Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

A.C.A.B.

* Στις 26/01/12 μπάτσοι επιτέθηκαν σε οπαδούς της Νίκης Βόλου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου προπονητή της ομάδας της Νέας Ιωνίας Βόλου. Από την απρόκλητη επίθεση τραυματίστηκε νεαρή φίλη της ομάδας.
 
* Στις 04/02/12 οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας στη Λειβαδιά. Πραγματοποιήθηκαν 9 συλλήψεις (η μια μετά από μέρες) και 150 προσαγωγές.
 
* Στις 08/02/12 δημιουργήθηκε συνωστισμός εξαιτίας του σωματικού ελέγχου πριν το παιχνίδι βόλεϊ της Α.ε.κ με τη Galatasaray. Οι οπαδοί αντέδρασαν στην αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο σωματικός έλεγχος των δυνάμεων της κρατικής καταστολής με αποτέλεσμα οι μπάτσοι να ρίξουν δακρυγόνα. Η ένταση συνεχίστηκε εντός του κλειστού με τους μπάτσους να προσπαθούν να εισβάλουν στις εξέδρες χρησιμοποιώντας δακρυγόνα ακόμη και εντός του κλειστού. 

*Στις 13/02/12 στη πόλη μας, στο Αγρίνιο, ομάδα περίπου 40-50 ανθρώπων που    αποτελούνταν από γηπεδικούς και χουλιγκάνους αλλά και από αναρχικούς, ανένταχτους, καταπιεσμένους, προλετάριους, εξεγερμένους και εξαθλιωμένους πραγματοποιεί επιθέσεις σε τράπεζες, ενεχυροδανειστήριο και τα γραφεία του λ.α.ο.σ στην πλατεία δημοκρατίας. Κατά την αποχώρηση τους προκαλούνται φθορές στο ταχυδρομείο της πόλης, οχήματα των ελ.τα. και σε κατάστημα ρούχων που ανήκει σε γνωστό φασιστοειδές που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τις κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις διοχετεύοντας τες με πληροφορίες και όχι μόνο. Οι μπάτσοι αποφασίζουν να εμφανιστούν στους δρόμους του κέντρου του Αγρινίου με 2 δυο μπλε διμοιρίες και δεκάδες ασφ-αλήτες και δέχονται βροχή από πέτρες, καπνογόνα  και βόμβες μολότοφ ενώ οδοφράγματα στήθηκαν ακόμη και ως την περιοχή του δημοτικού πάρκου Αγρινίου τριγύρω από το οποίο συνεχίστηκε για λίγη ώρα ακόμη το κυνηγητό. Οι μπάτσοι προχωρούν στη συνέχεια της βραδιάς σε ελέγχους και προσαγωγές χωρίς να γίνεται καμιά σύλληψη.

 * Στις 11/03/12 και πριν τον αγώνα μεταξύ Α.ε.κ και Παναθηναϊκού πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συλλήψεις οπαδών της Α.ε.κ για κατοχή καπνογόνων και «παράνομων» ουσιών. Επίσης λίγη ώρα μετά το τέλος του ντέρμπι Α.ε.κ-Παναθηναϊκός, μία διμοιρία των ΜΑΤ πραγματοποίησε έφοδο στον κεντρικό σύνδεσμο της θύρας 13 και προχώρησε σε ελέγχους και προσαγωγές. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού τραμπουκισμού αρκετοί ήταν οι μπάτσοι εκείνοι που προκαλούσαν και λεκτικά τους οπαδούς της αθηναϊκής ομάδας.

* Στις 18/03/12, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός στο ο.α.κ.α, εκατοντάδες οπαδοί της αθηναϊκής ομάδας συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι συγκρούσεις είναι τόσο σφοδρές που έχουν ως αποτέλεσμα το τραυματισμό περίπου 20  μπάτσων ενώ πραγματοποιούνται περίπου 57 προσαγωγές και 23 συλλήψεις. Οι μπάτσοι μετά από λίγο καιρό δημοσιοποιούν φωτογραφίες από τις κάμερες του γηπέδου καλώντας τη κοινωνία να παίξει το ρόλο του ρουφιάνου και να βοηθήσει το έργο της.

* Στις 28/03/12 και στον αγώνα Πιερικός- Α.ε.λ έγιναν μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και μεταξύ των οπαδών της Α.ε.λ και της αστυνομίας. Συνελήφθηκαν τρεις οπαδοί της Λαρισινής ομάδας, κατηγορήθηκαν για ρίψη καπνογόνου και κατοχή μικροποσότητας κάνναβης και ο εισαγγελέας της Κατερίνης επικαλούμενος το νέο νόμο διέταξε την άμεση και εξάμηνη φυλάκιση των τριών οπαδών.

* Στις 18/04/12 και λίγο πριν το τέλος του αγώνα Παναιτωλικός-Άρης Θες/νίκης, λιγοστοί κυρίως πιτσιρικάδες οπαδοί της ομάδας μας θεώρησαν λανθασμένα ως εχθρούς τους οπαδούς της θεσσαλονικιάς ομάδας και κατευθύνθηκαν προς τη θύρα τους. Τελικά η μανούρα αποφεύχθηκε και ξεκίνησε μια νέα μανούρα αυτή τη φορά με τους πραγματικούς εχθρούς, τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής. Εκεί ήταν που ακόμη περισσότερος κόσμος από το πέταλο της Θύρας 6 (αλλά και από άλλες θύρες) βγήκε στο δρόμο για να συγκρουστεί με τους μπλέδες. Η μανούρα κράτησε κάνα 20λεπτο με τους μπάτσους να πετούν ασφυξιογόνα ασύστολα (το παιχνίδι διακόπηκε και πολλοί ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα) και τους οπαδούς του Παναιτωλικού να απαντούν με πέτρες και καπνογόνα με αποτέλεσμα ένα μέλος των μπλε ματ να διακομιστεί τραυματισμένο από τις συμπλοκές στο νοσοκομείο.

*Στις  28/04/12  οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής προέβησαν σε πέντε συλλήψεις και έντεκα προσαγωγές κατά τη διάρκεια του τελικού Κυπέλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου