Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

A.C.A.B


* Στα τέλη Αυγούστου του 2010, ασφ- αλήτες την πέφτουν σε νεαρό μαθητή σε κεντρικότατο σημείο της πόλης μας και τον υποχρεώνουν σε έλεγχο και μάλιστα σε κοινή θέα.
* Στις 18 Οκτωβρίου του 2010, ασφ- αλήτες μπουκάρουν σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης μας και απαγάγουν νεαρό συμπολίτη μας τον οποίο αφού τον αναγκάζουν να μπει στο αυτοκίνητο τους στη συνέχεια τον οδηγούν σε σχετικά ερημικό και αποκομμένο σημείο της πόλης στο οποίο βρίσκονται ήδη άλλοι συνάδελφοι τους από τους οποίους ο ένας φοράει κουκούλα! Στη συνέχεια του κάνουν σωματικό έλεγχο και προβαίνουν σε ερωτήσεις που αφορούν τη προσωπική ζωή του απαχθέντα. Μετά από λίγο τον αφήνουν. Για περισσότερα σχετικά με το συμβάν διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της Αυτόνομης Ζώνης εδώ.
* Στις 15 Νοεμβρίου του 2010 δυο ανήλικοι οπαδοί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης συλλαμβάνονται για κατοχή κανογόνων.
* Στις 21 Νοεμβρίου στα πλαίσια του παιχνιδιού Αναγέννηση Καρδίτσας- Παναιτωλικούς οργανωμένοι και μη οπαδοί του Παναιτωλικού εκδράμουν στη Καρδίτσα όχι με οργανωμένη εκδρομή αλλά με τα δικά τους οχήματα. Τις προηγούμενες μέρες η εκεί τοπική αστυνομική διεύθυνση ανακοινώνει ότι δεν επικροτεί την επίσκεψη οπαδών του Παναιτωλικού στο γήπεδο που αγωνίζεται η τοπική Αναγέννηση παρόλο που οι οπαδοί των δυο ομάδων διατηρούν άψογες σχέσεις. Αφού τελικά το αρχικό αυτό εμπόδιο ξεπεράστηκε οι πραγματικά υπεράριθμοι μπάτσοι δεν επιτρέπουν στους οπαδούς της ομάδας μας να αναρτήσουν πανιά στη κερκίδα τους.
* Στις 4 Δεκεμβρίου και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Παναθηναϊκός – Πανσερραικός, οπαδοί του παναθηναϊκού συγκρούονται εκτός του γηπέδου με δυνάμεις της κρατικής καταστολής δυο μέρες πριν την επέτειο για τη συμπλήρωση δυο ετών από τη δολοφονία του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου από κρατικό ένστολο τραμπούκο. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων οι μπάτσοι προβαίνουν σε χρήση χημικών. Την συγκεκριμένη περίοδο πανιά με αντιμπατσικό περιεχόμενο σηκώνονται σε αρκετά γήπεδα της ελλάδας.
* Στις 6 Δεκεμβρίου και στα πλαίσια της επετείου για τη συμπλήρωση δυο ετών από τη δολοφονία του μικρού Αλέξη Γρηγορόπουλου από κρατικό ένστολο τραμπούκο πραγματοποιείται πρωινή πορεία στη πόλη μας. Η πορεία στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 μαθητές-μαθήτριες αλλά και πολύ άλλοι διέσχισε το κέντρο της πόλης και κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό μέγαρο. Εκεί η πορεία χτυπήθηκε από τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής, οι μαθητές αντέδρασαν και πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις, ρίψεις χημικών και πέντε συλλήψεις. Κάποιοι από τους συλληφθέντες μαθητές ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από τους τραμπούκους της αστυνομίας.
* Στις 15 Δεκεμβρίου στη νίκαια, ασφ- αλήτες επιτίθονται σε συνεργασία με οπαδούς του ιωνικού (και όχι μόνο) αλλά και παρακρατικούς μπράβους σε οπαδούς του Παναιτωλικού χρησιμοποιώντας πέτρες, κλομπς και ρόπαλα. Και σαν να μην έφτανε αυτό συλλαμβάνουν και 25 από αυτούς οι οποίοι δέχονται λεκτική και κυρίως σωματική βία με μπουνιές και κλωτσιές τόσο έξω από το αστυνομικό τμήμα όσο και μέσα σε αυτό. Σε κάποιους οπαδούς του Παναιτωλικού τους χρεώνουν αντικείμενα που προφανώς κουβαλούσαν οι ίδιοι οι μπάτσοι. Στη συνέχεια οι 25 οπαδοί του Παναιτωλικού περνούν το βράδυ στο κρατητήριο μέσα σε ένα καθεστώς παράτυπης ομηρίας κατά τη διάρκεια της οποίας οι συλληφθέντες δεν γνωρίζουν τον λόγο κράτησης τους ενώ κάποιοι από αυτούς εξαναγκάζονται να υπογράψουν λευκές κόλλες. Ακόμη οι μπάτσοι δεν δίνουν τα ονόματα των ατόμων που έχουν συλληφθεί σε συγγενείς και φίλους των συλληφθέντων που τηλεφωνούν στο α.τ νίκαιας ή σπεύδουν εκεί. Κάποιοι από τους γνωστούς των συλληφθέντων κιόλας εισπράττουν και ειρωνικά σχόλια από τους «προστάτες του πολίτη». Τέλος όταν καταφθάνει δικηγόρος στο τμήμα οι μπάτσοι όχι απλά δεν του ανακοινώνουν τα ονόματα αλλά τον προπηλακίζουν κιόλας. Για περισσότερα σχετικά με το περιστατικό διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της Αυτόνομης Ζώνης εδώ.
* Στις 29 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια επεισοδίων που προκλήθηκαν μετά από επίθεση οπαδών άλλης ομάδας της ίδιας πόλης σε σύνδεσμο φίλων του Ηρακλή Θεσσαλονίκης οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής προβαίνουν σε συλλήψεις 20 οπαδών του Ηρακλή καθώς και ενός οπαδού της Αεκ και μιας άσχετης κοπέλας που βρισκόταν σε σύνδεσμο του Ηρακλή.
* Στις 5 Ιανουαρίου μπάτσος της κατασταλτικής μονάδας αη- δίας παρασέρνει και σκοτώνει 7χρονο κοριτσάκι που είχε βγει για να πει τα κάλαντα στο Μενίδι. Ο μπάτσος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος ενώ αγανακτισμένοι ντόπιοι κάτοικοι συγκρούονται στους δρόμους του Μενιδίου με αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών. Δυο μέρες μετά πραγματοποιείται στη περιοχή πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή μερικών εκατοντάδων ανθρώπων και δημιουργούνται μικρής κλίμακας συγκρούσεις με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής.
* Στις 9 Ιανουαρίου 2011 και ενώ εξελίσσονταν το παιχνίδι του Παναιτωλικού με την ηλιούπολη, μπάτσοι που βρισκόταν κοντά στην είσοδο της θύρας που οδηγεί στη μικρή κερκίδα μανουριάζουν οπαδό της ομάδας μας ο οποίος αντιδρά μαζί με άλλους οπαδούς και οι μπάτσοι απομακρύνονται διακριτικά και γυρνούν εκεί που ανήκουν, στο περιθώριο..
* Οι οπαδοί της Αναγέννησης Καρδίτσας αηδιασμένοι από το καθεστώς καταστολής και καταπίεσης που βιώνουν τόσο στο γήπεδο της ομάδας τους όσο και γενικότερα στη πόλη τους προβαίνουν σε ανακοίνωση η οποία κοινοποιεί την έναρξη αποχής από τις κερκίδες του γηπέδου τους διαμαρτυρόμενοι έτσι για την αυξανόμενη παρουσία της κρατικής καταστολής στο γήπεδο τους.
* Στις 15 Ιανουαρίου και πριν το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Πάοκ Θεσσαλονίκης οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής επιτίθονται με χημικά στους οπαδούς του Παοκ. Οι οπαδοί του Παοκ αντεπιτίθονται με αποτέλεσμα τη δημιουργία εκτενών συγκρούσεων μεταξύ των οπαδών του Παοκ και των μπάτσων.
* Στις 16 Ιανουαρίου και πριν το παιχνίδι μεταξύ του Άρη Θεσσαλονίκης και του Πανιωνίου, οπαδοί της θεσσαλονικιάς ομάδας πραγματοποίησαν επιθέσεις προς στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν προς την πλευρά των φιλοξενούμενων . Μετά τη λήξη του αγώνα οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής συνεχίστηκαν και σε άλλο σημείο του γηπέδου . Οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής επιδόθηκαν σε ρίψη δακρυγόνων και κροτίδων κρότου λάμψης ενώ συνέλαβαν και δυο άτομα.Για περισσότερα εδώ.
* Στις 19 Ιανουαρίου και μετά το παιχνίδι παναχαικής-ασπρόπυργου, μπράβοι που συνόδευαν τον πρόεδρο της παναχαικής (και γνωστό δικηγόρο που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του μπάτσου που δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο) επιτίθονται μαζί με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής (που έκαναν και χρήση χημικών) σε οπαδούς της πατρινής ομάδας.

13 σχόλια:

  1. oi mathites afethikan eleytheroi?paromoia skhnika ginontai kai sthn karditsa opws kai se polles alles perioxes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nai,afe8ikan me katigories omos
    kapoios apo A.Z

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mpatsou gourounia,mounopana apo kounia
    warriors6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mpatsoi poustides kariolides kai dolofonoi
    kako psofo!!!
    Gate*6_ANTIFA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εδω που ο δυνατος επικρατει βλεπωντας τον αδυναμο να πεθαινει
    εχω τοσα πολλα να σκεφτω για μενα
    και επιπλεον ενα
    το πως θα κρατισω ψυχραιμια
    βαλαν το λυκο να φυλαει τα προβατα στη χωρα μου το λεν αστυνομια
    με χρωματα μπλε εξαπλωνεται σα γαμημενη επιδημια
    χαρακτηριστικο της εποχης ειναι η αλαζονια
    βουτια στην παρακμη καθε λανθασμενη πορεια
    κρυα κτιρια
    επιρρεια
    διαδρομες με διπλοχτυπημενα εισητηρια
    ενα στα δεκα εκατομμυρια
    = τιποτα
    και οπωσδιποτε μουλοχτοι που κινουνται υποπτα
    παντου γυρω μας αξιοπρεπειας καρκινωμα
    τ'αφηνω μα
    θα σκασω μυτη καποια στιγμη εκρεμει ξεπληρωμα...
    (στιχοι:γκριζα πολιτεια απο ΔΠΘ-μαυρο λουκι-psychodrama07)
    ολοι στους δρομους!!!
    μονη μας πατριδα τα παιδικα μας ονειρα!
    απιστος-απατριδος και παναιτωλικος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. den mporo na katalavo giati kapoioi epimenoun na miloun me entelos ratsistika,omofovika kai apaksiotika sholia gia tous gay.Einai sosto dld na paromoiazontai oi gay an8ropoi me tous mpatsous????
    kapoios apo A.Z

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. re filos den ithela na thixw kapoion/kapoious me to sxolio mou(2:03)
    Apla otan kapoios leei kapoion pousti i poustia den enoei panta tous gay ektos ki an exei provlima mazi tous pou egw den exw.
    Den eimai misanthropws kai den exw kanena provlima me ti diaforetikotita sto vathmo pou den exei auti provlima me mena.
    Twra to an einai sosto i oxi den mporw na sou pw me sigouria gia 1 kai mono logo.
    Oti egw den eixa sto mialo mou kapoion gay otan egrafa ti lexi poustides.
    filika.Gate*6_ANTIFA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για τον 1.32:το γυφτος ή βρωμοαλβανος ή βρωμο-αραπης θα το δεχοσουν σαν σχημα λογου??Αν οχι τοτε γιατι δεχεσαι το πουστης??Και ποσο μαλλον οταν εξισωνεις τον γκει με τον μπατσο

    για τον 2.17:Οκ,καταλαβαινω οτι το εννοουσες αλλιως,οπως αλλωστε και οι περισσοτεροι απο ολους εμας που χρησιμοποιουμε στο γηπεδο ή στη καθημερινοτητα τη λεξη πουστης δινοντας της (ομως) αρνητικα χαρακτηριστικα.Πιστευω ομως οτι ετσι διαιωνιζεται και εδραιωνεται η λανθασμενη και ρατσιστικη αποψη οτι οι ομοφυλοφιλοι ειναι παραξενοι,μιαροι,ανεντιμοι και ολα αυτα τα ασχημα.
    Πως θα ενιωθε αραγε ενας ή μια γκει που διατηρει αντιμπατσικα αισθηματα οταν στο γηπεδο εξισωνεται η υπαρξη τους με αυτη των μπατσων??
    Και μιλωντας εντελως φιλικα θα ηθελα να υπενθυμισω οτι οταν εισαι αντιφα και αντι-ρατσιστης εναντιωνεσαι σε ολες τις μορφες του ρατσισμου,οπως πχ στην ομοφοβια και τον σεξισμο.
    Οπως και να εχει γνωριζω οτι πολλοι τις χρησμοποιουνε αλλιως αυτες τις λεξεις αλλα αθελα τους διαιωνιζουν αυτο που ανεφερα πριν.Ξερω οτι η ελληνικη κοινωνια κουβαλαει πολλα κουσουρια (ενα απο αυτα ειναι και το ζητημα αυτο) που συνεπαγεται οτι τα ιδια κουσουρια τα συναντας και στις κερκιδες,ισως και σε πιο ακραιο βαθμο.
    Αυτα τα λιγα
    Καποιος αλλος απο τη παρεα της Α.Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και παντα σε φιλικο επιπεδο,ετσι?Ειναι πολυ καλο να συζηταμε και καμια αλλη κουβεντα περα απο το ποδοσφαιρο σε αυτη τη σελιδα
    Ο καποιος αλλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. sumfonw mazi sou file se ola ta simeia pou anaferthikes.
    Genikotera to thema tou ratsismou einai terastio.Eite autos einai sexoualikwn protimisewn eite thema xromatos filis k.a.
    Tespa einai ena terastio zitima pou afora olous mas.alla den nomizw oti mporei na analithei panw se ena pliktrologio.
    to thema einai na vgei o kosmos apo to klouvi pou ton exoun klisei kai na dei tin alitheia katamata.
    tespa ti na leme edw mesa omws.

    i eisagogi apo to komati ta leei ola...

    http://www.youtube.com/watch?v=PncnuHRcF_Y

    Gate*6_antifa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. swstos o 3:54....kai me perisio xioumor....liga me tous poustides..entaksei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή