Κυριακή 27 Μαΐου 2012

This is Greece.....

Η εξουσία με γοργά και σταθερά βήματα οδηγεί τη κοινωνία στο πλήρη εκφασισμό της. Προκειμένου να επιτύχει το σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί τη κρίση, τους νόμους αλλά και τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς καταστολής, χειραγώγηση και φίμωσης.

Τρανό παράδειγμα του εκφασισμού αυτού (που αποτελεί προπομπό του κοινωνικού κανιβαλισμού) είναι το πρόσφατο ζήτημα των οροθετικών γυναικών. Εκεί που το κράτος διαπόμπευσε δεκάδες γυναίκες δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες και τα ονόματα τους και φωτογραφίζοντας τες ως υπεύθυνες  για την υποβάθμιση των γειτονιών του κέντρου της Αθήνας. Μετά από τους μετανάστες/πρόσφυγες, ήρθε η σειρά των τοξικοεξαρτημένων, εξαθλιωμένων και άστεγων γυναικών να παίξουν το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος.

Το γήπεδο και οπαδικός χώρος αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας και στην Ελλάδα. Ενώ όμως σε πολλές ευρωπαικές (και όχι μόνο) χώρες ο οπαδικός χώρος και η γηπεδική φάση δείχνει να απαγκιστρώνεται αργά αλλα σταθερά από τα αρνητικά κλισέ του παρελθόντος ο αντίστοιχος εγχώριος χώρος δείχνει ότι ακολουθεί τα χνάρια του αποπροσανατολισμού, της βλακείας και του κοινωνικού κανιβαλισμού που χαρακτηρίζουν τη κοινωνική αναταραχή των εποχών αυτών.

Κάπως έτσι λοιπόν, οπαδοί δημοφιλής ομάδας του π.ο.κ ανάρτησαν πανί με σιχαμερό και εμετικό περιεχόμενο που ούτε λίγο ούτε πολύ συνέδεε το δράμα και την εξαθλίωση των γυναικών αυτών με τις "μανάδες των αντιπάλων" τους.... Αυτή είναι λοιπόν η ελλάδα (της φιλοξενίας, των τεχνών, της δημοκρατίας κτλ), μια χώρα στην οποία στιγματίζονται και διαπομπεύονται γυναίκες ώς άλλες σύγχρονες μάγισσες. Και αυτό είναι λοιπόν και το επίπεδο του εγχώριου οπαδικού χώρου (ένα μεγάλο μέρος του τουλάχιστον) το οποίο ξεκινά από τα "μπουρδέλα που προτιμούσε ο αμερικανικός στόλος", συνεχίζει με τις "μανάδες με Aids" και καταλήγει στα μαχαίρια, στα γκαζάκια και στις παρακρατικού τύπου τακτικές και συμπεριφορές.

Δεν αρκεί μόνο να κηρύττουμε  ότι Οπαδός=Άνθρωπος, πρέπει να το κάνουμε και πράξη.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου