Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

2009-2012

Το έντυπο εγχείρημα της Αυτόνομης Ζώνης μετρά ήδη τρία και πλέον χρόνια ύπαρξης και δράσης. Από τις αρχές του καλοκαιριού του 2009 όταν και κυκλοφόρησε το 1ο τεύχος μέχρι και τώρα απαριθμεί ήδη οκτώ τεύχη!!  
Η έντυπη προσπάθεια του group μας, αρχικά στηρίχθηκε από πολλούς ανθρώπους που πρόσφεραν και στήριξαν το έντυπο είτε συντακτικά, είτε οικονομικά είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Με το πέρασμα του καιρού όμως, ο περισσότερος κόσμος άρχισε να παγώνει την έμπρακτη ενασχόληση του με το έντυπο ή και να αδιαφορεί ακόμη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα τελευταία δυο περίπου χρόνια να τρέχουν το ζήτημα του περιοδικού τόσα άτομα που για να τα μετρήσεις φτάνει και περισσεύει η παλάμη του ενός χεριού..

Ο όγκος της δουλειάς, των ευθυνών και τους κόστους για μια αξιοπρεπή συνέχεια της έντυπης προσπάθειας έχει πέσει σε ελάχιστους ανθρώπους που προφανώς και δεν μπορούν μόνοι τους να σηκώσουν ένα τέτοιο βάρος. Και ειδικά σε μια περίοδο που τρέχουν ταυτόχρονα τόσα πολλά ζητήματα και σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερες αυτές οικονομικές (κρίση, αφραγκίες, ανεργία κτλ) και κοινωνικές συνθήκες τόσο στο οπαδικό πεδίο (κόντρα με παε, ακριβά εισιτήρια,καταστολή) όσο και στα υπόλοιπα κοινωνικά πεδία (νεοφασισμός, ξενοφοβία, καταστολή κτλ).

Το έντυπο λοιπόν εκ των πραγμάτων αναστέλλει τη κυκλοφορία του επ' αορίστου. Η ομάδα/group της Αυτόνομης Ζώνης θα συνεχίσει να υπάρχει χρησιμοποιώντας ώς φωνή και μέσο τόσο το blog της όσο και τη φυσική της παρουσία σε δρόμους και κερκίδες. 

Υ.Γ: Παρόλα αυτά, η Αυτόνομη Ζώνη  σαν group δεν αποκλείει την επαναδραστηριοποίηση του fanzine/εντύπου της (πράγμα βέβαια πολύ δύσκολο..) στο μέλλον ή τη συμμετοχή της σε κάποιο άλλο έντυπο εγχείρημα που θα τηρεί και θα προβάλει αξίες όπως η εναντίωση στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του μοντέρνου ποδοσφαίρου, η εναντίωση σε κάθε φασιστική και ρατσιστική νοοτροπία και άποψη, η εναντίωση στη κτηνωδία του κράτους και της αστυνομίας καθώς και σε αξίες που πηγάζουν μέσα από την αλληλεγγύη και μέσα από τη τέχνη του δρόμου και τη κουλτούρα της κερκίδας......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου