Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0

Η ομάδα μας δεν απέδωσε καθόλου αυτά που περιμέναμε και έχασε σχετικά εύκολα σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερης σημασίας για όλους τους οπαδούς του Παναιτωλικού λόγω της πρόσφατης προϊστορίας. Και φυσικά μιλάμε για τα επεισόδια που είχαν γίνει πριν κάτι χρόνια στο γήπεδο μας στα οποία συμμετείχαν κυρίως ποδοσφαιριστές και εύσωμοι και περίεργοι «παράγοντες» και κάποιοι λιγοστοί οπαδοί. Επίσης δεν ξεχνάμε ότι εκείνη τη χρονιά οι 15-20 κυρίως νεαρής ηλικίας οπαδοί της μικρής αυτής ομάδας του λεκανοπεδίου(που σε αντίθεση με το παιχνίδι του 2ου γύρου όχι απλά δε προκάλεσαν καθόλου αλλά δεν θυμόμαστε αν φώναξαν καν σύνθημα) έτυχαν άψογης συμπεριφοράς από τους οπαδούς της ομάδας μας και είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου τρομαγμένος πατέρας οπαδού της Ηλιούπολης που είχε ταξιδέψει στο Αγρίνιο, προφανώς ενημερώθηκε από το ραδιόφωνο ή κάπου αλλού ότι στο γήπεδο του Παναιτωλικού γίνονται επεισόδια τηλεφώνησε στο γιο του για να τσεκάρει αν είναι καλά και αυτός τον διαβεβαίωσε ότι είναι καλά και ότι κάποιοι οπαδοί του Παναιτωλικού τους συνόδευαν εώς στο πούλμαν μιας και το κλίμα ήταν γενικότερα πολύ τεταμένο…..Βέβαια στο 2ο γύρο οι παλικαράδες της ομάδας αυτής (που τη συνοδεύουν διάφορες ιστορίες και φήμες για μαφίες, μπράβους, τραμπουκισμούς σε αποδυτήρια, συμπεριφορές που θυμίζουν παρακράτος, κομμένα δοκάρια και άλλα) ανταπέδωσαν τη φιλοξενία και επιτέθηκαν (και ενώ εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ περισσότεροι) σε 15-20 οπαδούς του Παναιτωλικού από την Αθήνα και το νομό της Αττικής που κατευθύνονταν πεζοί στο γήπεδο στο οποίο παραβρέθηκαν περισσότεροι από 400 οπαδοί του Παναιτωλικού. Την επόμενη χρονιά μας ξανά επισκέφθηκαν καμία 25άρα από αυτούς αλλά αυτή τη φορά ήταν ενισχυμένοι τόσο από διάφορους εύσωμους τύπους αλλά και από κάποιους υποστηρικτές ομάδας του ποκ μιας και φορούσαν μπουφάν με τα διακριτικά συνδέσμου (που βρίσκεται στην ηλιούπολη) της συγκεκριμένης ομάδας του ποκ. Ήταν προκλητικοί κατά τη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή ένταση και μες στο γήπεδο αλλά και έξω κατά την αποχώρηση των οπαδών της ομάδας του λεκανοπεδίου αρκετή ώρα μετά το παιχνίδι. Στο 2ο γύρο συνέβησαν διάφορα περίεργα. Το πούλμαν της αποστολής του Παναιτωλικού που ήταν παραμονές του παιχνιδιού παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο - και ενώ οι παίχτες και οι υπόλοιποι της αποστολής κοιμόνταν- δέχθηκε επίθεση με σφαίρες ενώ μολότοφ προσγειώθηκαν και στην είσοδο του ξενοδοχείου!! Επίσης η διοίκηση της ομάδας από την Αττική αρνήθηκε να δώσει εισιτήρια στους οπαδούς της ομάδας μας και πριν το παιχνίδι κυκλοφορούσαν έξω από το γήπεδο διάφοροι εύσωμοι τύποι και ζητούσαν από διάφορους οπαδούς τις ταυτότητες τους με σκοπό να αποτραπεί η είσοδος ακόμη και στους οπαδούς του Παναιτωλικού που πήραν την απόφαση να ταξιδέψουν μεμονωμένα και χωρίς διακριτικά.

Και μετά τη μικρή αυτή αναδρομή στα προηγούμενα παιχνίδια να πούμε ότι στο φετινό παιχνίδι η διοίκηση της Ηλιούπολης έδωσε 350 περίπου εισιτήρια στους οπαδούς της ομάδας μας αν και είχαν ζητηθεί τα διπλάσια από τη μεριά του Παναιτωλικού. Ραντεβού μεταξύ των εκδρομέων τόσο με το πούλμαν αλλά και με τα αυτοκίνητα που ξεκίνησαν από το Αγρίνιο και των οπαδών της ομάδας μας από το λεκανοπέδιο είχε δοθεί στη λεωφόρο Συγγρού κοντά στο σύνδεσμο της Αθήνας, τους Guerreros. Αφού συγκεντρώθηκαν και οι 350 εκεί ξεκίνησαν με το μετρό για το σταθμό του Αγίου Δημητρίου με συνοδεία ισχυρών δυνάμεων των ματ (χακήδες). Εκεί αφού τους περίμεναν και άλλες δυνάμεις της κρατικής καταστολής τους οδήγησαν με πορεία στο γήπεδο. Το παιχνίδι παραδόξως το παρακολούθησαν και καμιά 1000άρα οπαδοί της τοπικής ομάδας, αρκετά περισσότεροι από το μέσο όρο εισιτηρίων τους. Προφανώς το όνομα του Παναιτωλικού τους προσέλκυσε στο γήπεδο ενώ μάλλον οι κύριες οπαδικές τους προτιμήσεις, οι μεγάλες ομάδες του ποκ δηλαδή μάλλον δεν έπαιζαν κάνα ενδιαφέρον παιχνίδι εκείνη τη μέρα…Επικρατούσε ένταση σε όλο το παιχνίδι και συνθήματα εκατέρωθεν. Κάποια στιγμή ένα κάγκελο στο σημείο που χώριζε τη κερκίδα των οπαδών του Παναιτωλικού από τον αγωνιστικό χώρο υποχώρησε( και ενώ επικρατούσε γενικότερη ένταση στο γήπεδο) και κάποιοι οπαδοί του Παναιτωλικού έκαναν κίνηση προς τα εκεί. Με υπόδειξη(!!!!) λοιπόν κάποιων από τη μεριά των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ηλιούπολης μια διμοιρία χακήδες κινήθηκε απειλητικά προς τη μεριά των οπαδών της ομάδας μας και προσπάθησε να μπει από το κάγκελο (που είχε υποχωρήσει πριν) στη κερκίδα που βρισκόταν οι οπαδοί του Παναιτωλικού. Αυτοί όμως υπερασπίστηκαν αποτελεσματικότατα το χώρο τους και δεν τους το επέτρεψαν. Οι μπάτσοι λοιπόν κατευθύνθηκαν προς τη μεριά των οπαδών της ομάδας μας ύστερα από υπόδειξη άλλων οπαδών. Και μετά λέμε για αλληλεγγύη μεταξύ των οπαδών κτλ. Αλλά τι να περιμένεις από οπαδούς που κοκορεύονταν για κασκόλ που έκλεψαν από οπαδούς του Παναιτωλικού μετά το μπαράζ της Ν. Σμύρνης και αφού τους επιτέθηκαν σε παρακείμενους του γηπέδου δρόμους όταν αυτοί (φιλήσυχοι οπαδοι κυρίως μεγάλων ηλικιών και σίγουρα όχι χουλιγκάνοι) αποχωρούσαν με τα αυτοκίνητα τους. Ένα περιστατικό θρασύδειλης και βίαιης συμπεριφοράς που έχει ξανασυμβεί και σε άλλα γήπεδα του λεκανοπεδίου.



Λόγω κεκτημένης ταχύτητας στη μικρή αναδρομή (στο αντίστοιχο κειμενάκι του 3ου τεύχους) για τις προηγούμενες αναμετρήσεις του Παναιτωλικού μας με την ηλιούπολη αναφέρεται ότι στη 1η χρονιά που συναντήθηκαν οι δυο ομάδες το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Αγρίνιο και το δεύτερο στην ηλιούπολη. Το σωστό είναι ότι το παιχνίδι του 1ου γύρου έγινε στην ηλιούπολη και αυτό του 2ου γύρου με τα γνωστά σκηνικά έγινε στο Αγρίνιο.

9 σχόλια:

  1. ΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΕ ΔΙΑΙΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΨΕΥΣΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΡΕ ΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΤΑΔΕΣ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΜΥΤΗ ΣΕ ΕΣΑΣ??ΣΕ ΕΣΑΣ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΣΑΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΕ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΤΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ...ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ...ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΛΕΩ ΕΓΩ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειάζεται να μας διαψεύσεις εσύ,τα είδαμε και τ ακουσαμε (τις προτροπές κάποιων προς τους μπάτσους να μας βαρέσουν)με τα μάτια μας και τα αυτιά μας.Τώρα για το αν ντρεπόμαστε εμείς,εσύ έχεις μάλλον πολλούς περισσότερους λόγους για να ντρέπεσαι...
    Υ.Γ:Μπράβοι??? Εμείς???Χαχα,καλό αστείο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ...ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καποιος απο Α.Ζ (W6)1 Ιουνίου 2012 στις 3:46 μ.μ.

    Να σου πουμε τι,αν ακουσαμε και ειδαμε (όσοι τουλάχιστον από εμάς είμασταν εκεί) αυτα τα πραγματα με τα αυτιά μας?
    Να σου πουμε τι,οτι μιλας για μπραβους σε σχεση με εμας, τη στιγμη που ολη η χωρα εχει συνδεσει την ομάδα σας με μπραβους,παράνομα στοιχήματα και διάφορα άλλα χαριτωμένα?
    Δεν ξερω τι ακριβως θες να μαθεις,μπορεις όμως να μας ρωτησεις απο κοντα οπως λες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νωρίς απάντησες πάντως φίλε απ τους Α.Ζ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο προηγούμενος κάποιος...1 Ιουνίου 2012 στις 9:37 μ.μ.

    Για να απαντήσω σε κάτι θα πρέπει πρώτα να δω την ερώτηση.Μόλις λοιπόν (τυχαία)την είδα απάντησα καπάκια.Ξέρεις κιόλας αυτή είναι μια παλιά ανάρτηση (Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010) και δε συνηθίζω να τσεκάρω συχνά τις παλιές αναρτήσεις μόνο και μόνο επειδή γράφεις εσύ (ή οποιοσδήποτε αλλός τέσπα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εχεις μπλέξει ομως φιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο απο πάνω είμαι και ξέρω καλά ποιος είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή