Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ανασκόπηση Πρωταθλήματος ΄Β Εθνικής 2009-2010

Η ομάδα που υποστηρίζουμε, ο Παναιτωλικός δηλαδή πραγματοποίησε ένα σχετικά μέτριο πρωτάθλημα. Η άσχημη παράδοση των εκτός έδρας παιχνιδιών συνεχίστηκε και στο πρωτάθλημα της ΄Β εθνικής μιας και στα εκτός έδρας παιχνίδια η ομάδα μας κατάφερε τέσσερις νίκες και απέσπασε τέσσερις ισοπαλίες. Δεν τα κατάφερε όμως τόσο καλά, όσο τουλάχιστον άλλες χρονιές, και στην έδρα μας που αποτελούσε ένα απόρθητο φρούριο από πολύ παλιά, με μία μόνο ήττα αλλά τέσσερις ισοπαλίες οι περισσότερες από τις οποίες παραχωρήθηκαν σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας σε σχέση με τον Παναιτωλικό. Όλα αυτά συνετέλεσαν στο να μην μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο στην σούπερ κλίκα.
Αν η ομάδα μας μετουσίωνε έστω τις τρεις από τις τέσσερις εντός έδρας ισοπαλίες σε νίκες και κατάφερνε να αποσπάσει κάνα δυο ακόμη εκτός έδρας ισοπαλίες και κάνα δυο ακόμη διπλά σε όχι ισχυρές έδρες σίγουρα θα κατακτούσε μια από τις τρεις «προνομιούχες» πρώτες θέσεις. Αν και από την αρχή του πρωταθλήματος οι περισσότεροι από μας δεν πίστευαν ότι η άνοδος ήταν και πολύ εφικτή παρόλα αυτά όλοι μας ευελπιστούσαμε ότι η ομάδα μας θα μπορούσε να τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα ή πεντάδα του πρωταθλήματος. Και φυσικά δεν μας ένοιαζαν τα μπαράζ ή αλλιώς play off (ή ακόμη καλύτερα pay more) στην ύπαρξη των οποίων εναντιωνόμαστε μιας και το μονάδικο πράγμα που εξυπηρετούν είναι τα επιπλέον κέρδη από διαφημίσεις, τηλεοπτικές μεταδόσεις κυρίως προς όφελος των ποδοσφαιρικών «αρχών» αλλά και των παε για τις οποίες τα play off σημαίνουν επιπλέον κέρδη από εισιτήρια, μεταδόσεις κτλ. Απλά θα θέλαμε να τερματίσει η ομάδα μας στις αξιοπρεπείς τέσσερις πρώτες θέσεις στη πρώτη συμμετοχή της μετά από χρόνια στο πρωτάθλημα της ΄Β εθνικής ανεξάρτητα από την ύπαρξη των play off.
Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη χρονιά η ομάδα μας θα είναι ακόμη πιο δυνατή στο γήπεδο. Τα παρασκήνια και οι παράγκες δεν μας νοιάζουν μιας και όταν λέμε ότι είμαστε ενάντια στο μοντέρνο ποδόσφαιρο το εννοούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου