Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Για το συμπολίτη & συνοπαδό μας Αλτίν

Ο Αλτίν είναι ένας Αγρινιώτης συμπολίτης μας με καταγωγή από την Αλβανία που ζει & εργάζεται χρόνια στη πόλη μας. Ταυτόχρονα είναι οπαδός του Παναιτωλικού & ένας πολύ καλός φίλος με τον οποίο μοιραστήκαμε ένα σωρό στιγμές στη μικρή κερκίδα & στη συνέχεια στο πέταλο της Θύρας 6. Στις 06/07/13, λίγες ωρες πριν ξεκινήσει η 1η μέρα του 3ου All Colours Are Beautiful festival του group μας, δυνάμεις της αστυνομίας προσήγαγαν το συμπολίτη & συνοπαδό μας Αλτίν μαζί με φίλους του που μόλις είχαν φτάσει στο Αγρίνιο από την Ηγουμενίτσα προκειμένου να στηρίξουν το φεστιβάλ & να συμμετάσχουν σε αυτό. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν όλοι τους ελεύθεροι μετά από λίγη ώρα εκτός του Αλτίν. 

Ο Αλτίν αφού κρατήθηκε στα μπουντρούμια του τοπικού Α.Τ στη συνέχεια απελάθηκε & εντάχθηκε στη συνθήκη σέγκεν περί ανεπιθύμητων μεταναστών. Αξίζει να αναφερθεί & το ότι η αστυνομία είχε ξανασυλλάβει το φίλο & συνοπαδό μας στις 02/05/10 επειδή δεν είχε χαρτιά. Οι αρχές τότε είχαν κινήσει άμεσα τις διαδικασίες απέλασης του παρόλο που η οικογένεια του κατοικεί & αυτή στο Αγρίνιο (νόμιμα), ενώ & ο ίδιος έχει σταθερή κατοικία και εργασία στο Αγρίνιο. Ύστερα από μαζικότατη κινητοποίηση (συγκεντρώσεις, πορείες, συναυλίες, συλλογή υπογραφών) τελικά η άμεση απέλαση του αναβάλλεται μιας & ορίζεται δικαστήριο για το θέμα αυτό. Το δικαστήριο αυτό πραγματοποιείται περίπου τρία χρόνια μετά ερήμην του Αλτίν & αποφασίζει την άμεση απέλαση του.

Η αλληλεγγύη του οργανωμένου & μη οπαδικού χώρου 
του Παναιτωλικού προς τον Αλτίν είναι δεδομένη.

Μόνη μας πατρίδα τα παιδικά μας χρόνια

Υ.Γ: Το Σάββατο 02/11/13 θα πραγματοποιηθεί συναυλία για τη κάλυψη των εξόδων από τις νομικές διδικασίες τις οποίες κίνησαν οι σύντροφοι του Αλτίν προκειμένου να επιτευχθεί εκ νέου η ανάβολη της απέλασης του. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου