Σάββατο 14 Μαΐου 2011

33η Αγωνιστική: Παναιτωλικός-Διαγόρας 3-0

Ο Παναιτωλικός μας συνεπής με το μεγάλο του ραντεβού με την ιστορία έκανε αυτό που έπρεπε κερδίζοντας άνετα τον διαγόρα και εξασφαλίζοντας έτσι την άνοδο του στα «καθαρά» μεγάλα σαλόνια της Α εθνικής ή αλλιώς σούπερ κλίκας.

Σε ένα κατάμεστο από 6500 και πλέον ίσως φίλους και οπαδούς της που δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα, η ομάδα που αποτελεί τον πρεσβευτή της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής κατάφερε να δώσει ατελείωτη χαρά σε μια πόλη που μαστίζεται από φτώχεια, ανεργία, εγκατάλειψη. Χαρακτηριστικό της κοσμοσυρροής είναι το ότι το μεγαλύτερο μέρος της μικρής κερκίδας ήταν ασφυκτικά γεμάτο όπως και ο χώρος πίσω από το τέρμα μιας και πολλοί που δεν είχαν εισιτήριο κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο ενώ τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν τη πρώτη μέρα που κυκλοφόρησαν και μέσα σε δέκα ώρες. Για άλλη μια φορά οι οργανωμένοι (και όχι μόνο) οπαδοί της μικρής κερκίδας δημιούργησαν καταπληκτικές εικόνες τόσο με το τεράστιο κερκιδοπανό όσο και με τη φωνή αλλά και τα εκατοντάδες καπνογόνα στο τέλος του παιχνιδιού.

Βέβαια πολλοί ήταν και οι λεγόμενοι πανηγυρτζήδες που ξαφνικά θυμήθηκαν την ομάδα τώρα, στις χαρές και στα πανηγύρια ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν άφαντοι. Για αυτό λοιπόν, για όλους εμάς που δεν ξεχάσαμε την ομάδα στο βούρκο της Δ και της Γ εθνικής και την ακολουθούσαμε και τότε, αυτή η άνοδος μας γέμισε με διπλή χαρά γιατί εκτός των άλλων αποτέλεσε και μια επιβράβευση για όλους εμάς τους ρομαντικούς και φανατικούς υποστηρικτές της. Επίσης ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στους ντόπιους πολιτικούς και "'άρχοντες" στα επίσημα που κάνοντας δημόσιες σχέσεις και ψηφοθηρία και αφού φυσικά καταδέχθηκαν να προσέλθουν σε γήπεδο θυμήθηκαν και τον ξεγραμμένο μέχρι πριν κάποια χρόνια Παναιτωλικό.

Σχεδόν δυόμιση ώρες πριν το παιχνίδι ξεκίνησε πορεία αρχικά από το σύνδεσμο των Warriors και στη συνέχεια από τη κεντρική πλατεία της πόλης μας, τη πλατεία Δημοκρατίας. Η πορεία στην οποία συμμετείχαν 500 και πλέον οπαδοί και φίλοι της ομάδας μας διέσχισε το κέντρο της πόλης με τελικό προορισμό το γήπεδο. Κάποια στιγμή πολλοί οπαδοί και φίλοι (όλων των ηλικιών) του Παναιτωλικού που δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν εισιτήριο επιχείρησαν να κάμψουν το εμπόδιο των «φουσκωτών» σεκιουριτάδων και να εισέλθουν στο γήπεδο με ντου. Πολλοί από αυτούς το κατάφεραν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, με τους πανικόβλητους σεκιουριτάδες να κλείνουν την είσοδο της θύρας κάτι που δημιούργησε περισσότερη ένταση. Τελικά με την παρέμβαση άλλων πιο ψύχραιμων φίλων και οπαδών της ομάδας μας, τα πράγματα ηρέμησαν μιας και η κατάσταση είχε ξεφύγει αφού μέσα στο μπούγιο υπήρχε κόσμος που εξαιτίας του συνωστισμού και του σπρωξίματος κινδύνευε να ποδοπατηθεί.

Η γιορτή φυσικά και συνεχίστηκε και μετά το παιχνίδι και για πολλές ώρες σε ολόκληρη τη πόλη ενώ στους κεντρικούς δρόμους και πλατείες στήθηκε ολόκληρο πάρτυ.

Άστοχη και απαράδεκτη η επιλογή των διοικούντων να φέρουν μαζορέτες στο ημίχρονο μιας και ούτε θαμώνες καμπαρέ είμαστε ούτε αρεσκόμαστε στο να πηγαίνουμε στο γήπεδο για να φάμε ποπ κορν και να παρακολουθήσουμε τέτοιου είδους «σόου». Στην ομάδα και στο ποδόσφαιρο που ονειρευόμαστε εμείς, τέτοια σκηνικά δεν χωράνε. Και σίγουρα το «σόου» αυτό δεν θα άρεσε και στις λιγοστές κοπέλες οι οποίες δίνουν πάντα το παρών στη μικρή κερκίδα του γηπέδου μας και ξελαρυγγιάζονται και αυτές όπως όλοι μας για την αγαπημένη μας ομάδα.

Η στάση του group μας φυσικά και αντικατοπτρίζεται στην “against modern football” οπαδική άποψη. Για αυτό και βλέπουμε τον Παναιτωλικό σαν ένα αθλητικό σωματείο το οποίο στηρίζουμε και υποστηρίζουμε αφιλοκερδώς και με ανιδιοτέλεια και όχι σαν μαγαζί- γωνία ή σαν μια επιχείρηση. Ο Παναιτωλικός για εμάς αντιπροσωπεύει άλλα πράγματα που καμιά σχέση δεν έχουν με το μάρκετινγκ και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Από την άλλη είμαστε αρκετά ρεαλιστές και γνωρίζουμε ότι η ομάδα μας διοικείται από μια παε και ότι σε αυτή αγωνίζονται επαγγελματίες παίχτες. Για αυτό το λόγο λοιπόν αναγνωρίζουμε ότι μερίδιο ευθύνης (μετά βέβαια από τους οπαδούς και τον κόσμο της ομάδας γενικότερα) για αυτή τη μεγάλη επιτυχία έχουν και οι παίχτες αλλά και άνθρωποι της παε. Παρόλα αυτά στο γήπεδο πάμε για να υποστηρίξουμε τον Παναιτωλικό και για να βροντοφωνάξουμε το δικό του όνομα. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου