Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

5η Αγωνιστική Παναιτωλικός-Α.Ε.Λ 0-1



Όταν αποφασίσουμε πως θα πάμε στο γήπεδο, δεν θα μας εμποδίσει κανείς λέγαμε μετά τον αγώνα με τον Βύζα, και έτσι παρά το εργάσιμο της ημέρας περίπου 120 warriors ξεκινήσαμε με πορεία από τον σύνδεσμο για το γήπεδο. Εκεί μπήκαμε στη θύρα 3, θέλοντας έτσι όχι να στείλουμε μήνυμα στον πρόεδρο της παε να γκρεμίσει και αυτή την γωνιά του γηπέδου, μιας και συνήθως φιλοξενεί οπαδούς αντίπαλης ομάδας, αλλά να δείξουμε ότι θεωρούμε σαν σπίτι μας  ολόκληρο το κλουβί και η θέση μας βρίσκεται πάντα δίπλα στον Παναιτωλικό.

Η αστυνομοκρατία γύρω από το γήπεδο και το κλίμα που δημιουργήθηκε τις μέρες πριν και μετά τον αγώνα εναντίων των οργανωμένων οπαδών από εκπροσώπους της παε και διάφορους εντεταλμένους δημοσιογράφους(ή και μη) ανέδειξε την διάθεση κάποιων να παρουσιάσουν το πιο ενεργό και υγιές κομμάτι οπαδών ως τους  νέους εχθρούς της Παναιτωλικής “οικογένειας” και να γιορτάσουν την δήθεν απαλλαγή τους από αυτούς μετά και το ξήλωμα του πετάλου. Χωρίς τον ξενοδόχο λογάριαζαν όμως και έτσι παρά τα αρχικά νταηλίκια των μπάτσων να κλείσουν την πορεία έξω από το γήπεδο με σκοπό να αφήσουν  να περάσει μόνο όποιος έχει “συμμορφωθεί” πληρώνοντας εισιτήριο οι προσπάθειες τους έπεσαν αμέσως στο κενό και όλη η Θύρα 6 μπήκε στο γήπεδο.

Λίγος ο υπόλοιπος κόσμος παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος είναι μια ομάδα με τους ίδιους στόχους, αλλά μάλλον ο ρόλος φιλάθλου-πελάτη, που καλλιεργείται στους Αγρινιώτες φιλάθλους όλο και πιο έντονα τον τελευταίο καιρό, αδυνατεί ευτυχώς να βρει απήχηση στην τοπική κοινωνία. Όσον αφορά τώρα κάποιους λίγους που θίχτηκαν από τα συνθήματα κατά του προέδρου και των αυλικών της  παε  κατηγορώντας τους οπαδούς για κλονισμό της κατά τα άλλα υγιέστατης ομάδας, είναι απορίας άξιο αν αντιδρούν με τις ίδιες κραυγές διαβάζοντας κάθε τόσο δηλώσεις όπως ότι η ομάδα θα προπονείτε σε χωράφια ή αντικρίζοντας την θέα του μισοξηλωμένου γηπέδου.

Αγωνιστικά  η ομάδα μας αν και προσπάθησε για ένα ημίχρονο να πετύχει κάποιο γκολ, τελικά έδειξε για άλλο ένα παιχνίδι να αδυνατεί να βγάλει καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αναδεικνύοντας ξανά προβλήματα που έχουν να κάνουν τόσο με τον κακό αγωνιστικό σχεδιασμό όσο και με την έλλειψη εναλλακτικών επιλογών σε έμψυχο δυναμικό. Έτσι ίσως ακόμα πιο εύκολα απ ότι και οι ίδιοι οι Θεσσαλοί περίμεναν κατάφεραν  να φύγουν από την πόλη μας με τους τρείς βαθμούς.

1 σχόλιο: