Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

A.C.A.B.

* Φιλική" επίσκεψη δέχτηκε στις 31 Ιανουαρίου ο σύνδεσμος των Fentagin, πριν τον αγώνα του Ατρόμητου στο Περιστέρι με τον Αστέρα Τρίπολης, από μπάτσους κάθε λογής (ματ ,ασφάλεια κτλ) και μια εισαγγελέα για έλεγχο εντός του χώρου.

* Στις 2 Φεβρουαρίου και μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού παιχνιδιού μεταξύ της Αεκ και του Παναθηναϊκού για το κύπελλο, εκατοντάδες οπαδοί της αεκ εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και συγκρούονται με τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες έκανα εκτεταμένη χρήση χημικών. Οι συγκρούσεις ήταν σφοδρότατες και είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ορισμένων οπαδών και πολλών μπάτσων ενώ πραγματοποιηθήκαν και πολλές συλλήψεις.

* Στις 20 Φεβρουαρίου στη πόλη μας και στα πλαίσια του παιχνιδιού Παναιτωλικός- Π.α.σ γιάννενα οι ισχυρές δυνάμεις της κρατικής καταστολής (τρεις διμοιρίες μπλέδες/ο.π.κ.ε με μια εξ αυτών από πάτρα, πολλοί αη- δίας, περισσότεροι ακόμη ασφ- αλήτες) με βασικούς πρωταγωνιστές αυτές των μπλε διμοιριών προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων εντός του γηπέδου (σε στιγμή έντασης μεταξύ των οπαδών) τόσο μπροστά από τη κερκίδα των οπαδών της γιαννιώτικης ομάδας όσο και στη μικρή κερκίδα προς τη μεριά των οπαδών του Παναιτωλικού κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μη μπορεί να αναπνεύσει ενώ οι παίχτες εγκατέλειψαν τη προθέρμανση και γύρισαν στα αποδυτήρια. Στο τέλος του παιχνιδιού και στη προσπάθεια τους να αδειάσουν τη μικρή κερκίδα από τους λιγοστούς εναπομείναντες οπαδούς του Παναιτωλικού ψέκασαν εξ επαφής έναν από αυτούς. Αυτή η κίνηση αποτέλεσε και το έναυσμα γενικευμένων συγκρούσεων μεταξύ οπαδών της ομάδας μας και των μπάτσων στους γύρω δρόμους και στενά. Ο κόσμος του Παναιτωλικού συσπειρώθηκε στους δρόμους περιμετρικά του γηπέδου και εξαπέλυσε λυσσαλέα επίθεση προς τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής οι οποίες απάντησαν με βροχή από δακρυγόνα και με δολοφονικές ευθείες βολές αλλά και με ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Οι συγκρούσεις κράτησαν περίπου σαράντα λεπτά και είχαν σαν αποτέλεσμα των τραυματισμό κάποιων μπάτσων και λίγους μικροτραυματισμούς οπαδών του Παναιτωλικού.

* Στις 5 Μαρτίου και στα πλαίσια του ποδοσφαιρικού παιχνιδιού Άρης Θεσσαλονίκης- Ηρακλής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών του Άρη και των δυνάμεων της αστυνομίας. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν εντός του γηπέδου και κορυφώθηκαν στους γύρω δρόμους.

* Το βράδυ της 24ης προς 25ης Μαρτίου στο Αγρίνιο, παρέα που βρισκόταν στη πλατεία Δημάδη δέχτηκε προπηλακισμό από δέκα περίπου τραμπούκους της ομάδας αη- δίας. Η παρέα αντέδρασε ενώ στο σημείο άρχιζαν να σπεύδουν και άλλα άτομα προς συμπαράσταση της. Τελικά όταν άρχισε να μαζεύεται και άλλος κόσμος , οι μπάτσοι ανέβηκαν στις μηχανές τους και την έκαναν.

* Στις 26 Μαρτίου στα πλαίσια του παιχνιδιού μπάσκετ μεταξύ του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και του Άρη Θεσσαλονίκης στο ιβανώφειο και ενώ επικρατούσε ένταση κοντά στις θέσεις των επισήμων οι οπαδοί του Ηρακλή συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ματ για αρκετά λεπτά με αποτέλεσμα το γήπεδο να εκκενωθεί.

* Στις 31 Μαρτίου δυνάμεις των ματ επιτίθενται σε ομάδα περιφρούρησης σε μπλόκο του Λαυρίου κατά τη διάρκεια της προσπάθειας των ντόπιων εκεί κατοίκων να εναντιωθούν στη δημιουργία χ.υ.τ.α. Περίπου 25 μπάτσοι επιτίθενται με απίστευτη μανία σε λιγοστούς ανθρώπους, κατοίκους της εκεί περιοχής από τους οποίους οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, και τους χτυπούν ανελέητα με αποτέλεσμα να προσκομιστούν στο νοσοκομείο. Οι άνθρωποι αυτοί όπως και πολλοί άλλοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Κερατέας και του Λαυρίου (αλλά και αρκετοί αλληλέγγυοι από άλλες περιοχές) αγωνίζονται εδώ και πολύ καιρό με αξιοθαύμαστη σθεναρότητα για την αξιοπρέπεια τους και για να εξασφαλίσουν μια καλύτερη διαβίωση για αυτούς και τους τριγύρω τους.

* Στις 3 Απριλίου και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού παιχνιδιού Αεκ- Ατρόμητος Περιστερίου για το πρωτάθλημα, οπαδοί της Αεκ συγκρούστηκαν εκτός γηπέδου με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής οι οποίες έκανα εκτεταμένη χρήση χημικών. Στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν πέντε μπάτσοι ενώ έγιναν και πέντε συλλήψεις.

* Στις 11 Απριλίου στη πόλη μας, δυνάμεις της κρατικής καταστολής εισέβαλλαν στο δημοτικό θέατρο ενώ πραγματοποιούνταν πρόβα από φοιτητική θεατρική ομάδα!! Οι μπάτσοι εισέβαλαν στο θέατρο τη στιγμή που οι συμμετέχοντες φώναζαν το γνωστό σύνθημα «μπάτσοι- γουρούνια- δολοφόνοι όπως όριζε το σενάριο της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης!! Η διακοπή ήταν προσωρινή μιας και μετά από λίγη ώρα οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής αποχώρησαν.

* Στις 20 Απριλίου και κατά τη διάρκεια αυτό-οργανωμένης hip hop συναυλίας στη πλατεία Δημάδη στη πόλη μας, δυνάμεις της κρατικής καταστολής αποτελούμενες από αη- δίας με full face και πλήρη εξάρτηση, ο.πκ.ε και ασφ- αλήτες μπουκάρουν τραμπούκικα πάνω στη πλατεία. Οι παραβρισκόμενοι δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια και αρχίζουν να τους βρίζουν ενώ κάποιοι από αυτούς επιτίθονται με πέτρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι δυνάμεις της αστυνομίας να υποχωρήσουν.

* Κατά τη διάρκεια του τελικού του κυπέλλου ελλάδας που έγινε στο ο.α.κ.α στις 30 Απριλίου, οπαδοί του Ατρόμητου Περιστερίου και της Α.ε.κ συγκρούστηκαν με τις πολυπληθείς δυνάμεις των μ.α.τ μέσα και έξω από το γήπεδο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία σφοδρών συγκρούσεων και στα δυο μέτωπα κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τη πραγματοποίηση πολλών συλλήψεων και ακόμη περισσότερων προσαγωγών αλλά και τον τραυματισμό πολλών μπάτσων αλλά και οπαδών. Μερικοί οπαδοί δυστυχώς επέλεξαν να επιτεθούν σε άλλους οπαδούς για άλλη μια φορά. Επεισόδια μεταξύ οπαδών (της Α.ε.κ και του Παναθηναικού αυτή τη φορά) πραγματοποιήθηκαν και σε περιοχές της Αθήνας αλλά και των προαστίων της μακριά από το ο.α.κ.α. Κατά τη διάρκεια της μέρας, σύμφωνα με συμβατικά και καθεστωτικά μέσα τραυματίστηκαν περισσότεροι 22 μέλη των δυνάμεων της κρατικής καταστολής και κάποιοι οπαδοί ενώ επίθεση δέχτηκε και αστυνομικό τμήμα.

* Στις 30 Απριλίου και λίγες ώρες πριν το τελικό του κυπέλλου ελλάδας, δυο λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς και φίλους της Α.ε.κ από τις Σέρρες δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς του Παναθηναικού. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα λεωφορεία ελάχιστη ώρα μετά τη 1η επίθεση δέχτηκαν και 2η, αυτή τη φορά από αφιονισμένους τραμπούκους της κατασταλτικής μονάδας δέλτα οι οποίοι (σύμφωνα με τις μαρτυρίες του οδηγού του λεωφορείου) με πρωτοφανή αγριότητα έσπασαν τα τζάμια του λεωφορείου και τραυμάτισαν τον οδηγό του. Η αγριότητα της επίθεσης ήταν τέτοια που η συγκεκριμένη ομάδα δέλτα προσάχθηκε στα κεντρικά κρατητήρια, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ.

* Στις 4 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη οι οπαδοί του Ηρακλή διαδήλωναν ενάντια στον επικείμενο υποβιβασμό της ομάδας τους εξαιτίας οικονομικών λόγων. Κατά τη διάρκεια της πορείας έγιναν συμπλοκές με τις προκλητικές για άλλη μια φορά δυνάμεις των ματ με αποτέλεσμα να συλληφθούν 27 οπαδοί του Ηρακλή, από τους οποίους οι επτά ανήλικοι. Επίσης είχαν προσαχθεί άλλοι 11 οπαδοί του Ηρακλή, οι οποίοι το επόμενο πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 19 από τους συνολικά 20 οπαδούς που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης ενώ για τους ανήλικους ορίστηκε άλλη δικάσιμη. Κάποιες μέρες νωρίτερα, στις 26 Απριλίου, οπαδοί του Ηρακλή που διαδήλωναν για τον ίδιο λόγο συναντήθηκαν με οπαδούς του Π.α.ο.κ που σύμφωνα με τα λεγόμενα τους έκαναν και αυτοί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα οικονομικά προβλήματα και για τους φυλακισμένους οπαδούς της ομάδας τους. Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, οι οπαδοί των δυο ομάδων ξέχασαν τα αιτήματα τους και προτίμησαν να έρθουν σε σύγκρουση μεταξύ τους. Στη συνέχεια κατέφθασαν οι δυνάμεις των ματ, συγκρούστηκαν με οπαδούς του Ηρακλή με αποτέλεσμα να συλληφθούν τέσσερις από αυτούς.

* Στις 11 Μαΐου και κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης στην αθήνα, μπάτσοι των ματ χτυπούν διαδηλωτή και τον στέλνουν σε πολύ άσχημη και κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Στις 15 Μαιου οπαδοί της Αναγέννησης Καρδίτσας (ultras gate 3) αναρτούν πανί κατά τη διάρκεια του εντός έδρας παιχνιδιού της ομάδας τους με την Δόξα Δράμας το οποίο αναγράφει “30χρονος σε κώμα και σεις για δικαιοσύνη μας μιλάτε ακόμα».


* Στις 15 Μαΐου μεγάλης έκτασης επεισόδια ξεκινούν πριν το παιχνίδι Ο.φ.η- Π.Α.Σ γιάννενα μεταξύ οπαδών του Ο.φ.η και ισχυρότατων δυνάμεων της αστυνομίας που είχαν ενισχυθεί από επιπλέον δυνάμεις από την αθήνα. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν πολλά μέλη της κρατικής καταστολής με πέντε από αυτά να μεταφέρονται στο νοσοκομείο. Μετά το παιχνίδι πραγματοποιούνται 7 συλλήψεις οπαδών του Ο.φ.η στους οποίους ο εισαγγελέας ασκεί ποινικές διώξεις για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις.

* Νωρίς τα ξημερώματα της 1ης Ιουνίου ασφ- αλήτες επιχειρούν σε κεντρικό σημείο της πόλης μας ένα«τυπικό» έλεγχο σε δυο νεολαίους. Αφού δεν βρίσκουν τίποτε το επιλήψιμο πάνω τους, αποφασίζουν να τους «τραβήξουν» φορτώνοντας τους κάποια γραμμάρια φούντας. Μια μέθοδος που αποτελεί από τις πιο αγαπημένες της ελληνικής αστυνομίας και που ξαναθυμίζει σε όλους τον πραγματικό και αντικοινωνικό της ρόλο. Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι πραγματοποιήθηκε και ψακτική των μπάτσων στο σπίτι του ενός νεολαίου παρουσία εισαγγελέα.

3 σχόλια: