Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

12η Αγωνιστική Ολυμπιακός Πειραιά - Παναιτωλικός 2-0

This is super league… Ή μάλλον καλύτερα αυτή είναι η σούπερ κλίκα που κάποιοι νόμιζαν ότι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο με τη λεγόμενη «εξυγίανση» και τις λοιπές «αισιόδοξες» προβλέψεις και ελπίδες ότι κάτι τελικά μπορεί να αλλάξει... Αν και δεν το κάνουμε γενικά, αυτή τη φορά θα χρειαστεί να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χώρο στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού.

Όλοι μας παρακολουθώντας το παιχνίδι διαπιστώσαμε ότι η ομάδα του πειραιά δεν έπρεπε με τίποτα να χάσει 2ο συνεχόμενο παιχνίδι. Έτσι λοιπόν αν και η αγαπημένη μας ομάδα στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο γήπεδο «κοιτάζοντας τον αντίπαλο στα μάτια» χωρίς ίχνος φόβου, κάποιοι βάλθηκαν για άλλη μια φορά να μας θυμίσουν ότι βρισκόμαστε στην ελλάδα, εκεί όπου οι «δυνατοί», οι «ισχυροί» και οι εύρωστοι κάνουν ότι θέλουν. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τα «κοράκια» τα οποία έκοψαν με ανύπαρκτα οφσάιντ τους παίχτες της ομάδας μας, ανακάλυπταν επιθετικό φάουλ κατά της ομάδας μας τη στιγμή που αυτό ήταν αμυντικό φάουλ υπέρ της ομάδας μας και κόκκινη στον αντίπαλο αμυντικό μιας και ήταν ο τελευταίος παίχτης. Την ανοχή στις προκλήσεις και στο σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων την προσπερνάμε. Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε όμως τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας του οφσάιντ στο 2ο γκολ της ομάδας του πειραιά…Ένα επαναπροσδιορισμό με τον οποίο συμφώνησε και το γνωστό συνδρομητικό κανάλι που μετέδιδε τον αγώνα και που πολλοί φίλοι και οπαδοί του Παναιτωλικού πληρώνουν για να βλέπουν μπάλα... Ανακεφαλαιώνοντας με το αγωνιστικό μέρος πρέπει να αναφερθεί ότι η ομάδα μας είχε πολύ καλή απόδοση, απείλησε σοβαρά κάνα δυο φορές την εστία του ολυμπιακού αλλά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίχτες σίγουρα την αποδυνάμωσε.

Και πάμε τώρα στο εξωαγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού. Όπως ξανααναφέρθηκε σε αυτή τη στήλη, όλοι μας περιμέναμε υπομονετικά όλα αυτά τα 34 χρόνια να έρθει η στιγμή εκείνη που επιτέλους θα μπορούσαμε να εκδράμουμε σε γήπεδα όπως η τούμπα, το καραϊσκάκη, το ο.α.κ.α, το χαριλάου κτλ. Στη τούμπα η απαγορευτική απόφαση ανήκε στην αστυνομία. Αυτή τη φορά όμως η απόφαση πάρθηκε από τη διοίκηση της πειραιώτικης ομάδας πριν καν τεθεί θέμα απαγόρευσης (όπως λογικά θα γινόταν) από την αστυνομία . Και όλα αυτά μια εβδομάδα μετά από την ακύρωση της απαγόρευσης της μετακίνησης των οπαδών του ολυμπιακού στη τρίπολη. Τότε που ενώ αρχικά η αστυνομία απαγόρευσε την διάθεση εισιτηρίων στους φίλους και οπαδούς του ολυμπιακού, η διοίκηση του ολυμπιακού «κλαψουρίζοντας» έκανε τα πάντα προκειμένου να παραβρεθούν οι φίλοι της ομάδας τους στη τρίπολη προκαλώντας κιόλας και τη παρέμβαση πολιτικών και άλλων παραγόντων. Αυτοί οι ίδιοι λοιπόν αρνήθηκαν να φιλοξενήσουν τους φίλους και οπαδούς της δικής μας ομάδας στο γήπεδο τους… Εμείς πάντως θα επιμένουμε να το λέμε: «Μετακινήσεις για όλους, μετακινήσεις παντού».

Άξια αναφοράς ήταν και η συμπεριφορά κάποιων αιτωλοακαρνάνων (και όχι μόνο) οπαδών του ολυμπιακού που «ξεσάλωσαν» βρίζοντας την ομάδα μας…. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματικά πολλοί ήταν οι φίλοι και οι οπαδοί του Παναιτωλικού που βρέθηκαν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα έστω και χωρίς διακριτικά, διάσπαρτοι στο γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου