Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Το θέατρο του παραλόγου..

Τη Τετάρτη στις 15 Δεκεμβρίου του 2010 τη μέρα που στην αθήνα πραγματοποιούνταν ογκώδεις διαδηλώσεις ενάντια στην πολιτική και οικονομική εξουσία σε μια άλλη περιοχή του λεκανοπεδίου, στη νίκαια, λάμβανε μέρος μια τραγική και γελοία «θεατρική παράσταση» υπό την αιγίδα του κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού και με τους εξής βασικούς πρωταγωνιστές:

• Τους «οπαδούς» του ιωνικού οι οποίοι εξαπέλυσαν, απρόκλητα και χωρίς λόγο, επίθεση στους λιγοστούς λόγω της ημέρας οπαδούς του Παναιτωλικού μας, εκμεταλλευόμενοι τόσο την αριθμητική τους υπεροχή όσο και την ενίσχυση που τους παρείχαν τόσο κάποιοι ντόπιοι οπαδοί άλλων πιο δημοφιλών ομάδων του ποκ όσο και οι διάφοροι «φουσκωτοί- μπράβοι» (να ήταν αλήθεια οι ίδιοι που πέρσι οι ίδιοι οι ιωνικοί έβριζαν επειδή προστάτευαν τον πρόεδρο της ομάδας τους με τον οποίο δεν τα πάνε καλά?) αλλά και οι undercover δυνάμεις της κρατικής καταστολής που σύμφωνα με μαρτυρίες πρωτοστάτησαν στις επιθέσεις με κάποιους από αυτούς να φέρουν και διακριτικά της νικαιώτικης ομάδας. Η επίθεση που εξαπέλυσαν όλοι αυτοί στους οπαδούς του Παναιτωλικού είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία συγκρούσεων για κάμποσο χρονικό διάστημα στους γύρω δρόμους οι οποίες και κορυφώθηκαν όταν οι οπαδοί της ομάδας μας εισήλθαν στη κερκίδα. Εκεί πολυάριθμοι οπαδοί του ιωνικού πλαισιωμένοι από ασφαλίτες και «φουσκωτούς» εξαπέλυσαν λυσσαλέα επίθεση με καθίσματα (μέσα από τον αγωνιστικό χώρο και τις γύρω κερκίδες) και με πέτρες (από τους δρόμους περιμετρικά του γηπέδου και του πέταλου μέσα στο οποίο βρισκόταν οι περίπου 80 οπαδοί του Παναιτωλικού, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας). Άλλωστε πέρσι όταν η αγαπημένη μας ομάδα είχε ξανα- αγωνιστεί στο γήπεδο αυτό το οποίοι είχε κατακλυστεί από 1000 περίπου οπαδούς του Παναιτωλικού ( από τους οποίους πολλοί ήταν οι οργανωμένοι) οι θρασύδειλοι αυτοί «οπαδοί» μετά το τέλος του παιχνιδιού επιδόθηκαν σε πλιάτσικο, σε τραμπουκισμούς και πράξεις βίας απέναντι σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και στα παιδιά τους που κατευθύνονταν μετά το τέλος του παιχνιδιού στα οχήματα τους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τον τραμπουκισμένο 11χρονο(!!) πιτσιρικά..

• Τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής οι οποίες αρχικά οδήγησαν το πούλμαν των λιγοστών οργανωμένων οπαδών του Παναιτωλικού σε απόσταση αναπνοής από το πέταλο των φανατικών του ιωνικού. Στη συνέχεια οι undercover δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν και αυτοί μαζί με τους «οπαδούς» του ιωνικού στους φίλους του Παναιτωλικού με πέτρες, ρόπαλα και κλομπς τόσο στους γύρω δρόμους όσο και μέσα στο γήπεδο. Και σαν να μην έφτανε αυτό συνέλαβαν και 25 οπαδούς του Παναιτωλικού (και μόλις δυο του ιωνικού) στους οποίους άσκησαν τόσο λεκτική (με εκφράσεις του τύπου κωλόβλαχοι, γαμώ το Αγρίνιο σας αλλά και άλλα πιο ακραία) όσο και σωματική βία (μπουνιές, κλωτσιές κτλ). Το ξυλοφόρτωμα συνεχίστηκε και μέσα στο τμήμα της νίκαιας εις βάρος κάποιων από τους οπαδούς του Παναιτωλικού ενώ απομακρύνθηκαν τα κινητά από τους συλληφθέντες, δεν τους άφησαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με συγγενικά τους πρόσωπα, o δικηγόρος που στάλθηκε από την παε σχεδόν προπηλακίστηκε και δεν του επιτράπηκε όχι μόνο να δει τους συλληφθέντες αλλά και να μάθει τα ονόματα τους. Το ίδιο έγινε και με τους περισσότερους γονείς και συγγενείς των συλληφθέντων που κατέφθασαν στο α.τ νίκαιας. Επίσης στο α.τ οι ασφαλίτες χρέωσαν διάφορα αντικείμενα σε κάποιους οπαδούς του Παναιτωλικού τα οποία προφανώς κουβαλούσαν ή και χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι οι ασφαλίτες. Ο υπερβάλλοντας ζήλος άλλωστε που έδειξαν οι undercover δυνάμεις της αστυνομίας φαίνεται και από τις προτιμήσεις τους μιας και συνελήφθησαν 25 οπαδοί του Παναιτωλικού και μόλις δυο του ιωνικού. Επίσης συνελήφθηκε και ένας πολίτης που μόλις είχε κατέβει κάτω από το σπίτι του για να αγοράσει σουβλάκια για την οικογένεια του.

• Την διοίκηση της παε Παναιτωλικός που έλαμψε με την απουσία της. Αν και έστειλε δικηγόρο στο α.τ νίκαιας παρόλα αυτά αυτή ήταν και η μοναδική της ενέργεια τη στιγμή που 25 οπαδοί της ομάδας είχαν συλληφθεί και βρισκόταν στο κρατητήριο στα πλαίσια μιας βάναυσης και παράτυπης ομηρίας. Επίσης πολύς κόσμος επιρρίπτει ευθύνες στην παε γιατί δεν απέτρεψε την “ποντικοπαγίδα αυτή στην οποία οδηγήθηκαν οι λιγοστοί οργανωμένοι και όχι μόνο οπαδοί του Παναιτωλικού (άφιξη του πούλμαν λίγα μέτρα από το πέταλο των φανατικών του ιωνικού κτλ).

2 σχόλια: