Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

A . C . A . B



• Στο παιχνίδι με τη Κέρκυρα μερίδα οπαδών της Αναγέννησης Καρδίτσας δέχθηκε εντελώς αναίτια επίθεση από τις τοπικές δυνάμεις της καταστολής. Μια διμοιρία των ματ επιτέθηκε και χτύπησε ανελέητα νεαρούς οπαδούς της τοπικής Αναγέννησης με τα γκλομπ ενώ ταυτόχρονα τους έβριζε χυδαία και προκλητικά όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι οπαδοί της Αναγέννησης εκστομίζοντας εκφράσεις όπως κωλόπαιδα, θα σας κόψουμε το γήπεδο και άλλα τέτοια δημοκρατικά. Οι οπαδοί της Αναγέννησης αναφέρουν χαρακτηριστικά: « Έχουν ξαναγίνει τέτοια περιστατικά και κάποιοι θέλουν να μας κόψουν το γήπεδο. Δεν θα τους αφήσουμε!!! Από την άλλη μεριά ήμαστε ανυπεράσπιστοι. Δεν έχουμε την βοήθεια κανενός, είμαστε το μοναδικό ζωντανό κομμάτι στην κερκίδα και μας αφανίζουν !!! Αν αυτό θέλετε κι εσείς παρακολουθείστε την κατάσταση ».
• Στα Ιωάννινα και πριν το παιχνίδι του τοπικού Πας με τον Πανιώνιο οπαδός του Πας συνελήφθηκε κατά τη διάρκεια διανομής εισιτηρίων που ήταν ήδη προπληρωμένα. Βέβαια η φάση αυτή με τα εισιτήρια ήταν απλά η αφορμή μιας και ο συγκεκριμένος οπαδός αποτελεί κόκκινο πανί για την παέ και κυρίως για την αστυνομία λόγω της κοινωνικής και πολιτικής του δράσης. Πριν τα όργανα της καταστολής προχωρήσουν στη σύλληψη του οπαδού απαίτησαν τα στοιχεία του συγκεκριμένου οπαδού. Σύμφωνα λοιπόν με τους ίδιους τους οπαδούς του Πας (ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ) ο οπαδός αντέτεινε στον μπάτσο ότι " θα σου δώσω τα στοιχεία μου αν μου δώσεις εσύ τα δικά σου, όπως οφείλεις σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις του χρυσοχοίδη". Οι οπαδοί του Πας αναφέρουν επίσης ότι αμφισβητήθηκε η δικαιοδοσία της αστυνομίας, μιας και για οικονομικής φύσης ζητήματα υπεύθυνο είναι το σδοε ή η διεύθυνση εμπορίου της νομαρχίας και όχι η αστυνομία. Ο αστυνομικός μην μπορώντας να αντέξει το καταρράκωμα του κύρους του από βάσιμα και λογικά επιχειρήματα, μην μπορώντας να πιστέψει οτι ο εγωισμός του είναι κατώτερος των συμβατικών και συνταγματικών του υποχρεώσεων, κάλεσε τους υπόλοιπους για να συλλάβουν τον φίλαθλο. Όπως και έγινε. Το περιστατικό συνέβη ακριβώς μπροστά στη θύρα 3 όπου σταθμεύουν μια κλούβα των ματ, το βαν της όπκε αλλά και δεκάδες μεμονωμένοι αστυνομικοί και σεκιούριτι. Στο τμήμα τελικά κατατέθηκε προσωπική μήνυση του αστυνομικού για τα πλημμελήματα της απείθειας (μη συμμόρφωση προς τας υποδείξεις), απειλή και έργω εξύβριση (διότι ο οπαδός ακούμπησε την στολή του μπάτσου στους ώμους δείχνοντας του ότι δεν φέρει τα νούμερα του ως οφείλει). Η αντίσταση δεν μπόρεσε να στοιχειοθετηθεί μιας και δεν μπορούσε να υφίσταται ανάμεσα σε τόσους αστυνόμους.
Στο τμήμα ο φίλαθλος δεν αφέθηκε να κάνει χρήση του δικαιώματος της καταγγελίας του μπάτσου για την αυθαίρετη συμπεριφορά του στο ειδικό γραφείο που ο χρυσοχοίδης έχει συστήσει τον τελευταίο μήνα. Μάλιστα δεν δόθηκαν τα στοιχεία του μπάτσου στον οπαδό όπως είχαν υποχρέωση. Στο οπαδό απαγορεύτηκε ακόμα και το κομπολόι μέσα στο κρατητήριο. Ακόμα και το αίτημα του να του φέρουν το περιοδικό της αστυνομίας -που ντανιάζεται σε δεκάδες στους διαδρόμους του μεγάρου- για να περάσει τον χρόνο του διαβάζοντας- δεν έγινε δεκτό. Όταν οι οπαδοί του Πας έφεραν φαγητό, η αστυνομία αρνήθηκε να το δεχτεί με την γελοία δικαιολογία ότι: "εσείς μπορεί να θέλετε να τον δηλητηριάσετε, για να μας το χρεώσετε". Μετά από όλα αυτά ήταν σχεδόν αδύνατο για τον οπαδό να "συνεργαστεί". Έτσι αρνήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα, να φωτογραφηθεί, να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν σε πληροφορίες πέραν αυτών που αναγράφονται στο δελτίο ταυτότητας του, ενώ δεν υπέγραψε κανένα έντυπο της αστυνομίας. Ούτος ή άλλως είχε ήδη κατηγορηθεί για απείθεια... δεν θα άλλαζε κάτι για αυτόν. Για τα νεύρα της αστυνομίες όμως άλλαξαν πολλά για τη μια μέρα που έκατσε στο κρατητήριο ο οπαδός. Δυο φόρες αναστατώθηκε το τμήμα από την παρουσία αλληλέγγυων. Μια φορά μετά το ματς και μια μέσα στα μεσάνυχτα... προφανέστατα το βράδυ στο τμήμα δεν ήταν συνηθισμένο και ήρεμο. Στο δικαστήριο ο οπαδός αθωώθηκε για τις 2 κατηγορίες (εξύβριση και απειλή), ενώ για την απείθεια καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Συγκινητική για ακόμα μια φορά η παρουσία των αλληλέγγυων, που εν ριπή οφθαλμού μαζεύτηκαν με ρεφενέ τα έξοδα της δίκης . Πάνω από 50 άτομα βρέθηκαν στο δικαστήριο, τα οποίο ξέσπασαν σε συνθήματα με την ανακοίνωση της απόφασης.
• Τη κρατική καταστολή βίωσαν για τα καλά και οι οπαδοί του όφη στο εκτός έδρας παιχνίδι του με την ηλιούπολη. Εδώ να σημειώσουμε ότι δεν ξεχνάμε την «άψογη» κρητική φιλοξενία που μας επιφύλασσαν οι οπαδοί του όφη όταν ταξιδέψαμε στο Ηράκλειο, μια φιλοξενία που συμπεριλάμβανε και μια άκρως επιμορφωτική περιήγηση στο ψηλορείτη. Και για να μη κουραστούμε τόσο μιας και είχε ήδη προηγηθεί το μεγάλο ταξίδι που εμείς κάναμε οι ντόπιοι αποφάσισαν να μη μας πάνε στο ψηλορείτη αλλά να φέρουν αυτόν σε εμάς. Και επειδή ήταν λίγο μεγάλος αποφάσισαν να τον κόψουν σε κομματάκια και να μας τα πετάξουν όλα στο πέταλο που καθόμασταν. Παρόλα αυτά μιας και το συγκεκριμένο περιστατικό που έγινε στην ηλιούπολη έχει να κάνει με τον κοινό εχθρό που δεν είναι άλλος από τη κρατική καταστολή πρέπει να αναφέρουμε ότι περίπου 200 οπαδοί του όφη αγνόησαν τον χουντικό νόμο της απαγόρευσης των μετακινήσεων και βρέθηκαν στο γήπεδο αυτό του λεκανοπεδίου. Από αυτούς ελάχιστες δεκάδες κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο και όλοι οι υπόλοιποι έφαγαν πόρτα. Δεν το έβαλαν κάτω όμως, κατευθύνθηκαν προς τη κλειδωμένη θύρα των φιλοξενουμένων και αφού την έσπασαν μπήκαν μέσα σε αυτή με ντου. Μετά από λίγο όμως διμοιρία των ματ τους επιτέθηκε και κάνοντας και χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα οι οπαδοί του όφη να απωθηθούν και καμιά εικοσαριά από αυτούς να συλληφθούν.

4 σχόλια:

  1. Η Ομάδα λέγεται Ο.Φ.Η και οχι οφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. π.α.ο. β' λεγεται ο οφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΡΕ!!! ΤΙ ΠΑΟ Β ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ? Ο ΌΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΝ, ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ,..Ο ΦΙΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΟΦΗ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ...Ο ΦΙΛΟΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΟΦΗ ΠΑΟ Β ΤΟ 2010 ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΛΕΜΕ ΟΣΦΠ ΒΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ? ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΟΙ ΟΦΙΤΖΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΙΑ......ΑΝΤΕ ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΩ ΤΩΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή