Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Εδώ και τρία χρόνια τσιγγάνοι μετανάστες και μετανάστριες από τη Βουλγαρία καταφθάνουν στον εύφορο κάμπο των εκβολών του Αχελώου προκειμένου με την εργασία τους (συλλογή της παραγωγής πορτοκαλιών της περιοχής) να καταφέρουν να επιβιώσουν.
Οι μετανάστες αυτοί λοιπόν εκτός του ότι τις περισσότερες φορές δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο ψωμί μένουν σε άθλιες συνθήκες χωρίς χώρους υγιεινής, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα και σε πρόχειρους καταυλισμούς σε εγκαταλειμμένα εργοτάξια και αυτοκίνητα κοντά στο δημοτικό διαμέρισμα Κατοχή του Δήμου Οινιάδων και μένουν εκεί μόνιμα από τον Αύγουστο έως τον Μάρτιο.
Λόγω των συνθηκών της εκεί διαμονής τους αλλά και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του κλίματος της περιοχής (αυξημένη υγρασία) και της εποχής (χειμώνας) οι άνθρωποι αυτοί (και ειδικότερα τα μικρά παιδιά) είναι ευάλωτοι σε διάφορες παθήσεις.
Μία συλλογικότητα ατόμων (ανάμεσα σε αυτούς και η Αυτόνομη Ζώνη ) από το Αγρίνιο πήραν την απόφαση να δείξουν και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι στους συνανθρώπους τους. Έτσι συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό ρούχων, κουβερτών και τροφίμων και τους επισκέφτηκαν ήδη τρεις φορές μέχρι τώρα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό επισκεφθείτε το paroksismos.squat.gr

3 σχόλια:

  1. πολυ καλη κινηση...
    εσεις οι αγρινιωτες τα πατε πολυ μπροστα τα πραγματα.
    μπραβο και παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mrpavo paidia gia oles tis kinhseis sas
    wraia bannerakia by the way

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To παρτυ που διορφανωσε η αυτονομη ζωνη ηταν πολυ επιτυχημενο. Ευγε παιδια μπραβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή