Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ανασκόπηση / απολογισμός του 4ου All Colours Are Beautiful festival ! !



Παρόλες τις αντιξοότητες που απορρέουν από τις γνωστές σε όλους μας κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις (καπιταλιστική κρίση, ανεργία, αφραγκία, φουλ καταστολή και διώξεις, ένα σωρό σημαντικά ζητήματα που τρέχουν κ.α) το group μας κατάφερε να στήσει για άλλη μια φορά άλλο ένα All Colours Are Beautiful festival, το 4ο κατά σειρά, ένα αυτοοργανωμένο φεστιβάλ χωρίς χορηγούς και διαφημίσεις, ένα φεστιβάλ που εναντιώνεται στο ρατσισμό, στο φασισμό, στην αστυνομοκρατία, στους αθλητικούς τρομονόμους, στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, στους ιδωτικούς "οπαδικούς" στρατούς, στις μαφίες της νύχτας, στις χουλιγκανοποζεριές και στις ανεγκέφαλες και χωρίς λόγο και αιτία καφρίλες και μανούρες, ένα φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός πια τόσο στη πόλη μας όσο και σε άλλες περιοχές.

 

Περισσότερα από 200 άτομα ήταν ο κόσμος που γύρισε το σ/κ εκείνο τη πλάτη στο αιματοβαμμένο μουντιάλ (των πολυεθνικών, του παγκόσμιου κεφαλαίου, της mafifa και των δολοφονικών πογκρόμ απέναντι στους φτωχούς και προλετάριους βραζιλιάνους) προτιμώντας να τιμήσει και να στηρίξει το δικό μας αυτοοργανωμένο φεστιβάλ και τις δυο μέρες, είτε συμμετέχοντας σε κάποιο από τα τουρνουά είτε στηρίζοντας με τη παρουσία του και τον οβολό του το όλο εγχείρημα. Εκτός των τουρνουά τώρα, η de_control βάραγε μουσικάρες σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι παγωμένες μπύρες ξεδιψούσαν και ταυτόχρονα ανέβαζαν το κέφι, το αλσύλιο αποτέλεσε χώρο δροσιάς, σκιάς και chill out καταστάσεων μετά τους αγώνες ενώ οι ψήστες του φεστιβάλ έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό στο ψήσιμο των εκατοντάδων σουβλακίων. Παράλληλα υπήρχαν πάγκοι με διανομή και έκθεση fanzines και άλλου έντυπου υλικού, ανάμεσα σε αυτά το νέο τεύχος του Humba, το προηγούμενο τεύχος του fanzine των RFU και το 1ο τεύχος του δικού μας Stand Firm!

 
 
 

Πάμε τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης ξεκινώντας με το τουρνουά 5Χ5 ποδοσφαίρου, του λαοφιλέστερου αθλήματος σε ολόκληρο το πλανήτη. Για άλλη μια φορά η δική μας ομάδα, η ομάδα της Αυτόνομης Ζώνης δεν αποτέλεσε έκπληξη απογοητεύοντας για άλλη μια φορά το κόσμο της με την αγωνιστική της παρουσία χάνοντας άνετα και με βαρύ σκορ από την αποκάλυψη του τουρνουά, τους Μπαλαδόρους. Τι να πει όμως (άλλη) μια ήττα μπροστά στο μεγαλείο του All Colours Are Beautiful festival, μιας υπερπαραγωγής που για μια ακόμη φορά έστησαν και έφεραν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία τα παιδιά του group της Αυτόνομης Ζώνης με τη πολύτιμη βοήθεια των φίλων τους.


Ευχάριστες εκπλήξεις στο τουρνουά 5Χ5 ποδοσφαίρου αποτέλεσαν οι Baby Youth Block, η ομάδα του Αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού και οι Μπαλαδόροι. Οι πρώτοι απέκλεισαν άνετα τους σχετικά και αναλογικά "υπερήλικες" F.C Τιρουρίρουμ (παρόλο που το σέντερ φορ και μέλος της ομάδας ψησίματος των δεύτερων σκόραρε δυο απαράμιλλης ομορφιάς τέρματα ενώ ο ρασταφάρι goalkeeper και υπεύθυνος κάβας εντυπωσίασε με τις αέρινες επεμβάσεις του..) και στην επόμενη φάση απέκλεισαν εξίσου άνετα τους F.C Αγρινιώτες. Η ομάδα του στεκιού απέκλεισε σε ένα αγώνα γκραν-κινιόλ στον οποίο χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτυ τους αξιόμαχους Σ_Έξι Χωριάτες (oι οποίoι είχαν mvp τον μυστηριώδη αυτόν παίχτη με τα γυαλιά ηλίου) και στην επόμενη φάση απέκλεισε τους Locomondo φτάνοντας για πρώτη φορά στο τελικό της διοργάνωσης. Οι Μπαλαδόροι απέκλεισαν όπως αναφέρθηκε και πριν την ομάδα της Αυτόνομης Ζώνης καθώς και τους Αντάρα F.C 2012. Αξιόμαχες ομάδες ήταν αυτές των Youth Block, της Αντάρας F.C 2012, των Warriors Brooklyn, των Σ_Έξι Χωριατών και της Arditi Del Popolo. 

 

Στις απογοητεύσεις του φετινού τουρνουά 5Χ5 συγκαταλέγονται ο Μπύραυλος και ο Ναρκαλκοολικός Αστέρας, δυο ομάδες με προετοιμασία και προπονήσεις στις πλάτες τους, με έμπειρους παίχτες και τρανταχτά ονόματα του underground Αγρινιώτικου ποδοσφαιρικού στερεώματος στο ρόστερ τους, δυο ομάδες που μονοπωλούσαν το προφεστιβαλικό ενδιαφέρον και τις ανάλογες συζητήσεις σε καφενεία, πλατείες και λοιπά underground στέκια της πόλης μας, δυο ομάδες που είχαν χριστεί από τα μέλη τους αλλά και άλλο κόσμο ως τα φαβορί του φετινού τουρνουά. Τελικά και οι δυο ομάδες αποκλείστηκαν (δύσκολα είναι η αλήθεια) από τη νεανική ομάδα των Locomondo (που μπήκε σαν σφήνα στο τουρνουά μιας και δεν εμφανίστηκαν ποτέ οι Άμπαλοι) και την αξιόμαχη ομάδα των Youth Block αντίστοιχα. Η αλήθεια είναι όμως πως και οι δυο ομάδες είχαν τις άτυχες στιγμές τους. Ο Μπύραυλος με βασικούς του παίχτες να "αυτομολούν" σε παραλίες του Ιονίου ενώ τα πράγματα για το Ναρκαλκοολικό Αστέρα ήταν στη κυριολεξία πολύ χειρότερα μιας και βασικός τους παίχτης τραυματίστηκε τόσο άσχημα που διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς από τη πλευρά μας είναι να ευχηθούμε στο παλληκάρι να χει ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει σιδερένιος. Ακόμη, θα ήταν σημαντική παράλειψη να μην αναφέρουμε πως στον Ναρκαλκοολικό Αστέρα κατοχυρώνεται  και το άτυπο βραβείο του γκολ που πανηγυρίστηκε πιο έντονα και από τον περισσότερο κόσμο στο φεστιβάλ! Απογοητευτική ήταν και η εμφάνιση του κεντρικού club των Warriors που για άλλη μια χρονιά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και ηττήθηκε από τους F.C Αγρινιώτες μένοντας έξω από τη πρώτη κιόλας φάση του τουρνουά.


Στο τελικό βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού η ομάδα του Αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού που αντιμετώπισε την άλλη έκπληξη του τουρνούα, τους Μπαλαδόρους, μια ομάδα με βαλκανικό/πολυπολιτισμική σύνθεση και πέρα ως πέρα Αγρινιώτικη! Η αλήθεια είναι ότι ο τελικός ξεχείλιζε ένταση και αγωνία, με πολλές φάσεις, πολλά γκολ, τρία πέναλτυ (αν θυμόμαστε καλά) και πολλά φάουλ, απόρροια της έντασης αλλά και του υπερβάλλοντα ζήλου που επέδειξαν κάποιες φορές οι παίχτες των δυο ομάδων και που με την επέμβαση των ψυχραιμότερων και από τις δυο πλευρές αλλά και από το κοινό καταλάγιαζε πριν ξεφύγει σε μη επιτρεπτά όρια. Στο τέλος οι παίχτες και των δυο ομάδων άφησαν το γήπεδο αγκαλιασμένοι και όλους τους υπόλοιπους παραβρισκόμενους καθόλου παραπονεμένους ύστερα από ένα αγώνα γεμάτο φάσεις, γκολ και αγωνία.  Η κερκίδα διάλεξε ως mvp του τελικού ένα παίχτη των ηττημένων, που έκοβε, μοίραζε, σκόραρε, κέρδιζε πέναλτυ και τα αξιοποιούσε διανύοντας πολλά χιλιόμετρα και αποδεικνύοντας περίτρανα πως το ποδόσφαιρο δεν κοιτάει ηλικίες!


Όσο αφορά το τουρνουά 3Χ3 μπασκετ, η συμμετοχή ήταν σαφέστατα μικρότερη σε σχέση με αυτή του ποδοσφαιρικού κομματιού του φεστιβάλ με μόλις έξι ομάδες να καταδέχονται το συμπαθές κατά τα άλλα άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Στη πρώτη φάση οι περσινοί πρωτάθλητες Warriors Central πραγματοποιώντας εμφάνιση πρωταθλητισμού σκόρπισαν την ομάδα Made in Agrinio με σκορ 11-1! Στον δεύτερο αγώνα της πρώτης φάσης η ομάδα Panetolikos έχασε από τους πολύ δυνατούς B.C Antifa Igoumenitsa σχετικά άνετα με σκορ 3-11! Στην επόμενη φάση του τουρνουά πέρασαν χωρίς αγώνα οι ομάδες Apertus B.C και οι Warriors Brooklyn. Στην ημιτελική φάση οι Warriors Central έκαναν χαβαλέ στους Warriors Brooklyn νικώντας τους άνετα ενώ η μπασκετική ομάδα της κατάληψης Apertus άντεξε μόλις λίγα λεπτά πριν υποκύψει στην άρτια τεχνική και την απίστευτη ευστοχία από τη γραμμή των 6,25 των Ηγουμενιτσάνων! Ο τελικός αν και έμοιαζε ντέρμπι τελικά ήταν παράσταση του ενός και πιο συγκεκριμένα της ομάδας B.C Antifa Igoumenitsa που πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση δεν άφησε κανένα περιθώριο στους περσινούς πρωταθλητές του τουρνουά για να αμφισβητήσουν την αξία των φετινών πρωταθλητών στο μεταξύ τους τελικό αγώνα με το σκορ να τα λέει όλα: 21-1!!

Φέτος (και ελπίζουμε και στη συνέχεια) οι νικήτριες των δυο τουρνουά ομάδες μαζί με τη δόξα και τις παγωμένες μπύρες βραβεύτηκαν και με δυο έπαθλα (ένα έκαστος) σε μορφή αναμνηστικών πλακών πάνω στις οποίες ήταν χαραγμένα το όνομα του φεστιβάλ και η διοργανώτρια ομάδα/group!


Επίσης για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε και διαγωνισμός τριπόντων με τη συμμετοχή περισσότερων από 25 ανθρώπων, αγοριών και κοριτσιών από το Αγρίνιο, τα περίχωρα του, το Αίγιο και την Ηγουμενίτσα. Στη τελική φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν τρεις, με τον νικητή να ξελασπώνει τόσο το group μας όσο και το κεντρικό σύνδεσμο των Warriors Central (όντας μέλος και των δυο) πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό 8 στα 10 τρίποντα, μια επιτυχία που στα πλαίσια του συλλογικού πνεύματος χρεώνεται και στο group μας αλλά και στο κεντρικό σύνδεσμο των Warriors, μέλη του οποίου άλλωστε είναι οι περισσότεροι από εμάς!

Οφείλουμε να ενημερώσουμε πως από τη κάβα και τη ψησταριά μαζεύτηκε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα χρησιμοποιηθεί για τη κάλυψη μέρος των δικαστικών εξόδων των δεκάδων διωκόμενων οπαδών του Παναιτωλικού και ειδικότερα για τις προσεχείς δίκες που αφορούν τόσο την εξ αναβολής δίκη για τα περιστατικά της νίκαιας
(διαβάστε περισσότερα εδώ) όσο και το εφετείο της δίκης των τεσσάρων οπαδών και φίλων της ομάδας για τον εντός έδρας αγώνα με τον Π.Α.Σ Γιάννινα (διαβάστε περισσότερα εδώ). Ένα μέρος του ποσού θα ενισχύσει το ταμείο αλληλεγγύης της κατάληψης Apertus προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις προσεχείς δίκες Αγρινιωτών αντιφασιστών και γενικότερα αγωνιζόμενων συμπολιτών μας που διώκονται από το κράτος και το παρακράτος.

Κάπου εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους και όσες μας βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο, όλους και όλες όσους συμμετείχαν στα τουρνουά ή απλά παραβρέθηκαν στα γηπεδάκια του αλσυλίου του αγ. Χριστοφόρου και τις δυο μέρες, όσους μας στήριξαν τόσο με τη παρουσία τους όσο και οικονομικά, τα παιδιά από την Ηγουμενίτσα που βρέθηκαν και φέτος στη πόλη μας, τα παιδιά από το Αίγιο, τους Bianconeri, που για άλλη μια φορά κατάπιαν χιλιόμετρα, αυτη τη φορά όχι για την αγαπημένη τους ομάδα αλλά για να παραβρεθούν στο φεστιβάλ μας για άλλη μια φορά και που παρόλες τις οικονομικά δύσκολες συνθήκες προσφέραν και ένα σεβαστό ποσό για το ταμείο των δικαστικών εξόδων των διωκόμενων οπαδών της αγαπημένης μας ομάδας, του Παναιτωλικού Γ.Φ.Σ. Και φυσικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς του Παναιτωλικού που για άλλη μια φορά συμμετείχαν και παραβρέθηκαν μαζικά στο φεστιβάλ μας καθώς και τους μεμονωμένους οπαδούς άλλων ομάδων που στήριξαν και αυτοί το όλο εγχείρημα είτε με τη παρουσία τους, είτε με τη σημαντική βοήθεια τους, είτε με τον οβολό τους.

  ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Υ.Γ1:Η αλληλεγγύη το όπλο (και) των οπαδών
Υ.Γ2:Αλληλεγγύη στους διωκόμενους οπαδούς του Ηρακλή Θεσ/νίκης και λευτεριά σε όλους τους οπαδούς με συνείδηση
Υ.Γ3: Νο politica είναι μόνο τα δέντρα
Υ.Γ4:Μπάτσοι, κεφάλαιο και ναζί, το ίδιο μαγαζί

 
Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα όλων των φάσεων των τουρνουά του φεστιβάλ:

Τουρνουά 5Χ5 ποδοσφαίρου:
1η Φάση:
1. Πεζόδρομος - Warriors Brooklyn  1-4
2. Baby Youth Block - F.C Τιρουρίρουμ  7-2
3. Αυτόνομη Ζώνη - Μπαλαδόροι  0-6
4.  Arditi del Popolo - Αντάρα F.C 2012  1-2
5. Μπύραυλος - Locomondo  0-1
6. Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι - Σ_Έξι Χωριάτες  2-2 (3-2 πεν)
7. Youth Block - Ναρκαλκοολικός Αστέρας  3-2
8. Warriors Central - F.C Αγρινιώτες  0-3
---
Προημιτελική Φάση:
A. Baby Youth Block - F.C Αγρινιώτες  5-1
Β. Μπαλαδόροι - Αντάρα F.C 2012  1-0
Γ. Youth Block - Warriors Brooklyn   6-4 
Δ. Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι - Locomondo   2-0
---
Ημιτελική Φάση:
* Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι - Baby Youth Block   7-1
* Μπαλαδόροι - Youth Block   5-2
---
Τελικός:
Μπαλαδόροι - Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι   6-5


Τουρνουά 3Χ3 μπάσκετ:
1η Φάση:
1. Warriors Central - Made in Agrinio   11-1
2. Panetolikos - B.C Antifa Igoumenitsa   3-11
Πέρασαν χωρίς αγώνα οι ομάδες Warriors Brooklyn & Apertus B.C
---
Ημιτελική Φάση:
* Warriors Central - Warriors Brooklyn   11-3
* B.C Antifa Igoumenitsa - Apertus B.C   11-2
---
Τελικός:
B.C Antifa Igoumenitsa - Warriors Central   21-1

1 σχόλιο: