* Στις 10 Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκεια της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης διαδηλωτές και οπαδοί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης συγκρούονται με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων πραγματοποιούνται 94 προσαγωγές και 2 συλλήψεις διαδηλωτών.
*Στις 13 Σεπτεμβρίου ισχυρές δυνάμεις των μ.α.τ επιτίθενται με μανία σε λεωφορεία με οπαδούς της Marseille που ήταν συγκεντρωμένοι στο καλλιμάρμαρο στην αθήνα προκειμένου να μεταφερθούν στο γήπεδο καραϊσκάκη για τον αγώνα του Champions League με τον Ολυμπιακό. Οι κρατικοί και ένστολοι τραμπούκοι χτυπούν οπαδούς, σπάνε με τα γκλομπς τα τζάμια των λεωφορείων και δεν διστάζουν να πετάξουν χημικά ακόμη και μέσα σε ένα από αυτά!
* Στις 18 Σεπτεμβρίου και στο παιχνίδι Πανιώνιος- Π.α.ο.κ Θεσσαλονίκης στη Νέα Σμύρνη, δυνάμεις των μ.α.τ επιτίθενται στους περισσότερους από 600 οπαδούς του Π.α.ο.κ εντός της κερκίδας και χωρίς κανένα λόγο. Οι οπαδοί της Θεσσαλονικιάς ομάδας φυσικά και απάντησαν με αποτέλεσμα οι μπάτσοι να χρησιμοποιήσουν χημικά. Στο δρόμο της επιστροφής οι οπαδοί του Π.α.ο.κ δέχονται επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις τόσο στη περιοχή του Σχηματαρίου όσο και σε αυτή των Αφιδνών. Στη 2η μάλιστα περίπτωση οι διμοιρίες των μ.α.τ έσπασαν τα τζάμια των πούλμαν με τα γκλομπ. Και στις δυο περιπτώσεις οι εξαγριωμένοι οπαδοί επιτέθηκαν στις δυνάμεις της κρατικής καταστολής με αποτέλεσμα να κάνουν γυαλιά- καρφιά τα τοπικά αστυνομικά τμήματα.
* Στις 24 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης και πριν το παιχνίδι μεταξύ του Εργοτέλη και του Ολυμπιακού, οπαδοί του 2ου συγκρούονται με τις δυνάμεις των μ.α.τ προσπαθώντας να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια.
* Στις 25 Σεπτεμβρίου και στο παιχνίδι μεταξύ του Παναιτωλικού και τους Π.α.σ Γιάννινα, οπαδοί του Παναιτωλικού αντιδρούν στο σχολαστικό, προκλητικό και εξευτελιστικό έλεγχο των μπάτσων στην είσοδο της Θύρας 6 στο νέο πέταλο του γηπέδου. Από τους τέσσερις μπάτσους της ο.π.κ.ε που πραγματοποιούν τον έλεγχο ο πιο νταής από αυτούς τσαμπουκαλεύεται και τραβάει έξω το γκλομπ του. Αυτό φυσικά προκαλεί την οργισμένη αντίδραση των οπαδών του Παναιτωλικού, τόσο αυτών που βρίσκονται εντός της θύρας όσο και αυτών που περιμένουν να μπουν μέσα. Οι τρεις από τους τέσσερις μπάτσους καταφέρνουν να ξεφύγουν, κάτι που δεν γίνεται με τον νταή ο οποίος παγιδεύεται και βρισκόμενος σε πολύ μειονεκτική θέση τραβάει το υπηρεσιακό του όπλο. Μια διμοιρία μπλέδων που βρισκόταν προκλητικά σταθμευμένη ακριβώς δίπλα από την είσοδο της Θύρας 6 προσπαθεί να σώσει τη κατάσταση αλλά απωθείται εύκολα από τους εντός και εκτός Θύρας οπαδούς του Παναιτωλικού. Το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες οι μπάτσοι πραγματοποιούν πογκρόμ σε σπίτια με αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων οπαδών. Οι κατηγορούμενοι παίρνουν αναβολή τη στιγμή που έξω από το δικαστικό μέγαρο του Αγρινίου παραβρίσκονται περισσότεροι από 50 οπαδοί του Παναιτωλικού αλλά και κάποιοι Αγρινιώτες οπαδοί άλλων ομάδων που θέλησαν και αυτοί να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες.
* Στις 22 Οκτωβρίου στο Ο.α.κ.α και μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν πογκρόμ και μπλόκο σε αυτοκίνητα στο πάρκινγ του σταδίου προκειμένου να βρουν το πανί που αναρτήθηκε από τους οπαδούς της Αθηναϊκής ομάδας και το οποίο ανέγραφε «πολίτικοι λαμόγια βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Ύστερα από απειλές και ξύλο, οι μπάτσοι βρίσκουν το πανί και προσαγάγουν τους επιβάτες του οχήματος οι οποίοι αφήνονται αργότερα ελεύθεροι. Αν αυτό είναι δημοκρατία, τότε η χούντα πως είναι….
* Στις 23 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και πριν το ντέρμπυ μεταξύ του Άρη και του Π.α.ο.κ στο γήπεδο Χαριλάου, οι ισχυρές και πολυάριθμες δυνάμεις της κρατικής καταστολής δέχονται σφοδρή επίθεση από οπαδούς της γηπεδούχου ομάδαςς. Οι οπαδοί του Άρη αντιδρούν στην αστυνομοκρατία που επικρατούσε γύρω από το γήπεδο και συγκρούονται με τους μπάτσους πετώντας πέτρες, καπνογόνα, φωτοβολίδες και μολότοφ ενώ στήνουν οδοφράγματα. Οι μπάτσοι απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων πραγματοποιούνται τρεις συλλήψεις οπαδών οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση των νόμων για «αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», του νόμου «περί όπλων» και του νόμου «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».
* Στις 28 Οκτωβρίου διαδηλωτές, μαζί με μπλοκ οπαδών του Ηρακλή, εμποδίζουν τη πραγματοποίηση της παρέλασης διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο που ασκεί ενάντια στη κοινωνία η οικονομική και πολιτική εξουσία. Πραγματοποιούνται συλλήψεις διαδηλωτών ανάμεσα σε αυτούς και τρεις οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
* Στις 30 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και πριν το παιχνίδι του Π.α.ο.κ με τον Παναθηναϊκό, οπαδοί της Θεσσαλονικιάς ομάδας εξαπολύουν σφοδρή επίθεση κατά των ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων που έχουν σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη πέντε οπαδών και τον τραυματισμό δώδεκα μπάτσων.
* Στις 6 Νοεμβρίου στη Καλλικράτεια του νομού Χαλκιδικής, οπαδοί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης συγκρούονται με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής πριν και μετά το παιχνίδι της ομάδας τους με την τοπική ομάδα για το περιφερειακό πρωτάθλημα. Οι δυνάμεις των μ.α.τ κάνουν χρήση χημικών ενώ πραγματοποιούνται και δυο συλλήψεις οπαδών (ο ένας ανήλικος) για κατοχή καπνογόνου και για επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις.
* Στις 6 Νοεμβρίου στο Ο.α.κ.α και μετά το τέλος του ντέρμπυ του Παναθηναϊκού με την Α.ε.κ, οπαδοί του 1ου δείχνουν να μην ξεχνούν το πογκρόμ της 222ης Οκτωβρίου και συγκρούονται με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής εξαπολύοντας ακόμη και μολότοφ. Σαν αποτέλεσμα των συγκρούσεων πραγματοποιούνται δυο συλλήψεις και τραυματίζονται δυο μέλη της κρατικής καταστολής.
* Στις 13 Νοεμβρίου σημειώνονται συγκρούσεις στο Καυταντζόγλειο πριν την έναρξη του αγώνα Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Εθνικό Ν. Αγιονερίου. Τρεις οπαδοί του Ηρακλή συλλαμβάνονται.
* Στις 5 Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από τότε που ειδικοί φρουροί πυροβολούν και σκοτώνουν εν ψυχρώ με μια σφαίρα στον αυχένα τον 22χρονο νεολαίο (και οπαδό του Ο.Φ.Η) Ηρακλή Μαραγκάκη επειδή αυτός και ο φίλος του δεν σταμάτησαν σε μπλόκο των μπάτσων. Ο δολοφόνος μπάτσος πρωτόδικα καταδικάζεται σε ισόβια και σε δεύτερο βαθμό η ποινή του μειώνεται στα 5.5 χρόνια. Η δικαιολογία του μπάτσου- ειδικού φρουρού πως βρέθηκε ένας μπάφος στο σημείο του μπλόκου το οποίο πέταξε ο συνοδηγός του Μαραγκάκη "πείθει" την ..."δικαιοσύνη". Την επόμενη της δολοφονίας μέρα δημιουργούνται συμπλοκές κατά τη διάρκεια των οποίων φίλοι, συγγενείς, οπαδοί του Ο.Φ.Η και άτομα του α/α χώρου πολιορκούν την Ασφάλεια του Ηρακλείου και συγκρούονται με τους μπάτσους. Στα επεισόδια συνελήφθησαν έξι άτομα. Μετά τη δολοφονία του νεαρού δεν πυροδοτήθηκε καμιά κοινωνική έκρηξη και με τα χρόνια η υπόθεση ξεχάστηκε. Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της κρατικής καταστολής. Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι.
* Πάνε τρία χρόνια από τότε που ο νεαρός Αλέξης Γρηγορόπουλος εκτελέστηκε εν ψυχρώ από ένα ένστολο κάθαρμα. Μια δολοφονία που πυροδότησε μια πανελλαδική αλυσιδωτή αντίδραση η οποία έβγαλε στο δρόμο ένα κράμα από χιλιάδες εξοργισμένους ανθρώπους. Έτσι λοιπόν χούλιγκανς και γηπεδικοί, μαθητές, αναρχικοί,αντι- εξουσιαστές, αριστεροί, εξαθλιωμένοι έλληνες και μετανάστες, άνεργοι και απογοητευμένοι αστοί μοιράστηκαν τους ίδιους δρόμους και τα ίδια οδοφράγματα. Φέτος στη πόλη μας πραγματοποιήθηκε πρωινή μαθητική πορεία με τη συμμετοχή 250 περίπου μαθητών, μαθητριών και νεολαίων. Η πορεία κατέληξε στο αστυνομικό μέγαρο όπου και οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες, καπνογόνα και μολότοφ στις δυο μπλε διμοιρίες οι οποίες έκαναν χρήση χημικών. Πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές μαθητών με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να καταλάβουν το δημαρχείο της πόλης απαιτώντας την απελευθέρωση τους όπως και έγινε. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία 80 περίπου αναρχικών/ αντιεξουσιαστών, ανέντακτων, μαθητών, φοιτητών και γηπεδικών. Κατά τη διάρκεια της προκλήθηκαν ζημιές στις κάμερες τριών τραπεζών αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εμφανίστηκαν.. Μια εβδομάδα μετά αναρτάται πανί στο πέταλο της Θύρας 6 που αναγράφει τα εξής: «ΚΑΛΤΕΖΑΣ...ΟΝΟΥΑ...ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ...
ΑΤΙΦ...ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ...
ΕΔΩ Ο ΦΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου