Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

7η Αγωνιστική: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- Πας Γιάννινα 2-0


Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης οι δυο ομάδες είχαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να σκοράρουν στη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου. Στο 2ο ημίχρονο όμως υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο & αυτή φορούσε κυανοκίτρινα.. Δικαιότατο λοιπόν το σκορ & άλλοι τρεις υπερπολύτιμοι βαθμοί μπήκαν στο σακούλι.

Το γήπεδο δεν γέμισε ασφυκτικά με περίπου 4.000 φίλους & οπαδούς του Τίτορμου να παίρνουν θέση στις κερκίδες. Αυτό μας κάνει να αναρωτηθούμε για το αν τελικά υπάρχει χώρος για 200-300 φιλοξενούμενους οπαδούς στο γήπεδο μας που αυτόματα σημαίνει & τη δική μας παρουσία σε ένα σωρό γήπεδα στα οποία θα αγωνιστεί η ομάδα μας. Όλοι εμείς, οι οργανωμένοι της Θύρας 6 παραμείναμε πιστοί στο ραντεβού, γεμίσαμε το πέταλο & λειτουργώντας συλλογικά πραγματοποιήσαμε ένα πανέμορφο κορεό προσθέτωντας για άλλη μια φορά όμορφες εικόνες στο γήπεδο μας. Εννοείται πως η παρουσία μας αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα για την επίτευξη άλλης μιας νίκης για την ομάδα μας.

Υ.Γ1: Η υπομονή μας με τους ένστολους τραμπούκους της αστυνομίας καθώς & με ορισμένους ιδιωτικούς υπαλλήλους (σεκιούριτι) αρχίζει να αγγίζει τα όρια της. Η άνευ λόγου προκλητική τους παρουσία & συμπεριφορά εκνευρίζει & εξαγριώνει..

Υ.Γ2: Ποδοσφαιρικός & οπαδικός πολιτισμός δεν είναι να μην ακούγονται 4-5 μπινελίκια/ συνθήματα (διαδεδομένα στην εγχώρια & όχι μόνο πραγματικότητα) αλλά το να μην δεσμεύεις ετσιθελικά εισιτήρια άλλων συνδέσμων της ομάδας που υποστηρίζεις  ή να μην επικροτείς παίχτες πχ φουρτάδο για τη μη τήρηση του fair play (ακόμη & στις αλάνες οι πιτσιρικάδες τηρούν το fair play). Επίσης οπαδικός πολιτισμός είναι όταν συλλαμβάνεται οπαδός μιας ομάδας (για απόπειρα εισόδου στο γήπεδο με πιθανό σκοπό το ψείρισμα πανιού των αντιπάλων οπαδών) οι αντίπαλοι να σηκώνουν καπάκια πανί που να γράφει "Λευτεριά στους οπαδούς" & να φωνάζουν μαζικά συνθήματα ενάντια στην αστυνομική καταστολή. Αυτά, ναι, είναι περιπτώσεις που προσδίδουν οπαδικό πολιτισμό & κουλτούρα...

Υ.Γ3: Ρόσπυ κράτα γερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου