Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Stop στον «Ιντερνετοχουλιγκανισμό»

Κάθε Κυριακή τα οπαδικά κελιά γεμίζουν όλο και περισσότερο, αντί- οπαδικοί νόμοι ψηφίζονται συνεχώς, απαγορεύονται οι μετακινήσεις, βγαίνουν ονομαστικές κάρτες και μας χτυπούν με πανάκριβα εισιτήρια! Μας κόβουν το γήπεδο κάθε Κυριακή όλο και περισσότερο…!

Και η δικιά μας απάντηση σε όλα αυτά ποια είναι? Να ξεσπάμε στο internet και να σφαζόμαστε στα διάφορα οπαδικά forums!!

Πλέον η καθημερινότητα μας και οι δραστηριότητες μας γύρω από το γήπεδο και τους συνδέσμους επισκιάζονται από τις αμέτρητες ώρες πάνω από ένα πληκτρολόγιο, βρίζοντας και βγάζοντας «οπαδική» ψευτομαγκιά. Ότι δεν έχουν καταφέρει να μας πάρουν αυτοί, με τους διάφορους νόμους και την απαράδεκτη καταστολή που βιώνουμε καθημερινά, κοιτάμε να το καταστρέψουμε μόνοι μας. Ξεχνάμε πως η αλληλεγγύη είναι το όπλο (και) των οπαδών, πως ο εχθρός είναι διαφορετικός και όχι οπαδός και αναλωνόμαστε με το να ποστάρουμε για το ποιοι κάνουν περισσότερα μπάχαλα, περισσότερες εκδρομές και έχουν μαζικότερη παρουσία στο γήπεδο. Δεν βλέπουν όμως πως σε λίγο δεν θα μπορούμε να κάνουμε καν εκδρομές, όπως πέρσι για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, αφού μας τις κόβουν ετσιθελικά και πως η παρουσία μας μειώνεται στα γήπεδα και στα πέταλα και αυξάνεται καθημερινά στα οπαδικά κελιά….

Η κοινή δράση στους δρόμους και στα γήπεδα και η αλληλεγγύη μεταξύ όλων μας είναι η μόνη λύση! Ο ιντερνετοχουλιγκανισμός δεν τους φοβίζει παρά μόνο τους βοηθά στο να μας κόψουν το γήπεδο γρηγορότερα και να δημιουργήσουν κερκίδες άχρωμες και χωρίς παλμό.
Stop λοιπόν στον ιντερνετοχουλιγκανισμό

6 σχόλια:

  1. σωστα τα πιο πολλα απο αυτα που γραφεις, αλλα το τσουβαλιασμα που λεμε εχει επεκταθει και πλεον δεν ειναι πρακτικη που χρησιμοποιουν μονο οι δηλητηριογραφοι.και εξηγουμαι:
    οι κομμενες μετακινησεις στο 2ο μισο της περυσινης περιοδου ηρθαν μετα την ...εκστρατεια των οπαδων του οσφπ στην καβαλα.εκει που εγινε λαμπογυαλο ολοκληρη πολη,εκει που οπαδος του οσφπ μπροστα στο πανελληνιο προσπαθησε σκοπιμως να αφησει τυφλο εναν οπαδο του ΑΟΚ.εκει που ο ...υπευθυνος ασφαλειας της παε οσφπ απελευθερωνε (χρησιμοποιωντας την ιδιοτητα του ταξιαρχου ε.α.) οσους οπαδους του οσφπ συλλαμβανονταν. και ρωτω:αυτο θελετε? ασυλια μεχρι εκει που δεν παει σε εν δυναμει δολοφονους? καλα ακουγονται τα περι οπαδικης αλληλεγγυης που γραφετε, αλλα πλεον τα πραγματα ειναι τοσο κυνικα, που -μαλλον- αθελα σας τα μπερδευετε.

    οσο για τους ιντερνετοχουλιγκανους, καλως η κακως, το νετ ειναι το πιο διαδεδομενο μεσο επικοινωνιας σημερα.εχει τα καλα του(επικοινωνουν και ανταλασσουν αποψεις οπαδοι οι οποιοι ομως "τραβιουνται" γενικα στα γηπεδα και γνωριζουν αλληλους), εχει και τα κακα του(το καθε μηδενικο μπορει να δηλωσει και να το παιξει ...νουμερο, δλδ πληκτρολογιοχουλιγκανισμος).το θεμα ειναι κατα ποσο μπορουν οι εχοντες την νοημοσυνη να ξεχωρισουν πραγματα και καταστασεις αντι να τσουβαλιαστουν οσοι ειναι οπαδοι και ασχολουνται και με το νετ (οπως εσεις εδω φιλοι...)

    αυτα τα λιγα για αρχη,
    ενας ...Αγρινιωτης Παναθηναικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσον αφορα για τους οπαδους-καφρους προηγουμενο αρθρακι-αναρτηση αναφερθηκε σε αυτο το θεμα..Νομιζω οτι στο αρθρακι ειναι ξεκαθαρο οτι αλλο το ενα αλλο το αλλο ("Αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες που βαραίνουν και το κομμάτι εκείνο των οπαδών που συνεχίζει να δρα απερίσκεπτα και ανεγκέφαλα δίνοντας επιπλέον «πατήματα» στη καταστολή για να σφίξει πιο πολύ ακόμη τον κλοιό της γύρω από σύσσωμο τον οπαδικό και γηπεδικό χώρο","Γιατί άλλο το χόρτο και άλλο το πιστόλι φωτοβολίδων, άλλο το καπνογόνο και άλλο το μαχαίρι, άλλο πράγμα η σφαλιάρα και άλλο η σιδερογροθιά και τα κλομπ. Αυτά τα πράγματα και αυτού του είδους η συνήθως αναίτια και υπερβολική βία μεταξύ οπαδών δεν ανήκουν στον οπαδικό χώρο, τουλάχιστον σε αυτόν που εμείς θέλουμε να ανήκουμε").Ειναι ξεκαθαρη η θεση της Α.Ζ,δεν νομιζεις??Δεν μας νοιαζει τοσο η κοντρα της φασης ποιος εχει περισσοτερη ασυλια,ποιος ειναι περισσοτερο ρουφιανος ή γιατι στον εναν βρηκαν πραγματα στο κλαμπ του ενω στον αλλον δεν βρηκαν τιποτα ή σε ποιανων συνδεσμους οι μπατσοι μπηκαν πιο πολλες φορες και ουτω καθεξης.Ολοι οι οπαδοι και κυριως αυτοι που υποστηριζουν τις λεγομενες "μεγαλες" ομαδες της αθηνας κυριως αλλα και της θεσσαλονικης και που συμπεριφερονται με αυτο το τροπο εχουν το αναλογο μεριδιο ευθυνης.Και δεν ειναι μονο το σκηνικο στη καβαλα και οι οπαδοι της συγκεκριμενης ομαδας που αναφερεις αλλα και αλλα περιστατικα που εμπλεκονται οπαδοι και απο αλλες ομαδες.
    Το θεμα ειναι πως θα μειωθουν αυτα τα κρουσματα της υπερβολικης καφριλας.
    Το ιντερνετ αποτελει ενα ευρυτατα διαδεδομενο μεσο που μπορει να φανει χρησιμο αλλα μπορει να φανει και καταστροφικο.Το θεμα ειναι πως το χειριζεσαι....
    Αυτα τα ολιγα,η επικοινωνια ειναι με οπαδους διαφορετικων ομαδων φυσικα και ειναι επιθυμητη.
    Καποιος απο Α.Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pros agrinioti panathinaiko.
    to thema einai polu megalo kai sugoura den mporei eukola na analuthei edw mesa.
    I gnomi mou sto proto skelos autwn pou les einai oti enas opados xwris sunidisi einai gia mena ena provato etoimo na to katasparaxoun.
    na to katasparaxoun kurios i idies tou oi praxeis.
    giati re sy trelenome na vlepw ena tupaki to opoio exei exei faei oli tin katastoli sti mapa tou apo tin stigmi pou arxizei i ekdromi mexri (kai mesa sto gupaido me oles tis proektaseis tis lexis katastoli)to telos tis.Na ton gamane sti doulia ap to prwi ws to vradi kai autos na vlepei to monadiko exthro tou ton allo apenanti pou tragoudaei gia tin omada tou.
    Oso gia tis kotes (perisoteres fores)pou kathonte pisw apo to pc kai hooliganizoun sumfonw mazi sou alla to keimeno den nomizo na tsouvaliazei.kai mia frasi arkei.
    sto dromo geniounte oi sunidiseis...

    apo tous dromous tis patras
    g*6_antifa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @καποιος απο ΑΖ:
    για το διαχωρισμο μεταξυ μαχαιριου και καπνογονου κ.ο.κ. δεν νομιζω να βρεις καποιον που θα διαφωνησει.Η καποιες φορες υπερβολικη βια μεταξυ οπαδων ειναι καταδικαστεα αλλα σιγουρα οχι αναιτια οπως λες, και απο τη στιγμη που θελετε να στηλιτευσετε τετοια φαινομενα, δεν ειναι ο,τι καλυτερο αυτο να
    γινεται με ημιμετρα.Ο ρομαντισμος που βγαζουν τα αρθρα σας εδω ειναι κατι αξιοζηλευτο, αλλα περιεχει και μια καποια αφελεια(ηθελημενη η οχι δεν μπορω να ξερω).
    Και σιγουρα δεν ειναι ο,τι καλυτερο που μας στολισες ολους ρουφιανους("Δεν μας νοιαζει
    τοσο η κοντρα της φασης ποιος εχει περισσοτερη ασυλια,ποιος ειναι περισσοτερο ρουφιανος ή γιατι στον εναν βρηκαν πραγματα στο κλαμπ του ενω στον αλλον δεν βρηκαν τιποτα ή σε ποιανων
    συνδεσμους οι μπατσοι μπηκαν πιο πολλες φορες και ουτω καθεξης").
    Θεωρησα σωστο να παραθεσω ενα-δυο πολυ μικρα παραδειγματα για το ποσο κυνικα ειναι στις μερες μας τα πραγματα και εχουν ξεφυγει απο καθε ηθικο-και μη-μετρο.Και το εκανα,ακροβατωντας -αν θες- στα ορια του ...δωσιματος.
    Ποιος δεν θελει να μειωθουν/εξαλειφθουν τα ρουσματα υπερβολικης καφριλας μεταξυ οπαδων? Ομως δεν μπορει να αναρωτιεσαι/ψαχνεις
    τροπους για την εξαλειψη τους και την ιδια στιγμη να "στρουθοκαμηλιζεις" λεγοντας πως δεν σε νοιαζει π.χ. σε ποιανων το κλαμπ μπηκαν οι μπατσοι πιο πολλες φορες.Και μπορει να μη σε
    νοιαζει το γιατι σε καποιας ομαδας δεν βρηκαν τιποτα (αφηνοντας να αιωρουνται στον αερα ..."αλλα" αν με καταλαβαινεις), αλλα εγω θα σου πω πως ειναι καθαρα θεμα κοινης λογικης το γιατι δεν βρηκαν τιποτα εκει και ο νοων νοειτο.Αλλωστε, το ιδιο ειχε συμβει και μετα τα ..."τραγικα",οπως χαρακτηριζεται σε αλλο
    αρθρακι εδω,γεγονοτα της παιανιας.
    Γενικα καλη η οπαδικη αλληλεγγυη, αλλα δε νομιζω να αισθανεσαι οπαδικη αλληλεγγυη για τους οπαδους της παναχαικης που την επεσαν σε "αμαχο"/ανυποψιαστο πληθυσμο του Τιτορμου π.χ., ή για καποιους οπαδους/μπραβους της ηλιουπολης που εχουν κανει οσα εχουν κανει, οχι μονο σε Αγρινιωτες οπαδους του Παναιτωλικου αλλα και σε αλλους.Γιατι ολοι αυτοι φιλαρακι αυτοαποκαλουνται οπαδοι! Υποθετω πως τετοια τυπακια (που ο.κ. συμφωνουμε υπαρχουν σε ολες σχεδον τις ομαδες,αλλου ειναι η εξαιρεση ομως και αλλου ο κανονας) δεν εμπιπτουν σε ολο αυτο που λετε"οπαδικη αλληλεγγυη", δεν νομιζεις?

    @:g*6_antifa:δεν διαφωνουμε επι της ουσιας καπου.Νομιζω θα συμφωνησεις πως το τυπακι που ενω εχει φαει ολα αυτα τα σκατα στη μαπα(καταστολη,πουστιες εργοδοτων κ.ο.κ.),βλεπει ως μονο εχθρο του τον απεναντι οπαδο, σιγουρα εχει καποιο οφελος απο αυτο και καρα-ιδιοτελεις σκοπους(π.χ. εμμισθος "οπαδισμος" και πολλα παρομοια)...

    Φιλικα, ο ιδιος Αγρινιωτης Παναθηναικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε Αγρινιωτη παναθηναικε.Καταρχας χαιρομαι που υπαρχει διαλογος και ανταλλαγη αποψεων.Ο αλλος φιλος απο τη παρεα μας σιγουρα οταν ελεγε για ρουφιανους δεν χαρακτηριζε ολους τους οπαδους.
    Επισης φανταζομαι οτι αναφερθηκε σε ολους εκεινους τους οπαδους που συμπεριφερονται ετσι απο ολες τις εμπλεκομενες ομαδες.Και σιγουρα δεν χαρακτηρισε ολους τους οπαδους.Επισης ειναι ξεκαθαρη η θεση μας για την οπαδικη αλληλεγγυη και τους αποδεκτες της τοσο μεσα απο τα κειμενα μας οσο και γενικοτερα μεσα απο τη σταση μας γι αυτο και θα επρεπε να γνωριζεις οτι η ανεγκεφαλη βια και καφριλα δεν μας αρεσει καθολου.Οποτε η αλληλεγγυη παει εκει που πρεπει.Τα εχουμε γραψει και πει ενα σωρο φορες φιλε μου.
    Τωρα για το αλλο το θεμα που λές για κλαμπς κτλ φυσικα και δεν μπορει να γνωριζει ο αλλος φιλος της παρεας μας τι ακριβως παιζει απλα νομιζω οτι τα αναφερει κοιταζοντας τα απο ολες τις οψεις του ιδιου νομισματος,δεν νομιζω οτι εστιαζει καπου συγκεκριμενα οπως κανεις εσυ στο πρωτο σχολιο σου συμπυκνωνεις την αρνητικη κριτικη μονο στη μια πλευρα η οψη του νομισματος.
    Αυτα τα λιγα και απο μας,πραγματικα χαιρομαστε για την υπαρξη πολιτισμενου διαλογου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή