Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

11η Αγωνιστική Παναιτωλικός- Α.ε.κ 0-2

Μετά από πραγματικά πολλά χρόνια η ομάδα μας αντιμετώπισε σε επίσημο αγώνα στο Αγρίνιο και στο «κλουβί» έναν από τους τρεις του π.ο.κ. Ο Παναιτωλικός αποδίδοντας άσχημο ποδόσφαιρο απέναντι σε μια Α.ε.κ που δεν βλεπόταν κατάφερε να χάσει. Βέβαια πιο δίκαιος θα ήταν ο βαθμός της ισοπαλίας μιας και οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τις ίδιες σχεδόν ευκαιρίες αλλά στο τέλος επικράτησε ο πιο έμπειρος, «ψημένος» στη κατηγορία αλλά και τυχερός.

Στα εξω- αγωνιστικά τώρα στο γήπεδο παραβρέθηκαν περισσότεροι από 6.500 οπαδοί και φίλοι του Παναιτωλικού ενώ ανάμεσα τους και διάσπαρτοι βρέθηκαν και λίγες δεκάδες μεμονωμένων φίλων της Α.ε.κ χωρίς διακριτικά στη μικρή κερκίδα. Αντίθετα με τη παραφιλολογία των προηγούμενων ημερών που μιλούσε για τον ερχομό εκατοντάδων Αεκτζήδων χωρίς εισιτήρια (μιας και οι μπάτσοι το απαγόρευσαν) με σκοπό να προκαλέσουν και να δημιουργηθούν μανούρες δεν συνέβη τίποτε ιδιαίτερο.

Είχε βέβαια προηγηθεί το περιστατικό σε γνωστή πλατεία της αθήνας στο οποίο αεκτζήδες ξυλοφόρτωσαν παρέα Αγρινιωτών φοιτητών που τόλμησαν να φωνάξουν το όνομα της ομάδας τους. Κάπου εδώ θυμηθήκαμε και ένα παλιότερο εξωγηπεδικό σκηνικό κατά τη διάρκεια του οποίου αεκτζής (ορμώμενος από την αθήνα) που φορούσε μπλούζα του συνδέσμου που βρίσκεται στην προαναφερθέντα πλατεία και επέβλεπε το προεκλογικό περίπτερο του λ.α.ο.σ στη κεντρική πλατεία της πόλης μας, συνεπικουρούμενος από ντόπιο χρυσαυγίτη και κάνα δυο ακόμη τραμπούκους επιτέθηκε και χτύπησε άσχημα ένα φίλο αντιφασίστα.
Έτσι στις τάξεις των οπαδών της ομάδας επικρατούσε μια εγρήγορση η οποία όμως δεν τους εμπόδισε να επιδείξουν μια ώριμη συμπεριφορά αλλά και οπαδικό ήθος. Έτσι παραμονές του αγώνα λίγες δεκάδες ντόπιων κυρίως αεκτζήδων υποδέχτηκαν την αποστολή της Α.ε.κ χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς. Επίσης στην άκρη της μικρής κερκίδας βρέθηκαν καμιά δεκαριά φίλοι της Α.ε.κ χωρίς διακριτικά με δυο- τρεις από αύτους να πανηγυρίζουν το 1ο γκολ της ομάδας τους χωρίς να προκαλέσουν και φυσικά κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Το ίδιο δεν έγινε βέβαια με κάποιον άλλον, σε άλλο σημείο της μικρής κερκίδας ο οποίος πανηγύρισε έξαλλα το 2ο γκολ της ομάδας του με προκλητικό τρόπο και ανεμίζοντας το μέχρι πριν λίγο κρυμμένο κασκόλ. Ηλικιωμένος φίλος του Παναιτωλικού του επισήμανε πως δεν πρέπει να προκαλεί και να κρύψει το κασκόλ και αυτός του απάντησε βρίζοντας τον. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαγριωθεί κόσμος και να επέμβουν κάνα δυο άλλοι οπαδοί του Παναιτωλικού οι οποίοι και τον «συνέτισαν».... Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει..
Το νέο μας πέταλο γέμισε τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν το παιχνίδι ενώ το δικό μας κομμάτι των οργανωμένων στο πέταλο (η νέα Θύρα 6) πλημμυρίστηκε από περισσότερο κόσμο σε σχέση με τη χωρητικότητα του. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησε το πιο ενεργό κομμάτι της Παναιτωλικής κερκίδας ήταν καταπληκτική τόσο με τη φωνή και τα συνθήματα όσο και με το όμορφο pyro- show κατά τη διάρκεια της εισόδου των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Μαζική αλλά και ταυτόχρονα διακριτική παρουσία είχαν και οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής. Είδαμε τους περισσότερους μπάτσους που έχουμε δει ποτέ στο γήπεδο μας. Τουλάχιστον τέσσερις μπλε διμοιρίες, δεκάδες αη- δίας και ακόμη περισσότεροι ασφ- αλήτες ακροβολισμένοι γύρω από το γήπεδο αλλά και σε όλη τη πόλη. Παρόλα αυτά όλοι τους ήταν τοποθετημένοι μακριά από την είσοδο της Θύρας 6. Βέβαια αυτό δεν εμπόδισε τους εκατοντάδες θαμώνες της συγκεκριμένης θύρας που ήταν συγκεντρωμένοι από νωρίς έξω από αυτή να τους «αφιερώσουν» ένα σωρό από τα γνωστά αυτά συνθήματα που αρμόζουν στους ένστολους τραμπούκους
Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν δόθηκαν εισιτήρια σε φιλοξενούμενους οπαδούς μιας και η αστυνομία το απαγόρευσε παρόλο που οι δυο παε είχαν συμφωνήσει να δοθούν (ή τουλάχιστον έτσι μας λένε..). Βέβαια αν το καλοσκεφτεί κάποιος δεν είναι καθόλου απίθανο η διοίκηση της ομάδας μας να θεωρούσε σίγουρη την άρνηση των μπάτσων οπότε και για αυτό να προθυμοποιήθηκε να παραχωρήσει εισιτήρια….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου