Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Κάτω τα ξερά σας από το δημοτικό Πάρκο της πόλης μας!!

Το Δημοτικό Πάρκο της πόλης μας αποτελεί μια μοναδική όαση πρασίνου, σκιάς, χαλάρωσης μέσα σε μια επαρχιακή τσιμεντούπολη όπως αυτής της πόλης μας, του Αγρινίου. Όμορφο, μεγάλο & πάντα ανοιχτό για όλους & όλες, πολίτες & μη της πόλης αποτελούσε πάντα σημείο αναφοράς & χώρος κοινωνικοποίησης για τους περισσότερους από εμας. Για αυτό το λόγο άλλωστε στο εξώφυλλο του πρώτου τεύχους του παλιού εντύπου του group μας το πάρκο είχε περίοπτη θέση όντας ένας χώρος άμεσα συνδεδεμένος με τα παιδικά μας βιώματα. Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε η ανάπλαση του. Βέβαια η λέξη ανάπλαση στην Ελλάδα είναι πάντα συνυφασμένη με μεγαλοεργολάβους, πολιτικούς, κομματοσκυλα & λοιπούς επιτήδειους που τσεπώνουν πλουσιοπάροχα κομμάτια από τα υπέρογκα ποσά που δαπανόνται για τέτοιου είδους αναπλάσεις & "έργα". Χώρια που στα πλάισια της λεγόμενης αυτής ανάπλασης κόβονται δέντρα, χωμάτινα δρομάκια γίνονται τσιμεντένια (λες & δεν φτάνει το ήδη υπάρχον τσιμέντο στο Αγρίνιο..),  χτίζονται πάρκινγκ & ανοίγει ο δρόμος για την εισβολή εντός πάρκου μαγαζιών με τραπεζοκαθίσματα.. Μα καλά, δεν είναι ήδη αρκετά τα μπαρ/καφέ/καφενεία των τσιμεντένιων πεζόδρομων σε αυτή τη πόλη? Πρέπει να τσιμεντοποιηθεί & να γεμίσει τραπεζοκαθίσματα & η μονάδικη όαση πρασίνου που υπάρχει μέσα στον ιστό της πόλης? Αυτό τελικά εννοούν ανάπλαση οι δήμαρχοι, οι εργολάβοι & οι ακόλουθοι τους? Όπως & να χει, μεγάλο κομμάτι της Αγρινιώτικης κοινωνίας που δεν μασάει κουτόχορτο αποφάσισε να αντιδράσει. Παρακάτω ακολουθεί κείμενο (από πρωτοβουλία πολιτών που συγκροτήθηκε διαδικτυακά) που ενημερώνει σχετικά με την ανάπλαση αυτή & τις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα:

Τον τελευταίο καιρό η αγρινιωτικη κοινωνία βιώνει μια  τραγωδία που σχετίζεται με τον μοναδικό πνεύμονα της πόλης μας,το δημοτικό πάρκο Αγρινιου,ενός χώρου ανάπαυσης ,δροσιάς και χαλάρωσης, όπου δρα καταπραϋντικά απέναντι στο άγχος, το στρες και τον βρωμερό αέρα της αστικής καθημερινότητας μας. Όμως ο χώρος αυτός κινδυνεύει να γίνει επέκταση του υπόλοιπου αστικού κέντρου και μια πηγή κερδοσκοπίας εν μέσω κρίσης.

Τα τελευταία χρόνια και αφού έντεχνα αφέθηκε στον χρόνο και την φθορά που αυτός επιφέρει, τώρα ξαφνικά ο Δήμος αποφάσισε την ‘’ανάπλαση’’ του πάρκου και την τσιμεντοποίηση μεγάλου μέρους αυτού, ξεκινώντας τις διαδικασίες καταστροφής απότομα ξεριζώνοντας ήδη τα πρώτα δέντρα. Οφθαλμοφανείς είναι οι ορέξεις των εργολάβων και της τοπικής ελίτ ,για την χρηματοδότηση ΕΣΠΑ που ανέρχεται στα 4,7 εκατομμύρια, ενώ  άξιο να αναφερθεί είναι πως μόνο τα 411 χιλιάδες αντιστοιχούν σε έργα πρασίνου…

Ας μην αφήσουμε το ιστορικό πάρκο Αγρινίου από πηγή ζωής να γίνει πηγή κερδοσκοπίας! Να μην αφήσουμε όλους αυτούς που χρόνια τώρα καταστρέφουν τις ζωές μας,να καταστρέψουν το μοναδικό μέρος της πόλης που μας επανασυνδέει με το φυσικό μας περιβάλλον!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/8 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΙΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου