Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Eνημέρωση από την πρωτοβουλία κατοίκων Αγρινίου

Tο Νοέμβριο του 2011 κάτοικοι της πόλης μας, του Αγρινίου, πήραμε την πρωτοβουλία σύστασης ομάδας επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αφορμή στάθηκε η απειλητική και συνάμα ληστρική διάθεση των κυβερνόντων να επιβάλουν χαράτσι σε όλους τους πολίτες της χώρας μέσω των ήδη πανάκριβων τιμολογίων της ΔΕΗ. Σε περίπτωση που δεν εξοφλούσαμε το χαράτσι απειλούμασταν με διακοπή του κοινωνικού αγαθού, του ηλεκτρικού ρεύματος. Η αιτία για τη σύσταση αυτής της ομάδας ήταν η ήδη άθλια οικονομική κατάσταση λόγω των περικοπών μισθών, συντάξεων, επιβολής αμέτρητων φόρων και φυσικά οι διακοπές ηλεκτροδότησης πριν ακόμα επιβληθεί το χαράτσι. Τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ έδειχναν ότι από το 2010,το 1/3 των νοικοκυριών αδυνατούσε να εξοφλήσει τους λογαριασμούς.

Οργανώσαμε λοιπόν μία ανοιχτή εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο της πόλης με σκοπό να ενημερώσουμε ο ένας τον άλλο και να φτιάξουμε την ομάδα. Η ομάδα έγινε!! Πολίτες που θέλαμε να βοηθήσουμε πήραμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Κολλήσαμε αφίσες μοιράσαμε χαρτιά, αποκτήσαμε τηλεφωνικό νούμερο επαφής, φτιάξαμε site. Ορίσαμε συνέλευση της ομάδας κάθε Πέμπτη στο χώρο του παλιού σταθμού τρένου και ανταλλάσαμε στη αρχή πληροφορίες για την καλύτερη οργάνωση μας. Αργότερα άρχισαν σε μεγάλο βαθμό οι διακοπές ηλεκτροδότησης και η δική μας πρωτοβουλία πράξη!!!

Από το Μάρτιο κάνουμε συνέχεια επανασυνδέσεις!!! Σε πολύτεκνες οικογένειες, σε άνεργους, σε συνταξιούχους, σε άρρωστους… σε ανθρώπους που οι κυβερνώντες και η ΔΕΗ τους βλέπουν μόνο ως καταναλωτές, χρησιμοποιώντας όμως τον πλούτο που ανήκει σε όλους!!! και με σκοπό την ευημερία λίγων, τρομοκρατώντας και φυσικά χωρίς κοινωνική συνείδηση!!!

Θέλουμε συγκεκριμένα να αναφερθούμε σε μια επανασύνδεση που έγινε την Πέμπτη 14 Ιουνίου.

Η επανασύνδεση αφορά μια μητέρα Ρόμα 18 μόλις ετών με τρία ανήλικα  παιδιά (4, 2 χρονών και 10 μηνών  σήμερα), η οποία κατοικεί μέσα  στην πόλη του Αγρινίου και  συγκεκριμένα απέναντι από την κατοικία της Αγίας Τριάδας. Σε μια κοινωνία που βρωμάει ρατσισμό έως το μεδούλι της η συγκεκριμένη οικογένεια αφέθηκε χωρίς ρεύμα από το Δεκέμβριο ενώ ταυτόχρονα δήμαρχος, κοινωνικό παντοπωλείο, ενορία Αγίας Τριάδας και Αγίου Δημητρίου δεν δέχτηκαν να βοηθήσουν στη σίτιση της συγκεκριμένης οικογένειας. Η ΔΕΗ πέρα από το ότι προχώρησε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης κατέστρεψε και τη χελώνα από το ρολόι κοροϊδεύοντας τη γυναίκα ότι τάχα θα της βάλουν καινούριο ρολόι. Έχοντας το ένα παιδί της σοβαρά προβλήματα υγείας, η μητέρα έκανε δύο φορές αιτήματα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου (13-12-2011 και 1-02-2012) μαζί με άλλα αιτήματα – καταγγελίες της συνοδευόμενα μάλιστα από ιατρικές γνωματεύσεις: του Δ/ντη της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου (12-12-2011: «…πάσχει από συχνές κρίσεις βρογχιοτίτιδας που έχει ανάγκη από 1) προσεκτική παρακολούθηση κατά την σίτιση και τη διάρκεια του ύπνου διότι ο βήχας προκαλεί εμετούς, 2) Συστηματική χορήγηση εισπνοών με συσκευές για θεραπεία της βρογχιολίτιδας με κορτικοειδή βρογχοδιασταλτικά φάρμακα.» και του «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ» νοσοκομείου Πατρών (15-09-2011) «γαστοοισοφαγική παλινδρόμηση».Η υπόθεση έχει φτάσει και μέχρι τη Διοίκηση της ΔΕΗ (κ. Ζερβός) και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ως έδρα της ΔΕΗ  Α.Ε. Τελευταία ενέργεια ήταν ν’ αποσταλεί  ο φάκελος με τα στοιχεία – για  να είναι ενήμεροι οι πάντες – και  στους: α) Συνδικαλιστικό όργανο της  ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, β) Εισαγγελία του  Αρείου Πάγου και γ) Συνήγορο του  πολίτη. Κοινοποιούνταν όλα μέχρι  τώρα για να γνωρίζουν την υπόθεση, εκτός της ΔΕΗ και τις εισαγγελικές Αρχές, στο δήμαρχο Αγρινίου, στη  Μητρόπολη, στην Κοινωνική Πρόνοια, στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και στο Σύλλογο Πολυτέκνων. Παρόλα αυτά την Παρασκευή 22 Ιούνη η ΔΕΗ ξαναπροχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, το όποιο όμως αμέσως επανασυνδέθηκε.

 Πρωτοβουλία κατοίκων Αγρινίου ενάντια στα χαράτσια.

Αυτοκόλλητο της πρωτοβουλίας που κολλιέται στα 
ρολόγια κατά τις επανασυνδέσεις ρεύματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου