Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Χρυσή αυγή στο Αγρίνιο? Γελάμε…

Ως γνωστόν στις εποχές αυτές που χαρακτηρίζονται από φτώχεια, εξαθλίωση και αβεβαιότητα τα φασιστικά αποβράσματα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να επωφεληθούν των καταστάσεων και να σηκώσουν κεφάλι ή να στρατολογήσουν μέλη. Τα αποτελέσματα είναι η άνοδος της ξενοφοβίας και η μικρή άνοδος των ποσοστών των φασιστο-κομμάτων και οργανώσεων. Αποκορύφωση του φαινομένου αποτελούν τα παραδείγματα των δήμων Αθηναίων αλλά και του κοντινού μας (καλλικράτειου) δήμου Ξηρομέρου όπου και στις δυο περιπτώσεις εξελέγησαν μέλη της παρακρατικής φασιστικής οργάνωσης χρυσής αυγής στα δημοτικά τους συμβούλια. Μπορεί τα χωριά και οι κωμοπόλεις του νέου δήμου Ξηρομέρου να είχαν από παλιά μια ακροδεξιά παράδοση αλλά τα πράγματα μακριά από κει όπως στο Αγρίνιο και στα περίχωρα του ήταν εντελώς διαφορετικά.

Το άκουσμα της πληροφορίας ότι ντόπια φασιστοειδή (από αυτά που δεν εκδηλώνονται στην πόλη, παρά μόνο σε διάφορα τοπικά και μη sites του internet) νοίκιασαν χώρο στο κέντρο της πόλης για να λειτουργήσουν γραφεία της οργάνωσης είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση συσπείρωση των αντιφασιστικών πυρήνων και παρεών της πόλης. Πενήντα με εξήντα αντιφασίστες και αντιφασίστριες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημάδη απ’ όπου κατευθύνθηκαν στο κτήριο όπου ήθελαν να ανοίξουν γραφεία τα χρυσά αυγά. Κάποιοι από αυτούς ανέβηκαν στον συγκεκριμένο όροφο, μπήκαν στο χώρο ο οποίος σπάστηκε και τα όποια έπιπλα προσγειώθηκαν στον ακάλυπτο χώρο του κτηρίου, ενώ τρία πανια/λάβαρα που ήταν στο χώρο βρέθηκαν στα χέρια των αντιφασιστών.

Πολύ θετική η αντίδραση του κόσμου, ενώ να σημειωθεί ότι το όλο σκηνικό έγινε ημέρα Σάββατο και απόγευμα στο κέντρο της πόλης γεμάτο με κόσμο, κόσμος που μέρος του οποίου επικρότησε την κίνηση όταν αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται. Φασίστες στο χώρο δεν υπήρχαν ώστε να γίνει …ανταλλαγή απόψεων, αλλά που θα πάει, ίσως στο μέλλον να γίνει αυτή η ανταλλαγή. Αυτή η κίνηση ήταν ένα πολύ απλό, απλούστατο μήνυμα ότι το Αγρίνιο ήταν είναι και θα είναι καθαρό από φασίστες με οποιαδήποτε κόστος.
Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

Έξω οι νεοναζί από το Αγρίνιο και από παντού
Εδώ και ένα μήνα περίπου, στην οδό Ηλία Ηλιού 10, στην κεντρική Πλατεία Αγρινίου, στεγάζεται η οργάνωση Χρυσή Αυγή. Για όσους και όσες δεν ξέρουν, η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική οργάνωση, που εξυμνώντας τον Χίτλερ και το Μουσολίνι, θέλει να επιβάλει την παρουσία της μέσω της βίας σε όποια πόλη δραστηριοποιείται.
Πιο συγκεκριμένα, από τους κόλπους αυτής της οργάνωσης, εξορμούν άτομα που επιτίθενται σε κόσμο που έχει διαφορετική στάση ζωής ή πολιτική κατεύθυνση από αυτούς, σε νέους που έχουν «περίεργο», για αυτούς, κούρεμα, σε μετανάστες και γενικά σε όποιον δεν τους αρέσει, σύμφωνα με το παραλογισμό των ρατσιστικών και εθνικιστικών τους κριτηρίων.
Αυτή, λοιπόν, η οργάνωση, που φαντάζεται μία ανώτερη φυλή να εξουσιάζει τον κόσμο και να «μην κουνιέται φύλλο», στεγάζεται στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.
Τι οξύμωρο σχήμα!
Στην πλατεία που το 1944 γερμανοί ναζί εκτέλεσαν τους συντοπίτες μας Αναστασιάδη, Σαλάκο και Σούλο οι νεοναζί θέλουν να διατηρήσουν γραφεία.
Θα τους το επιτρέψουμε; ΟΧΙ! Και αυτό δεν μπορεί παρά να αποτελεί κοινωνική απαίτηση.
Δεν θέλουμε στους δρόμους της πόλης, στα στέκια, στους δημόσιους χώρους , το γήπεδο… να κυκλοφορούν τραμπούκοι και μαχαιροβγάλτες νεοναζί χρυσαυγίτες, να φοβίζουν και να τρομοκρατούν την κοινωνία του Αγρινίου.
Να κλείσουμε τα γραφεία της χρυσής αυγής
Αντιφασίστες, Αντιφασίστριες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου