Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Οι ένστολοι τραμπούκοι....

Ο ρόλος των μπάτσων είναι γνωστός. Να εκτελούν τις διαταγές της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και να προασπίζουν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Έτσι στο στόχαστρο της αστυνομίας βρίσκονται μόνιμα οι αγωνιζόμενοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι και πολλοί άλλοι.

Εδώ και χρόνια η αστυνομία έχει εξαπλώσει τα κατασταλτικά δίχτυα της και στα γήπεδα εξαπολύοντας ένα ανελέητο πόλεμο προς τον οπαδικό χώρο. Αθλητικοί νόμοι, ιδιώνυμα, κάμερες και βία είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Τον πόλεμο αυτόν τον έχουμε βιώσει για τα καλά και εμείς, οι οπαδοί του Παναιτωλικού, τόσο στο γήπεδο μας όσο και κυρίως εκτός έδρας (Θήβα, Λαμία, Καρδίτσα, Νέα Σμύρνη, Νίκαια κτλ). Στο γήπεδο μας οι λιγοστές προκλήσεις του παρελθόντος δεν είχαν μείνει ποτέ αναπάντητες.

Φαίνεται όμως ότι με την άνοδο της ομάδας μας στη σούπερ κλίκα οι μπάτσοι αποφάσισαν να αναβαθμίσουν τη καταστολή και τις προκλήσεις. Από τα πρώτα κιόλας εντός έδρας παιχνίδια άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Πιο συγκεκριμένα μια μπλε διμοιρία άρχισε να σταθμεύει έξω από την είσοδο της νέας Θύρας 6 στο νέο πέταλο του γηπέδου ενώ μπάτσοι της οπκε επιδίδονταν σε σχολαστικό, προκλητικό και εκνευριστικό έλεγχο στην είσοδο της θύρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων τόσο εντός της παλιάς Θύρας 6 όσο και περιμετρικά αυτής ήταν από μηδαμινή ως διακριτικότατη.

Οι προκλήσεις των μπάτσων κορυφώθηκαν στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ γιάννινα. Εκεί που κάποιοι ψευτόμαγκες εκμεταλλευόμενοι την εξουσία που τους παρέχει η στολή αποφάσισαν να «πουλήσουν» νταηλίκι και βλαχομαγκιά. Πιο συγκεκριμένα, τέσσερα μέλη της οπκε (και μια μπατσίνα) πραγματοποιούσαν σωματικό έλεγχο στην είσοδο της Θύρας 6. Ένας από αυτούς αντιμετώπιζε με περίσσια ειρωνεία και το ανάλογο υφάκι τους οπαδούς, ανάμεσα σε αυτούς και μια κοπέλα, ενώ στη συνέχεια διαπληκτίστηκε με δυο οπαδούς της ομάδας μας. Κατά τη διάρκεια της αψιμαχίας ο ψευτόμαγκας μπάτσος τράβηξε το γκλομπ και άρχισε να χτυπά.

Η κίνηση αυτή του μπάτσου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των οπαδών του Παναιτωλικού οι οποίοι και επιτέθηκαν στα μέλη της οπκε. Οι τρεις από αυτούς το έβαλαν στα πόδια ενώ ο τέταρτος με τη περίσσια «μαγκιά» δεν κατάφερε να φύγει χάνοντας «τα αυγά και τα πασχάλια»….. Η αραγμένη από έξω διμοιρία που προσπάθησε να επέμβει δεν κατάφερε να περάσει ούτε καν την είσοδο της θύρας μιας και δέχθηκε επίθεση από οπαδούς κάθε ηλικίας.

Όσο αφορά τον νταή μπάτσο τώρα κάποια στιγμή τράβηξε όπλο!! Ναι, καλά διαβάσατε, τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο! Βέβαια δεν είναι κάτι πρωτοφανές στην ελλάδα μπάτσος να τραβά όπλο στοχεύοντας πολίτες, έλληνες και μετανάστες, νεολαίους και μη. Και φυσικά καθόλου σπάνιες δεν είναι και οι «τυχαίες» εκπυρσοκροτήσεις.

Αυτή τη φορά μπάτσος τράβηξε όπλο στο γήπεδο. Και μάλιστα στο δικό μας γήπεδο. Και στη θύρα των οργανωμένων της ομάδας οι οποίοι διέπονται από πολιτικό/κοινωνικές ευαισθησίες και ανησυχίες αλλά και από έντονα αντιμπατσικά αισθήματα. Τίποτε λοιπόν στο όλο σκηνικό δεν μοιάζει τυχαίο.

Καλά θα κάνουν λοιπόν οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής να μάθουν ότι ποτέ δεν ανεχθήκαμε και δεν θα ανεχθούμε τέτοια νταηλίκια. Η παρουσία τους στη κερκίδα μας είναι ανεπιθύμητη. Όπως άλλωστε είναι και στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης μας. Οι τραμπουκισμοί τους δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

Όπως δεν μας φοβίζουν και τα πογκρόμ στα οποία επιδόθηκαν το επόμενο πρωί. Πογκρόμ τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών οπαδών της ομάδας μας. Πογκρόμ κατά τη διάρκεια των οποίων οι μπάτσοι επιστράτευσαν τεράστιο αριθμό ασφ-αλητών για τις συλλήψεις των οπαδών Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι κινητοποιήθηκαν δεκαπέντε με είκοσι ασφ-αλήτες για τη διαδικασία της σύλληψης του καθενός από τους τρεις οπαδούς!. Ούτε μέλη ένοπλης οργάνωσης να ήταν!!!!!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΡΑ 6
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 3 ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΑΘΩΩΣΗ ΣΤΟΥΣ 25 ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ
Αυτόνομη Ζώνη, Αγρίνιο, 17-10-2011

3 σχόλια: