Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

The dub reggae zone (by Dub ‘n’ Bass crew & One World One Race)

Έχει γίνει πλέον θεσμός στην παρέα μας η παρουσία μας στο αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα. Ειδικότερα φέτος που θα βλέπαμε και θα ακούγαμε τους γάλλους kaly live dub, μια μπάντα με το δικό της ιδιαίτερο ήχο που η ίδια αναφέρει σαν επιρροές της καλλιτέχνες όπως Amon Tobin, Herbalizer, Jah Shaka, Portishead, Aba Shanti I, Massive Attack. Ειδικότερα ο τελευταίος τους δίσκος είναι αρκετά πειραματικός με τα reggae στοιχεία, τις βαριές dubstep επιρροές και τις συνεχείς εναλλαγές στο ρυθμό συνδυάζοντας πορωτικά ethnic samples με ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια.

Όλα αυτά οι προερχόμενοι από το Λυόν dubbers τα απέδωσαν άψογα στο μεγάλο stage του φεστιβάλ . Πέντε άτομα στη σκηνή και πολλά περισσότερα από κάτω αφού ο χώρος ήταν πραγματικά γεμάτος με κόσμο και chill out μυρωδιές. Ο μπασίστας των kaly live καθώς και ο μπλιμπλικάς ήταν αυτοί που έκλεψαν την παράσταση καθώς έδιναν ένα συνεχές show χορεύοντας και παρακινώντας το κοινό να ακολουθήσει. Ο ήχος ήταν αρκετά καλός και τα ηχεία μετέδιδαν τα vibes της dub μουσικής στον κόσμο ο οποίος έδειχνε αρκετά εξοικειωμένος με τον ιδιαίτερο ήχο της μπάντας. Μοναδικό ίσως μείον τα κάπως μεγάλα κενά μεταξύ των τραγουδιών, κενά τα οποία οι γάλλοι χρησιμοποιούσαν για να γεμίσουν τα ποτήρια τους με ποτά, οπότε χαλάλι! Το set των kaly live ήταν αρκετά ικανοποιητικό σε διάρκεια και γινότανε όλο και πιο χορευτικό. Σε συνδυασμό με την πάροδο της ώρας και της κατανάλωσης αλκοόλ και φύσης, το κοινό δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει τα heavy wobbles και τις γλυκές μελωδίες από το Λυόν δίνοντας τον γνωστό, σε dub σκηνικά, τόνο μυσταγωγίας .

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε τις πολύ καλές μουσικές επιλογές των διάφορων dj’s που έπαιξαν στο μικρότερο stage του φεστιβάλ, που μας άφησαν διπλά ικανοποιημένους τόσο για το άκουσμα όσο και για τη διαπίστωση ότι η dub & dubstep φάση μεγαλώνει και στην ελλάδα όλο και περισσότερο. Eνα μπράβο στους διοργανωτές και ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερα!
* Μη ξεχνάτε την εκπομπή One World One Race, μια εκπομπή dub μουσικής αλλά και λόγου. Η εκπομπή μεταδίδεται από την αυτό- οργανωμένη συχνότητα της Ραδιουργίας FM στους 88 μεγακύκλους αλλά και online (radiourgia.squat.gr) κάθε Τετάρτη στις 5 το απόγευμα και σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 12 το βράδυ.

5 σχόλια:

  1. eksairetikoi pragmati oi kalylive dub.isxyei h fhmh oti 8a paiksoun sta karamaneika?
    nikhdaphs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nai stis 27 iouliou sthn eorti tou poliouxoumas tha paiksoun saport sthn megalh root kalhtexnh efh thodh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καπου παλιοτερα εχω την εντυπωση οτι ειχα δει σε καποιον τοιχο πολυ κοντα στη πλατεια εξαρχειων το συνθημα "Χουνη Αντιφα"!!!!
    Πολυ καλοι οι kaly live dub,περιμενω και αλλες αναφορες στη γαλλικη neo-dub σκηνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή