Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

AMOK


Οι αμόκ είναι ένα μουσικό εγχείρημα από το Αγρίνιο, δημιουργηθήκαν κάπου στα τέλη του 2003 μέσα από το στούντιο του αυτοοργανωμένου χώρου ανάπλους, όπου τα μέλη ήταν και ενεργά μέλη του ανάπλους. Μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να υπάρχουν και να στηρίζουν καταλήψεις αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, αυτοοργανομένες καταστάσεις εκδηλώσεις αλληλεγγύης, για τους φυλακισμένους, τους μετανάστες, και την επανακοιοποίηση των χώρων σε όλη την Ελλάδα. Έχουν κυκλοφορήσει ένα demo με τίτλο ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΝΕΚΡΟ ΧΡΟΝΟ που μοιράστηκε χέρι με χέρι σε εκδηλώσεις στο Αγρίνιο αλλά και σε διάφορες πόλεις , πάντα χωρίς αντίτιμο θεωρώντας ότι η μουσική και οι στίχοι που γράφουμε δεν είναι μόνο ψυχαγωγία και διασκέδαση αλλά και πολιτική, αυτά τα οποία πιστεύουμε και είναι κομμάτι της ζωής μας δεν μπορούμε να τους βάλουμε κάποιο αντίτιμο και να τα μοιραστούμε με φίλους, γνωστούς και αγνώστους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν αξία, προσωπικές εμπειρίες, προβληματισμοί, σκέψεις, προτάσεις και αντιδράσεις γίνονται στίχοι, χρωματίζονται μουσικά και τα μοιραζόμαστε όλοι μας, αυτή είναι και η δικιά μας ΄΄πληρωμή΄΄ βλέποντας κάτι δικό μας, να ξεφεύγει από τα όρια του ΄΄δικού μας΄΄ και να μετατρέπεται σε κάτι συλλογικό, και με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να σπάσουμε όσο μπορούμε το φράγμα των εμπορικών σχέσεων που μας έχουν πλασάρει ως αυτονόητες.
Το 2006 οι αμόκ με το κομμάτι ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΉ ΧΑΡΑ συμμετέχουν στην συλλογή ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ σαν μια συνέχεια της ΔΙΑΤΑΡΑΞΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ (1985) και της ΔΙΑΤΑΡΑΞΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ (1996) συμμετέχουν διάφορα συγκροτήματα της D.I.Y. μουσικής σκηνής απ όλη την Ελλάδα και μοιράζεται σε εκδηλώσεις χωρίς αντίτιμο αλλά με την ελεύθερη συνεισφορά του καθενός σε μια προσπάθεια προώθησης της αυτοοργανωμένης μουσικής σκηνής. Εδώ και κάποιο καιρό βρισκόμαστε στο στούντιο για ηχογραφήσεις προσπαθώντας να κλείσουμε έναν μουσικό και στιχουργικό κύκλο με τους αμόκ μέσα από αυτό το c.d και ελπίζοντας να ανοίξουμε κάποιον άλλον (ευχόμαστε και θα προσπαθήσουμε να είναι πολλοί οι κύκλοι)
Το μουσικό σχήμα των αμόκ είναι ο Νίκος (μπάσο), Δημήτρης (κιθάρα, φωνή), Κώστας (τύμπανα)

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: plousana@yahoo.gr

Υ.Γ. Στηρίζουμε την προσπάθεια των ατόμων της αυτόνομης ζώνης με το έντυπο εγχείρημα όπου μέσα από αυτό θα ενημερώνει την τοπική κοινωνία με διάφορα κοινωνικοπολιτικά και όχι μόνο ζητήματα, εκεί που η μελάνι των τοπικών ΜΜΕ τελειώνει…
Καλή αρχή καλή δύναμη και καλή συνέχεια στην αυτόνομη ζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου