Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ενάντια στο μοντέρνο ποδόσφαιρο και την εμπορευματοπίηση.Αλληλεγγύη στον αγώνα των οπαδών του Ηρακλή

Η ιστορική ομάδα του Ηρακλή και κατ επέκταση ο κόσμος που τον ακολουθεί και τον στηρίζει βρίσκονται αντιμέτωποι με τη πιθανότητα υποβιβασμού του ποδοσφαιρικού τους τμήματος.Σύμφωνα με τους "νόμους" όλων αυτών των κεφαλαιοκρατών, διαφημιστών, χορηγών, γραφειοκρατών και λοιπών λαμογιών που έχουν κάνει το ποδόσφαιρο ένα απέραντο super market η ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης δεν πληρεί τις προ-αποφασισμένες από τους ίδιους οικονομικές προυποθέσεις οπότε και δεν έχει θέση στην "υπερπολυτελή" βιτρίνα της super league. Βέβαια όλοι μας γνωρίζουμε ότι αυτοί οι ίδιοι δημιούργησαν τις οικονομικές αυτες συνθήκες που οδήγησαν την ομάδα σε αυτή την κατάσταση μιας και εμπορευματοποιώντας στο έπακρο το άθλημα μετέτρεψαν τους ποδοσφαιρικούς και γενικότερα αθλητικούς συλλόγους σε προιόντα και κερδοσκοπικές εταιρείες.
Το σίγουρο είναι το ότι ο κόσμος της Θεσσαλονικιάς ομάδας δεν θα το αφήσει έτσι αφού έχει ήδη προβεί σε διαμαρτυρίες. Η αρχή έγινε με μια τεράστια πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης(στην οποία οι δυνάμεις της καταστολής επιτέθηκαν αναίτια κάνοντας χρήση χημικών με αποτέλεσμα πολύς κόσμος και ανάμεσα τους ένα 10χρονο παιδί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα) , συνεχίστηκε με το συμβολικό αποκλεισμό των Τεμπών για λίγες ώρες ενώ αρκετοί ήταν και οι οπαδοί του Ηρακλή που πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας(με πολύ παλμό, συνθήματα και τρικάκια) η οποία μάλιστα παρενοχλήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής και ενώ κατευθύνονταν στη βουλή.Ήδη έχουν εκδόσει ανακοίνωση αλληλεγγύης τόσο οι οπαδοί του Λεβαδειακού, της Ξάνθης, της Αεκ, όσο και οι οπαδοί του Παναιτωλικού μέσα από το blog των Warriors.Παραθέτουμε πιο κάτω την ανακοίνωση των Warriors:

Με αφορμή το θέμα αδειοδότησης της ΠΑΕ Ηρακλής, θέλουμε να διευκρινίσουμε δυο θέματα.

1. Καλούμε την διοίκηση του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ μας, να μην διεκδικήσει ούτε τις απειροελάχιστες πιθανότητες ανόδου, μη καταθέτοντας φάκελο αδειοδότησης στη Super League. Σταθερή και αμετάκλητη θέση μας είναι, οι αγώνες να κερδίζονται στο γήπεδο όχι στα χαρτιά.
2. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των οπαδών του Ηρακλή όπως σταθήκαμε και στους οπαδούς του Ηλυσιακού, που σε μια νύχτα έγινε Αιγάλεω. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι ‘’παράγοντες’’ να αλλοιώνουν την ιστορία ή την θέση μιας ομάδας λόγω προσβάσεων σε ‘’γνωστά’’ κέντρα αποφάσεων.

Ο.Φ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΘΥΡΑ 6 - WARRIORS

5 σχόλια:

  1. mravo re mages sinxaritiria..
    zapatistas groyp levadiakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mpravo re mages.
    zapatistas groyp levadiakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστουμε μεσα απο την καρδια μας γιατι αυτο σημαινει οπαδικη αλληλεγγυη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Levadiakos Gate 1 Zapatistas Anti-NAzi Group

    "Κόντρα στους καιρούς... "

    Τις τελευταίες μέρες η ομάδα μας έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών δημοσιογράφων – ραδιοφωνικών εκπομπών – σχολιαστών και είναι χρέος μας να τοποθετηθούμε πάνω σ αυτή την κριτική σαν οπαδοί του Λεβαδειακού. Παρόλο που σαν πρώτη εντύπωση θα φανεί πως είμαστε ενάντια στα συμφέροντά της ομάδας μας, σαν τοποθέτηση λέμε ρητά και κατηγορηματικά ότι είμαστε εδώ και χρόνια υπέρ της άποψης ότι τα παιχνίδια κερδίζονται εντός του αγωνιστικού χώρου και συνεπώς η κατάταξη της ομάδας μας στο βαθμολογικό πίνακα είναι και αυτή η οποία τελικά μας έριξε στην Β εθνική τελεία και παύλα και η Β εθνική είναι η κατηγορία που αξίζουμε να παίζουμε από την επόμενη σεζόν και με την μαγκιά μας να ανέβουμε και πάλι στα «βρώμικα» μεν σαλόνια δε της σουπερ κλίκας!

    Παρ όλη την ξεκάθαρη τοποθέτησή μας ότι εμείς δεν γουστάρουμε μία να μείνουμε στην Α εθνική, δεν μπορούμε να μείνουμε και αμέτοχοι σ όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί εδώ και τόσα χρόνια στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Επί σειρά δεκαετιών η εκάστοτε κυβέρνηση υπέγραφε μια άτυπη συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των ομάδων η οποία τους παρείχε μια ατιμωρησία στο επίπεδο των οικονομικών οφειλών των ΠΑΕ προς το δημόσιο. Κάτι το οποίο στην συγκυρία που ζούμε, με τα άδικα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία ουσιαστικά οδηγούν προς την εξαθλίωση το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού, απλά μας εξοργίζει. Θεωρούμε το λιγότερο λανθασμένη αν όχι προκλητική την στάση κάποιων οπαδών οι οποίοι δεν επικεντρώνουν στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας αλλά με την στάση τους, άθελα τους προφανώς, επικροτούν την σάπια κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μια κατάσταση που θέλει οι ΠΑΕ να μην πληρώνουν τα χρωστούμενα στο κράτος, την στιγμή που το ίδιο κράτος τα παίρνει με το έτσι θέλω, από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους οδηγώντας τους στα όρια της φτώχιας το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού λαού.

    Τα τελευταία χρόνια η τοποθέτηση των οπαδών του Λεβαδειακού κατά του σύγχρονου εμπορευματοποιημένου ποδόσφαιρου, η ευαισθητοποίηση τους στους κοινωνικούς αγώνες και η συμμετοχή τους στους Radical fans united, είναι συνεπής και δεν έγινε γιατί είναι μόδα αλλά επειδή οι ανησυχίες μας για τα ζητήματα δεν περιορίζονται μόνο στο οπαδικό κίνημα αλλά στο σύνολο των ζητημάτων της κοινωνίας, των οποίων όλοι είμαστε κομμάτι.. Δεν υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας μόνο στα λόγια αλλά με πράξεις. Γι αυτό πχ στο ματς ζωής και θανάτου με τον ατρόμητο στην Λιβαδειά αμφισβητήσαμε την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στην πράξη με το να βάλουμε εμείς, με δικά μας εισιτήρια, τους οπαδούς της ομάδας του Περιστερίου στο γήπεδο (ένα ματς που ήρθε ισοπαλία και αν το είχαμε πάρει θα είχαμε σωθεί).

    Άρα πράξεις και όχι μόνο λόγια και εν όψη του 3ημερου φεστιβάλ των RFU πιστεύουμε πως θα ήταν καλό να ανοίξει κουβέντα με βάση την αντίληψη πως ενεργός οπαδός και ενεργός πολίτης είναι έννοιες αλληλένδετες, και πάνω στην τοποθέτησή μας πως όλες οι ΠΑΕ-ανώνυμες εταιρίες που χρωστάνε στο δημόσιο θα πρέπει να καταβάλουν άμεσα τα χρωστούμενα αλλιώς να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να δημεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και αν δεν έχουν απλά να πέσουν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, βλέπε Φιορεντίνα στην Ιταλία. Απλά ο νόμος να ισχύσει για όλους μηδενός εξαιρουμένου

    Κόντρα στους καιρούς εμείς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το δάσος σε πείσμα όσων εθελοτυφλώντας συνειδητά αρκούνται στο να βλέπουν μόνο το δεντράκι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη και το ενδιαφέρον. Η συμπαράσταση, ειδικά όταν προέρχεται από οπαδούς με νοοτροπία σαν την δική σας, δίνει δύναμη και ηθική δικαίωση άσχετα με το τι θα αποφασίσουν για τον Ηρακλή μας τα λαμόγια που κυβερνούν το ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή