Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

A.C.A.B. : Tony Onuoha (18/08/2007) - Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε..


Σαν σήμερα, το 2007 στη Καλαμαριά Θεσ/νίκης δολοφονείται από ασφ-αλήτες ο νιγηριανός μετανάστης  Τόνυ Ονούα. Στις 18/08/2007 ο Τόνυ  και ενώ εργαζόνταν ως μικροπωλητής cd καταδιώκεται από μπάτσους με πολιτικά. Ο Τόνυ τους αναγνώρισε, αφού οι ίδιοι τον είχαν ξυλοκοπήσει στο παρελθόν. Στη προσπάθειά του να γλιτώσει απ' τους ασφ-αλήτες προσπάθησε να βγει από ένα παράθυρο καφετέριας κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει στο κενό και να σκοτωθεί.

Με το άκουσμα της δολοφονίας του Τόνυ αρχίζουν να συγκεντρώνονται στο σημείο Νιγηριανοί φίλοι και συνεργάτες του οι οποίοι συγκρούονται με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Στη συνέχεια καταφθάνουν και αλληλέγγυοι, οι οποίοι μαζί με τους Νιγηριανούς στήνουν οδοφράγματα και συγκρούονται με τις δυνάμεις των μπατσων μέχρι το πρωί.  

Δύο μέρες μετά, στις 20/08/07, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Τόνυ και στη συνέχεια πορεία προς το αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς. Η πορεία, η οποία φώναζε συνθήματα αλληλεγγύης στους μετανάστες και συνθήματα κατά της αστυνομίας, φτάνοντας σε μια κλούβα που έφραζε τον δρόμο δίπλα στο τμήμα άρχισε να συγκρούεται ξανά με τις αστυνομικές δυνάμεις για αρκετή ώρα. Την επόμενη ξαναπραγματοποιείται πορεία, η οποία συγκρούεται με τις δυνάμεις καταστολής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της πορείας μια ομάδα διαδηλωτών εγκλωβίζεται και στη συνέχεια ξυλοκοπιέται ενώ συλλαμβάνονται περίπου 21 άτομα. Για άλλη μια φορά το κράτος και τα "παπαγαλάκια" του, τα μ.μ.ε, θάβουν το περιστατικό μιλώντας για αυτοκτονίες και "άτυχες" στιγμές και οι δολοφόνοι μπάτσοι για άλλη μια φορά τη βγάζουν "λάδι". 

Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της κρατικής καταστολής - Δεν συγχωρούμε

Ακολουθούν κάποιες φώτο από τις πορείες διαμαρτυρίας και οργής που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα μετά τη δολοφονία του νιγηριανού μετανάστη καθώς και πανί που είχε αναρτηθεί πριν μερικά χρόνια στο πέταλο της Θύρας 6 από τους Warriors και αναφέρονταν στη δολοφονική βιά των μπάτσων και σε κάποια από τα θύματα της, μέσα σε αυτά και ο Τόνυ Ονούα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου