Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

25η Αγωνιστική: Παναιτωλικός-Βέροια 1-0

Ο Παναιτωλικός πήρε μια δύσκολη και αγχωτικότατη νίκη στο τέλος των καθυστερήσεων μπροστά σε περίπου 3000-3500 οπαδούς. από τους οποίους οι οργανωμένοι της μικρής κερκίδας δημιούργησαν για άλλη μια φορά πολυ όμορφη ατμόσφαιρα παρά τη βροχή πού έπεφτε αδιάκοπα
Στα εξω-αγωνιστικά τώρα,άξια αναφοράς ήταν η στάση των περισσότερων από τους οργανωμένους οπαδούς που βρισκόταν στη μικρή κερκίδα κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής που το κράτος επέβαλλε για τα δυο μέλη της κατασταλτικής μονάδας δίας που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια καταδίωξης και συμπλοκής. Πολλοί ήταν οι οπαδοί και φίλοι του Παναιτωλικού που επέλεξαν να εναντιωθούν σε αυτή την επιβολή της σιγής εκφράζοντας έτσι την εναντίωση τους στον αντικοινωνικό και κατασταλτικό ρόλο της αστυνομίας και της κρατικής καταστολής γενικότερα φωνάζοντας το γνωστό σύνθημα μπα.γου.δο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ακουστούν λίγες αποδοκιμασίες από μερίδα φίλων του Παναιτωλικού αλλά και από κάποιους «νοικοκυραίους», κυρίως από τη μεγάλη κερκίδα.
Το σύνθημα λοιπόν αυτό που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της σιγής απευθυνόταν γενικότερα στο ρόλο και την υπόσταση της αστυνομίας και της κρατικής καταστολής και όχι στα δυο αυτά συγκεκριμένα μέλη της.

2 σχόλια: