ΝΙΑΣ. Το 1967 η Χούντα των Συνταγματαρχών έκλεισε τις νυχτερινές σχολές που συντηρούσε ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ για τα άπορα παιδιά που μάθαιναν γράμματα μέσα στη βαρβαρότητα της εποχής. Εξόρισε και φυλάκισε ποδοσφαιριστές του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ για τα φρονήματα τους και κυνήγησε το σύλλογο επειδή δεν συμπορεύονταν με το πνεύμα της εποχής....Σήμερα στη Χούντα της Δημοκρατίας ξανά τα ίδια : απαγορέυσεις, άδικες συλλήψεις, καταστολή, ανελευθερία, αποχαύνωση....
Καλούμε όλους τους οπαδούς (αλλά και ενεργούς πολίτες) σε εγρήγορση και αφύπνιση.
Υ.Γ: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ!!!!
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..
GUERREROS ATHENS CLUB

9η Αγωνιστική Εργοτέλης -Παναιτωλικός 0-0

Η αγαπημένη μας ομάδα παίζοντας συντηρητικό και αμυντικογενή ποδόσφαιρο πήρε ένα πολύτιμο βαθμό στο Ηράκλειο. Στο παγκρήτιο παραβρέθηκαν λιγοστοί μεμονωμένοι και χωρίς διακριτικά φίλοι της ομάδας μας από τη Κρήτη, το Αγρίνιο και την Αθήνα.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Guerreros Athens club- Θύρα 6 για την απαγόρευση της εκδρομής στη Θεσσαλονίκη: «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Πλέον οι πάντες βιώνουμε ''μέρες χούντας''
Επιβεβαιώνεται καθημερινά η πολιτική της απαγόρευσης και της καταστολής σε όλα τα επίπεδα.
Για άλλη μια φορά γινόμαστε θεατές και αποδέκτες της οικοδόμησης ενός αυταρχικού κράτους, αποκομμένου από κάθε κοινωνικό έλεγχο, ενός κράτους που εν τέλει διάκειται εχθρικά απέναντι στην ίδια την κοινωνία.
Αντιλαμβανόμαστε ΟΛΟΙ ''οτι κάτι δεν πάει καλά με όλο αυτο το παιχνίδι''.'Ενα ''παιχνίδι'' με θιασώτες : κόμματα,πολιτικούς,δημοσιογράφους,αστυνόμους,λαμόγια,διαπλεκόμενα.Αισθανόμαστε την ανάγκη να ξεσκεπάσουμε αυτή τη θλιβερή και επικίνδυνη παγίδα για ΟΛΟΥΣ μας.Το ψέυδος τους είναι τόσο γενικευμένο που προκαλεί αηδία.
Απαγόρεψαν ''με το έτσι θέλω'' την εκδρομή μας στην Τούμπα χωρις να συντρέχει κάποιος σοβαρός λογος.Δίχως να κρατούν έστω και ένα αληθοφανές πρόσχημα.Νισάφι πια!!!Να γνωρίζουν όλοι απο δω και πέρα πως ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ έιναι εξαγριωμένος και δεν θα αφήσει κανέναν προσκυνημένο γυμνοσάλιαγκα να του στερήσει τα όνειρα,τις εκδρομές,το πάθος για την κυανοκίτρινη ιστορική ομάδα του ΑΓΡΙΝΙΟΥ και της ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.
Το 1967 η Χούντα των Συνταγματαρχών έκλεισε τις νυχτερινές σχολές που συντηρούσε ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ για τα άπορα παιδιά που μάθαιναν γράμματα μέσα στη βαρβαρότητα της εποχής.Εξόρισε και φυλάκισε ποδοσφαιριστές του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ για τα φρομηματά τους και κυνήγησε το σύλλογο επειδή δεν συμπορεύονταν με το πνέυμα της εποχής....Σήμερα στη Χούντα της Δημοκρατίας ξανά τα ίδια : απαγορέυσεις,άδικες συλλήψεις,καταστολή,ανελευθερία,αποχαύνωση....
Καλούμε ολους τους οπαδούς (αλλά και ενεργούς πολίτες) σε εγρήγορση και αφύπνιση.

Υ.Γ. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ!!!!
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση των Warriors-Θύρα 6 για την απαγόρευση της εκδρομής στη Θεσσαλονίκη: "Η Μεταπολίτευση τελείωσε… Ζήτω η χούντα"

Με χουντική διαταγή της αστυνομίας απαγορεύτηκε η εκδρομή μας στην Τούμπα. Υπήρχε λέει κίνδυνος επεισοδίων με εμάς και τους Παοκτσήδες!!! Για άλλη μια φορά τα μπατσόνια απέδειξαν ότι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Το αποφασίζουμε και διατάσσουμε είναι το μόνο που γνωρίζουν, για να κόβουν εκδρομές, για να κάνουν συλλήψεις, για να βγάζουν όπλα ως άλλοι σερίφηδες. Επαναλαμβάνουμε πως η παρουσία σας στα γήπεδα είναι περιττή. Το γνωρίζουμε πως η άνοδος μας στην Α’ Εθνική έχει ενοχλήσει αλλά το κυανοκίτρινo ποτάμι δεν σταματιέται. Επιφυλασσόμαστε ακόμη και τώρα για την παρουσία μας στο γήπεδο της Τούμπας.
Υ.Γ. ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΘΥΡΑ 6 - WARRIORS

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

International scene (Διεθνής σκηνή)

Μέσα από αυτή τη στήλη θα παρουσιάζονται νέα και διάφορα θέματα από την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο όπως και προσωπικές εμπειρίες μελών και φίλων της Αυτόνομης Ζώνης από επισκέψεις σε γήπεδα του εξωτερικού (groundhopping)….

* CI SIAMO MA NON CI TESSERIAMO…Η αφορμή δόθηκε με το ταξίδι μου στη Νάπολη σε φιλικό μου πρόσωπο τον περασμένο Μάρτη! Την Κυριακή η Νάπολη αγωνιζόταν εντός έδρας στο σαν Πάολο με την Μπρέσια οπότε δεν άφησα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τον αγώνα σε ένα ιστορικό γήπεδο, με ιδιαίτερα θερμό κοινό να παέι χαμένη! Έτσι Κυριακή μεσημεράκι παίρνουμε το τρένο και έχοντας παρέα φίλο από τους egio boys (του Παναιγιάλειου) φτάνουμε στο γήπεδο! Λίγα μέτρα πριν ξεκινάν οι πρώτοι πάγκοι με κασκόλ μπλουζάκια και άλλα πολλά! Στα περισσότερα από αυτά δεσπόζει ο Edison Cavani, το νέο είδωλο της ομάδας, δε λείπει βέβαια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα από τοίχους, μπλουζάκια κτλ! Βγάζουμε το ονομαστικό μας εισιτήριο για την curva b μιας και η curva A με τους πιο σκληροπυρηνικούς που θέλαμε να κάτσουμε ηταν γεμάτη! Μπαίνουμε στο γήπεδο το όποιο εκείνη τη μέρα είχε γύρω στους 40.000 ναπολιτάνους, το γήπεδο χωρά περίπου 60000! Σε μια γωνιά βρίσκονται και 30 οπαδοί της Μπρέσια μακριά από τους οργανωμένους της Νάπολη για προφανείς λόγους! Στα δυο πέταλα βλέπουμε τεράστιες σημαίες αλλά λείπουν τα πανό! Υπάρχουν μόνο λινάτσες που αναφέρονται στην κάρτα οπαδού! Το παιχνίδι ξεκινά και για ένα περίπου δεκάλεπτο το γήπεδο σείεται από τις φωνές των ναπολιτάνων, ύστερα ως δια μαγείας παύουν οι φωνές και επικρατεί απόλυτη σιγή! Οι μόνες στιγμές που άκουγες φωνές ήταν σε χαμένες ευκαιρίες και σε κόρνερ! Δεν ξέρω αν το ματς μιας και δεν ήταν ντέρμπι δεν προσφέρονταν για «καυτή ατμόσφαιρα» αλλά μέχρι το 80 που κάτι άρχισε να γίνεται( μιας και η ομάδα ακόμη δεν είχε σκοράρει) τίποτα δε θύμιζε κερκίδα ultras από αυτές που έχουμε ακούσει και δει! Όσο αφορά το αγωνιστικό μέρος το παιχνίδι έληξε 0-0 πράγμα περίεργο μιας και η Νάπολη και ψηλά τερμάτισε και ήταν από τις πιο παραγωγικές ομάδες.

* Επεισόδια σημειώθηκαν σε δυο παιχνίδια του Γερμανικού Κυπέλλου. Στο παιχνίδι μεταξύ των Eintracht Frankfurt και FC Kaiserslautern στις 26 Οκτωβρίου οπαδοί της 2ης συγκρούστηκαν πριν το παιχνίδι με τις γερμανικές αστυνομικές δυνάμεις, συγκρούσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό οκτώ μπάτσων και τις συλλήψεις οκτώ οπαδών. Το παιχνίδι ξεκίνησε μέσα σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τόσο οι οπαδοί της Eintracht με το καταπληκτικό coreo όσο και αυτοί της Kaiserslautern με τα πολλά
καπνογόνα και το αντίστοιχο pyro show. Επίσης επεισόδια έλαβαν
μέρος και στο παιχνίδι κυπέλλου Borussia Dortmund - Dynamo

 Dresden στις 25 Οκτωβρίου. Οι περίπου 12.000 οπαδοί της Dynamo συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ ένταση επικράτησε και εντός γηπέδου μεταξύ των οπαδών της Dynamo και αυτών της γηπεδούχου Borussia. Επίσης το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτών εξαιτίας των εκατοντάδων καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί της Dynamo. Να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός των πιο σκληροπυρηνικών οπαδών της ομάδας της Δρέσδης είναι ακροδεξιά και ναζιστικά κατακάθια. Αξιοσημείωτος είναι ο αριθμός των συλλήψεων οπαδών στη Γερμανία που αυτή τη χρονιά ξεπέρασν τις 6000 τους ενώ 2.500 οπαδοί έχουν τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και 10.000 περίπου βρίσκονται υπό επιτήρηση!!!!
* Η ομάδα της Feyenoord του Rotterdam πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι απογοητευμένοι οπαδοί της μην αντέχοντας άλλο τη κατρακύλα της ομάδας τους έχουν ξεκινήσει ένα πόλεμο ενάντια στη διοίκησης την οποία θεωρούν υπεύθυνη για τα κατάντια της ομάδας τους. Στις 18 Σεπτεμβρίου και πριν το εντός έδρας παιχνίδι με την De Graafschap περίπου 2000 οπαδοί της ομάδας του Rotterdam πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη διοίκηση. Λίγο πριν το τέλος της πορείας μια ομάδα περίπου 200 οπαδών αποκόπηκε από τη πορεία και κατευθύνθηκε με άγριες διαθέσεις προς το κτήριο που στεγάζει τα γραφεία της διοίκησης.Εκεί ήταν ήδη συγκεντρωμένες 
ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κάτι που δεν εμπόδισε όμως τους οπαδούς της Feyenord να επιτεθούν. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της επίθεσης κάποιοι μπάτσοι έβγαλαν όπλα και στόχευσαν προς τους οπαδούς!!!!! Οι οπαδοί οπισθοχώρησαν για λίγο αλλά μετά από λίγο ξανασυγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Μετά και τις ενισχύσεις των μπάτσων που κατέφθασαν στο σημείο της σύγκρουσης οι οπαδοί οπισθοχώρησαν και τα πράγματα ηρέμησαν.

* Οι οπαδοί των Αιγυπτιακών ομάδων και κυρίως της Al Ahly έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στην εξέγερση που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο ενάντια στο πολιτικό καθεστώς της χώρας τόσο μέσα από τα γήπεδα όσο και στους δρόμους. Φαίνεται ότι η αστυνομία δεν το ξέχασε αυτό και εκδικήθηκε. Έτσι σε ένα πολύ χαλαρό παιχνίδι, πολυάριθμοι (μετά από πολύ καιρό) μπάτσοι παρατάχθηκαν μπροστά από το πέταλο των φανατικών οπαδών της Al Ahly. Όταν αυτοί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του παλιού καθεστώτος οι μπάτσοι εξαπέλυσαν μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια στους οπαδούς. Οι οπαδοί απάντησαν, οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν εκτός γηπέδου και είχαν σαν αποτέλεσμα ένα μεγάλο αριθμό τραυματιών και από τις δυο πλευρές ενώ σύμφωνα με τους οπαδούς της Αιγυπτιακής ομάδας ένας οπαδός έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από αστυνομικό όχημα.

* Στην Αργεντινή η River Plate υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην υπεραιωνόβια ιστορία της. Στο τελευταίο παιχνίδι οι απογοητευμένοι οπαδοί της ξέσπασαν πάνω στις αστυνομικές δυνάμεις. Οι συγκρούσεις ήταν απίστευτα σφοδρές και είχαν σαν αποτέλεσμα τις συλλήψεις 50 οπαδών και τον τραυματισμό 50 περίπου οπαδών και 35 μπάτσων. Για το παιχνίδι κινητοποιήθηκαν 2200 μπάτσοι και 1000 σεκιουριτάδες.




* Πριν το παιχνίδι της Napoli με τη Bayern Munchen στην Ιταλία για το Champions League κάφροι οπαδοί της Napoli μαχαίρωσαν τέσσερις οπαδούς (άλλες πηγές μιλούν για έξι) της γερμανικής ομάδας. Εξάλλου μετά το παιχνίδι για τον ίδιο θεσμό μεταξύ της Napoli και της Manchester City ξανά στην έδρα της 1ης μαχαιρώθηκε οπαδός της αγγλικής ομάδας. Κάτι ξέρει ο λαός όταν λέει «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα»……






* Πριν το παιχνίδι του Ajax με τη Dynamo Zagreb για το Champions League δημιουργήθηκαν επεισόδια στο κέντρο του Amsterdam και έξω από το Amsterdam Arena μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων . Οι οπαδοί της Dynamo είναι γνωστοί για τις ακροδεξιές και ρατσιστικές πεποιθήσεις τους.






* Στη Τουρκία οι οπαδοί της Fenerbahce πιστεύουν ότι οι δημοσιογράφοι έχουν ξεκινήσει ένα πόλεμο κατά της ομάδας με αφορμή την ανάμιξη της ομάδας στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια και τους θεωρούν ως βασικούς υπαίτιους για τη προφυλάκιση του προέδρου της ομάδας τους. Έτσι στο φιλικό παιχνίδι με τη Shakhtar Donetsk οι οπαδοί της τουρκικής ομάδας μπούκαραν στο γήπεδο, διέκοψαν το παιχνίδι, έσπασαν τις δημοσιογραφικές κάμερες και προπηλάκισαν και εκδίωξαν έξω από το γήπεδο όλους τους δημοσιογράφους. Τα επεισόδια αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα τη τιμωρία της έδρας της Fener για κάποιες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Στο πρώτο παιχνίδι περισσότεροι από 10.000 οπαδοί της συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας. Στον επόμενο εντός έδρας παιχνίδι η τουρκική ομοσπονδία άλλαξε την απόφασή επιτρέποντας μόνο σε γυναίκες και παιδιά να προμηθευτούν ονομαστικά εισιτήρια. Έτσι εκδόθηκαν μερικές χιλιάδες εισιτήρια τα οποία οι γυναίκες φίλες και οπαδοί της τουρκικής ομάδας εξαφάνισαν σε «ριπή οφθαλμού»! (Περισσότερα διαβάστε εδώ)


 * Η βόρεια Ιταλία «χτυπήθηκε» από ακραία καιρικά φαινόμενα που συμπεριλάμβαναν καταιγίδες, πλημμύρες και κατολισθήσεις. Εξαιτίας τους αναβλήθηκαν αρκετά παιχνίδια. Ένα από αυτά ήταν το Genoa- Milan. Αφού λοιπόν οι οπαδοί της Genoa δεν παραβρέθηκαν στις κερκίδες αποφάσισαν να βοηθήσουν τη κατάσταση τόσο στη πόλη τους όσο και σε άλλες περιοχές προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και τη βοήθεια τους στις πληγέντες περιοχές. (Περισσότερα διαβάστε εδώ)



* Στην Ιταλία, στο παιχνίδι της Inter Milano με την Juventus οπαδοί της Inter ανάρτησαν ένα εμετικό πανί που ανέγραφε "Νοσταλγούμε το Χέϋζελ".. (Περισσότερα διαβάστε εδώ)






* Η μετακίνηση των οπαδών της ομάδας της FSV Frankfurt με πούλμαν για τη Δρέσδη απέναντι στη τοπική Dynamo Dresden έγινε με έξοδα των παιχτών της ομάδας, μια πράξη που στην ουσία αποτελούσε ελάχιστη ένδειξη συγνώμης προς τους οπαδούς της ομάδας μετά από βαριά εκτός έδρας ήττα της ομάδας.


* Στις 27 Νοεμβρίου στη Γαλλία και στο παιχνίδι Marseille- P.S.G οι αστυνομία δεν επέτρεψε την μετακίνηση οπαδών της παριζιάνικης ομάδας παρότι οι διοικήσεις των δυο ομάδων συμφώνησαν στην ανταλλαγή εισιτηρίων (σας θυμίζει κάτι??). Οι οπαδοί της ομάδας της Μασσαλίας ανάρτησαν στο παιχνίδι ένα πανί που έλεγε ότι «ντέρμπυ χωρίς φιλοξενούμενους δεν είναι ντέρμπυ".



*Στο Rotterdam της Ολλανδίας, στο ντέρμπυ των άσπονδων εχθρών Feyenord – Eindhoven συνέβη το εξής αναπάντεχο και πέρα ως πέρα αξιοσέβαστο σκηνικό. Λίγο μετά το 10ο λεπτό της αναμέτρησης οι 42.000 περίπου οπαδοί και των δυο ομάδων άρχισαν να φωνάζουν σύνθημα αφιερωμένο στον Ντγέι φαν Σουιλέκομ που ήταν η τελευταία φορά που θα βρισκόταν στο δεύτερο σπίτι του, το «De Kuip». Το μίσος και η κόντρα των οπαδών είχαν ξεχαστεί έστω και για λίγο.. Ο 60χρονος, πρώην οδηγός ταξί και φανατικός οπαδός της Feyenord από τα γεννοφάσκια του, είχε μια τελευταία επιθυμία: Να βρεθεί στις εξέδρες του σταδίου για μία ακόμη φορά. Πριν από λίγο καιρό ο Ντγέι είχε εισήχθη στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να του λένε ότι έχει καρκίνο. Μπήκε την επόμενη μέρα στο χειρουργείο, αλλά βγήκε άμεσα. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Του ανακοίνωσαν πως έχει ζωή για κάτι περισσότερο από 6-7 εβδομάδες. Η γυναίκα του ζήτησε από τους οπαδούς της Feyenord δύο εισιτήρια για το ντέρμπι. Άνεργοι και οι δύο, με την ίδια να έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, έχουν δώσει όλα τους τα χρήματα στα νοσοκομεία. Τα εισιτήρια βρέθηκαν άμεσα και μάλιστα τα επίσημα, με τους οπαδούς της Φέγενορντ να ζητάνε από τους μισητούς αντιπάλους τους της Eindhoven να αποχαιρετήσουν μαζί τον Ντγέι. Και το έκαναν προκαλώντας ρίγος και συγκίνηση σε όλους τη στιγμή που ο 60χρονος και η γυναικά του, παρακολουθούσαν αγκαλιασμένοι και άφωνοι τη στιγμή αυτοί!!!!! Μετά βέβαια από αυτή τη προσωρινή και πραγματικά αξιοθαύμαστη ανακωχή οι οπαδοί των δυο ομάδων επέστρεψαν στις αγαπημένες τους συνήθειες με αποτέλεσμα λίγο μετά το τέλος του παιχνιδιού αυτοί της Feyenord να εκτοξεύσουν καπνογόνα προς τη μεριά αυτών της Eindhoven ενώ στη συνέχεια οι πρώτοι κινήθηκαν απειλητικά προς τη μεριά των δεύτερων…

*Στο Bergamo της Ιταλίας και στον αγώνα μεταξύ της Atalanta και της Napoli στις 26 Νοεμβρίου, οι οπαδοί της Αταλάντα επέλεξαν να στήσουν μια όμορφη coreo στη μνήμη της Gambirasio Yara, ένα κορίτσι δεκατριών ετών που πριν ένα χρόνο, τέτοια μέρα, στις 26 Νοεμβρίου 2010, εξαφανίστηκε γυρνώντας από κάποιο αθλητικό κέντρο της περιοχής. Η μικρή Yara βρέθηκε μετά από δύο μήνες περίπου νεκρή, φέροντας τραύματα στο σώμα της από μαχαίρι και ένα μεγάλο τραύμα στο κεφάλι μάλλον από πέτρα μερικά χιλιόμετρα έξω από το Μπέργκαμο. Τα αθλητικά και όχι μόνο μέσα μαζικής εξαπάτησης της χώρας βέβαια ασχολήθηκαν μόνο με τα υβριστικά συνθήματα παραγκωνίζοντας έτσι την ανθρώπινη μεριά των οπαδών και πιο συγκεκριμένα αυτών της Atalanta μεγάλο μέρος των οποίων φημίζονται για το αριστερό πολιτικό τους background(για περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε εδώ).

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

8η Αγωνιστική Παναιτωλικός- Α.Ο Ξάνθη 2-0

Μετά από δυο βδομάδες απραξίας η ομάδα μας επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους και μάλιστα νικηφόρα. Ο Παναιτωλικός πολύ καλύτερος από την ομάδα της Ξάνθης κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης σχετικά εύκολα απέναντι στην θρακιώτικη ομάδα η οποία διαμαρτύρεται για μια πράγματι αμφισβητούμενη φάση- πέναλτι. Στα εξω- αγωνιστικά τώρα συμβολική 5λεπτη αποχή πραγματοποιήθηκε από τους οργανωμένους και τους θαμώνες της νέας Θύρας 6 στο νέο πέταλο. Με αυτό τον τρόπο θέλαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας τόσο για την επιλογή της διοίκησης να μη δίνει εισιτήρια σε φιλοξενούμενους οπαδούς ( το οποίο σημαίνει ότι ούτε εμείς μπορούμε να ταξιδέψουμε) όσο και για τη προκλητική στάση των δυνάμεων της κρατικής καταστολής απέναντι μας, η οποία κορυφώθηκε με το περιστατικό πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΣ γιάννενα (το group μας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το σκηνικό). Οι οπαδοί της Θύρας 6 παρέμειναν για περίπου 5 λεπτά εκτός γηπέδου τη στιγμή που κάποιοι άλλοι οργανωμένοι βρίσκονταν εντός γηπέδου και αναρτούσαν πανί με φόντο την άδεια κερκίδα το οποίο ανέγραφε «Άδεια καθίσματα εκτός, μόνος ο Παναιτωλικός». Με την είσοδο του συνόλου των οργανωμένων στη κερκίδα αναρτήθηκαν άλλα τρία πανιά τα οποία ανέγραφαν «Μπάτσοι παντού, δικαιοσύνη πουθενά», «Απόσυρση όλων των κατηγοριών- Αθώωση στα αδέρφια μας» και «Το δίκιο το έχουν ο λαός και οι εξεγερμένοι και όχι το κράτος και οι βολεμένοι». Ο σύνδεσμος μας (Warriors- Θύρα 6) εξέδωσε ανακοίνωση την επόμενη μέρα σχετική με την όλη κίνηση. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ακούστηκαν πολλά συνθήματα κατά της αστυνομίας αλλά και κατά της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Τέλος να αναφερθεί ότι στο παιχνίδι παραβρέθηκαν περίπου 6000 φίλοι της ομάδας μαςκαι ότι περίπου μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο δρόμος έξω από τις Θύρες 6 και 7 ήταν πλημμυρισμένος από 2-3 μπλε διμοιρίες και μπάτσους της οπκε. Οι μπάτσοι αποχώρησαν μετά από παρέμβαση οπαδών της ομάδας μας.

Ανακοίνωση Warriors-Θύρα 6: "Η σιωπή μας κάνει θόρυβο.."

Στις 29/10 στον αγώνα ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Σκόντα, ως ΘΥΡΑ 6 απείχαμε από την έναρξη του αγώνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους παρακάτω λόγους:

* 1. Θεωρούμε ότι ο τρόπος με τον οποίο είναι τοποθετημένα τα κάγκελα μπροστά από τις θύρες 6 και 7 εγκυμονούν κινδύνους για τη σωματική μας ακεραιότητα. Η στενότητα του χώρου δεν επιτρέπει ασφαλή διέλευση τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από τις θύρες αυτές. Δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο έκτακτης εκκένωσης του πετάλου με αυτές τις συνθήκες...

* 2. Καταγγέλουμε την αυταρχική, προκλητική και υβριστική στάση της αστυνομίας σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια με αποκορύφωμα τον αγώνα με τα Γιάννενα, στον οποίο απειλήθηκε ακόμα και η ζωή μας (όχι από ρίψη χημικών πάντως...).

* 3. Απαιτούμε την αλλαγή στάσης της διοίκησης όσον αφορά στην παρουσία του κόσμου μας στους εκτός έδρας αγώνες. Κατανοούμε τις αντικειμενικές δυσκολίες του θέματος, απλά δεν γίνεται η ΘΥΡΑ 6 που επί 3 δεκαετίες ήταν πάντα παρούσα σε όλα τα γήπεδα που αγωνιζόταν ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, να απουσιάζει από την καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίστηκε η ειρηνική αποχή μας από την έναρξη του Σαββατιάτικου ματς, όπως και έγινε. Σε αντίθεση με την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε στην πόλη παραμονές του αγώνα (ντου, επεισόδια, συγκρούσεις με την αστυνομία), ως ΘΥΡΑ 6 αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι μπορούμε να προστατεύσουμε το χώρο μας και την ομάδα χωρίς διαμεσολαβητές. Ωστόσο η αστυνομία ακολουθώντας τακτικές χούντας, πλημμύρισε την είσοδο και τον περιβάλλοντα χώρο της ΘΥΡΑΣ 6 με όλο το δυναμικό της από νωρίς προσπαθώντας να προκαλέσει η ίδια την επιβεβαίωση της παραφιλολογίας. Εμείς από την πλευρά μας όμως δείξαμε ότι δε μασάμε από κάτι τέτοια αφού με δικές μας ενέργειες απομακρύνθηκαν από το χώρο. Κατόπιν, εκατοντάδες ανθρώπων εισήλθαν χωρίς κανένα πρόβλημα στο γήπεδο μέσα σε μόλις 15 λεπτά, δεχόμενοι τον απαραίτητο σωματικό έλεγχο, τον οποίο σημειωτέον ποτέ δεν αρνηθήκαμε. Αποδείξαμε στην πράξη λοιπόν ότι η παρουσία της αστυνομίας αν όχι επικίνδυνη είναι τουλάχιστον ΠΕΡΙΤΤΗ.

Η είσοδος του κόσμου ξεκίνησε με τη σέντρα όπως ακριβώς είχε προαποφασιστεί. Έως εκείνη την ώρα η ΘΥΡΑ 6 παρέμεινε κενή αγχώνοντας φίλους και εχθρούς. Η εικόνα των κενών καθισμάτων σε συνδυασμό με το πανώ που ήταν αναρτημένο από μέλη μας (ΑΔΕΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ, ΜΟΝΟΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ) κατέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τι ακριβώς στερείται ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ όταν αγωνίζεται μόνος στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μετά την ολοκλήρωση της εισόδου όλων των μελών μας και μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα, δείξαμε ξανά τι έχει να κερδίζει η ομάδα από την παρουσία μας.

ΘΥΡΑ 6

ΥΓ 1. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη μας για την υπομονή και το σεβασμό που έδειξαν στις αποφάσεις των συνδέσμων της ΘΥΡΑΣ 6
ΥΓ 2. ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΥΓ 3. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΑΘΩΩΣΗ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ
ΥΓ 4. ΑΔΕΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ, ΜΟΝΟΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΥΓ 5. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ, ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ
ΥΓ 6. Για τη ΘΥΡΑ 6
ΥΓ 7. Όλοι μέλη στον ερασιτέχνη
ΥΓ 8. Οι περιοχές Καινούριο και Άγιος Κωνσταντίνος ακούνε;
ΥΓ 9. Συνδεσμίτης δε σημαίνει μόνο παρουσία αλλά και φωνή
ΥΓ 10. Ούτε βήμα πίσω

Ανακοίνωση Αυτόνομης Θύρας 10:"Κάτω η χούντα … Ζήτω ο Ηρακλής!!"

Θέλοντας να προλάβουμε τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης αλλά και όλους αυτούς που το τελευταίο διάστημα εκδίδουν σενάρια πρακτορολογίας και προβοκατορολογίας πιο συχνά και από τον Φώσκολο όταν παιζόταν η Λάμψη, σπεύδουμε να κάνουμε μια καταγραφή των γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά τη σημερινή στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Σαν οπαδοί του Ηρακλή αποφασίσαμε να παραστούμε μαζικά στο χώρο της παρέλασης έτσι ώστε να διατρανώσουμε το αίσθημα αηδίας που τρέφουμε για το πολιτικό σύστημα της χώρας τόσο γι’ αυτό που έκαναν στην ομάδα μας, όσο και γι’ αυτό που κάνουν στις ζωές μας. Παρά τη προσπάθεια ματατζήδων και ασφαλιτών καταφέραμε να φτάσουμε κοντά στην εξέδρα των επισήμων όπου συναντήσαμε κόσμο από σωματεία εργαζομένων, οργανώσεις πολιτών αλλά και απλούς πολίτες οι όποιοι βρίσκονταν εκεί για να διαμαρτυρηθούν. Ενωθήκαμε μαζί τους με όλη μας τη ψυχή ιδιαίτερα όταν πήραν τη πρωτοβουλία να κλείσουν το δρόμο έτσι ώστε να μη γίνει η παρέλαση.

Μετά από αρκετή ώρα συνθημάτων και αφού είχε αποχωρήσει ο «θειος του πιλάβιου» ένας λόχος έφεδρων αξιωματικών, όπως πληροφορηθήκαμε μετά, ο οποίος βρίσκονταν πίσω μας, αποφάσισε να ανοίξει το δρόμο από τους προδότες, όπως φώναζαν, για να γίνει η παρέλαση. Όλως τυχαίως εκείνη την ώρα οι κλούβες των μπάτσων που βρίσκονταν μπροστά μας άνοιξαν τον δρόμο. Ξεκίνησαν λοιπόν με στρατιωτικό βήμα και «σιδερένια πυγμή» (λέμε τώρα), να περάσουν από πάνω μας. Φυσικά πήραν την απάντηση που τους ταίριαζε και επέστρεψαν εκεί από όπου ξεκίνησαν.

Δεν ξέρουμε ποιόν ωφελούν αυτές οι ενέργειες, πάντως σίγουρα το γεγονός να πλακώνονται στο ξύλο, ένστολοι στρατιωτικοί με πολίτες είναι κάτι που πιστεύαμε ότι θα αργούσαμε λίγο ακόμα να δούμε! Επίσης δεν ξέρουμε αυτά τα βατράχια, νεροχελώνες ή όπως αλλιώς λέγονται πού νόμιζαν ότι βρίσκονται. Ούτε σε κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης βρισκόμαστε ούτε η χούντα έχει γίνει στρατιωτική, προς το πάρων παραμένει κοινοβουλευτική. Ελπίζουμε το πάθημα να σας γίνει μάθημα!

Τέλος απευθυνόμαστε σε όλα τα παπαγαλάκια που θα σπεύσουν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα και τους λέμε ότι πλέον έχει έρθει η ώρα του λαού ο οποίος δεν θα σας ξεχάσει όταν ξεμπερδέψει με τα αφεντικά σας!

Εμείς σαν Αυτόνομη Θύρα 10 ξαναλέμε ότι θα βρισκόμαστε σε κάθε κοινωνική εκδήλωση. Θα γίνουμε ο ίσκιος σας μέχρι να ανατραπεί αυτό το καθεστώς το οποίο έχει διαλύσει τόσο τη ζωή μας, όσο και την ομάδα μας!