Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

20η αγωνιστική Παναιτωλικός-Ατρόμητος Περιστερίου 1-1

Μετά από πολύ καιρό η αγαπημένη μας ομάδα απέδωσε καλό ποδόσφαιρο αλλά τελικά δε κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της νίκης απέναντι σε μια ομάδα που φέτος παρουσιάζεται πολύ δυνατή. Στα αξιοσημείωτα του αγωνιστικού μέρους η φάση του πέναλτυ της ισοφάρισης της Περιστεριώτικης ομάδας που προήλθε από αμφισβητούμενη θέση οφσάιντ καθώς και η υπερβολική αποβολή γνωστού κάγκουρα που αγωνίζεται στον ατρόμητο, μια αποβολή που αποτέλεσε και το έναυσμα για τον εν λόγω παίχτη για να επιδοθεί σε καγκουριές..

Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 5.500 και πλέον ίσως οπαδοί και φίλοι του Παναιτωλικού. Ανάμεσα τους και περίπου 60 οπαδοί του ατρόμητου τους οποίους περιμέναμε για να ανταποδώσουμε την άψογη φιλοξενία που είχαν επιδείξει στους δικούς μας στο παιχνίδι του 1ου γύρου. Έτσι ύστερα από συνεννοήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν το παιχνίδι, περιμέναμε τους Fentagin έξω από τη πόλη προκειμένου να τους συνοδεύσουμε μέσα σε αυτή. Στο σημείο κατέφθασε περιπολικό και στη συνέχεια μια κλούβα των μ.α.τ. Οι μπάτσοι δεν ήθελαν να επιτρέψουν την είσοδο των περιστεριωτών στη πόλη παρόλο που γνώριζαν ότι οι σχέσεις μας με τους περιστεριώτες είναι πολύ φιλικές. Εκτός λοιπόν της ηλίθιας αυτής εμμονής τους, επέδειξαν και προκλητική συμπεριφορά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και παραλίγο σύρραξη μεταξύ οπαδών Παναιτωλικού και Ατρόμητου και των δυνάμεων της κρατικής καταστολής. Τελικά οι μπάτσοι αποφάσισαν να επιτρέψουν να ξεκινήσουμε για τη πόλη αλλά εξέφρασαν το εξής καταπληκτικό, τρελό και οξύμωρο: Να συνοδεύσουν το πούλμαν των περιστεριωτών μέχρι το κεντρικό σύνδεσμο των Warriors!!! Πρώτη φορά στα ελλαδικά χρονικά μπάτσοι συνοδεύουν φιλοξενούμενους οπαδούς σε σύνδεσμο γηπεδούχων. Αν είναι δυνατόν….Όσο αφορά τη μανούρα που δημιούργησαν οι μπάτσοι αποδεικνύεται ότι όταν επιτυγχάνεται ένα κλίμα μεταξύ των οπαδών το οποίο σφύζει από υγεία αυτό ανησυχεί και αναστατώνει πολύ τους μπάτσους. Είναι ξεκάθαρο ότι οι μπάτσοι φοβούνται ακόμη περισσότερο τους οπαδούς όταν αυτοί τα βρίσκουν μεταξύ τους..
 Τελικά μετά από αυτή τη μικρή περιπέτεια το πούλμαν και τα αμάξια των Fentagin φτάνουν στη πόλη μας και στο κεντρικό μας σύνδεσμο. Εκεί τους περιμένουν δεκάδες οπαδοί του Παναιτωλικού προκειμένου να τους καλωσορίσουν. Για πολύ ώρα οπαδοί και των δυο ομάδων συνυπάρχουν αρμονικά, πίνουν μπύρες, συζητούν για διάφορα θέματα και ανταλλάσουν απόψεις για τα οπαδικά και τα πολιτικο/κοινωνικά δρώμενα. Στη συνέχεια 150 περίπου οπαδοί του Παναιτωλικού και του Ατρόμητου κατευθύνθηκαν ομαδικά και όλοι μαζί προς το γήπεδο φωνάζοντας από κοινού συνθήματα ενάντια στις ομάδες του π.ο.κ και κυρίως ενάντια στην αστυνομία. Ξεπερνώντας έτσι όλες τις δυσκολίες από τη μεριά της καταστολής και ακυρώνοντας εντελώς το ρόλο και τη παρουσία των δυνάμεων της οι 60 περίπου Fentagin μαζί με κάποιους Warriors πήραν τις θέσεις τους στη γωνία της θύρας 3. Όσον αφορά το μικροαστικό μπαρμπάδι που ενοχλήθηκε από τις φωνές των περιστεριωτών, αν θέλει ησυχία υπάρχουν και τα vip ή και ακόμη καλύτερα το μέγαρο μουσικής…..

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού κατευθυνθήκαμε ξανά προς το σύνδεσμο και στη συνέχεια προς το σημείο που ήταν σταθμευμένο το πούλμαν των περιστεριωτών τους οποίους και αποχαιρετήσαμε ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη φορά.
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση των Fentagin σχετικά με την επίσκεψη τους στη πόλη μας. Το Υ.Γ τους λέει πολλές αλήθειες..

" Ένα μεγάλο μπράβο στους οπαδούς του Παναιτωλικού για τις όποιες κινήσεις κάνανε όλη την βδομάδα καθώς και την ημέρα του αγώνα, για να βρεθούμε στο γήπεδο του Αγρινίου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε η αστυνομία ώστε να μην γίνει αυτό εφικτό.Ευτυχώς που στις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε ,τόσο γηπεδικά όσο και κοινωνικά, υπάρχουν ακόμα φωνές ελπίδας, ισότητας και αλληλεγγύης...
Υγ: Α.Ρ.Δ. υπάρχουν και άλλα θέματα να γεμίσετε τις στήλες σας εκτός από την βία και τα μαχαιρώματα! "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου