Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Καμιά ανοχή σε φασίστες και φασιστοειδή

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ –

ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, του ΛΑ.Ο.Σ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2007 πρωτοπαλίκαρα του τότε υποψήφιου βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Σπ. Σταθόπουλου -ανάμεσά τους χρυσαυγίτες και μπράβοι- επιτίθενται σε παρέα αναρχικών και φίλων σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου, με συνέπεια το βαρύτατο τραυματισμό συντρόφου στο μάτι από σπασμένο τασάκι που χρησιμοποιήθηκε ως φονικό όπλο από μέλος της φασιστοσυμμορίας.

Ο φασισμός είναι η πλέον εγκληματική και αντιαθρώπινη ιδεολογία. Ενσαρκώνει την πιο σκοτεινή μορφή πολιτικού και κοινωνικού συστήματος, προτάσσοντας τη φυλετική καθαρότητα και την τυφλή υπακοή στην απόλυτη ιεραρχία ως μέγιστα ιδανικά. Εξυμνεί τη βία και την επιβολή των ανώτερων στους κατώτερους, διαλύει την κοινωνία-κοινότητα και την επανασυνθέτει με όρους στρατοπέδου, μετατρέπει τον άνθρωπο σε ανδρείκελο, χωρίς κρίση συνείδησης -άβουλο διεκπεραιωτή γενοκτονιών και σφαγών.- και στοχεύει τελικά στην ισοπέδωση οποιουδήποτε στοιχείου μπορεί να διαφοροποιείται από το μοντέλο που αυτός επιβάλει.

 Οι φασίστες είναι μια άτυπη κρατική εφεδρεία για την καταστολή και το χτύπημα των κοινωνικών αντιστάσεων. Αποτελούν έναν (παρα)στρατό της κυρίαρχης καταπιεστικής και εκμεταλλευτικής τάξης.

 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ: 
Μεθυσμένα Ξωτικά (hip hop set), Αχαΐρευτοι (Αθήνα), Nachi Mziane (ΕΚΜ-ΑΣΠ-Υπο Την Επήρεια Του Μηδενός-Πάτρα), Αλχημιστής+Ριμοδιψής (Αγρίνιο)

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ΠΛ. ΔΗΜΑΔΗ, 9:00μμ



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΤΡΙΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012, ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, 7:00μμ



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012, 9:00πμ

  Συσπείρωση για τη κοινωνική απελευθέρωση- Αγρίνιο


ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Την Πέμπτη 5 Απριλίου γίνεται το δικαστήριο για την υπόθεση της επίθεσης φασιστών εναντίον συντρόφου  στις 4/9/2007 με αποτέλεσμα  σοβαρό τραυματισμό στο μάτι του.

Συγκεκριμένα, στις 4/09 /2007 τις πρώτες πρωινές ώρες τα πρωτοπαλίκαρα  του  τότε υποψηφίου βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Σπυρίδων Σταθόπουλου επιτέθηκαν σε παρέα αντιφασιστών σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου. Ένας από αυτούς- γιος του υποψήφιου βουλευτή και φασιστοχούλιγκαν- τραυμάτισε σοβαρότατα σύντροφο με ένα σπασμένο τασάκι. Ο τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου και από εκεί στην εντατική του νοσοκομείο της Πάτρας, χτυπημένος άσχημα στο μάτι του. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό ο υποψήφιος βουλευτής είχε το θράσος να καταθέσει μήνυση στην παρέα των συντρόφων ,οι οποίοι ήταν  μάρτυρες υπεράσπισης.
Να σημειωθεί ότι η παρέα των φασιστοτραμπούκων επέβλεπε από μακριά το προεκλογικό περίπτερο του ΛΑ.Ο.Σ.  στο κέντρο της πόλης και επιτέθηκε απρόκλητα στη παρέα των αντιφασιστών. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνθεση των τραμπούκων μιας και συμπεριλάμβανε μπράβους, υποψήφια κοινοβουλευτικά ανδρείκελα του ΛΑ.Ο.Σ.   καθώς και γνωστό τέος υποψήφιο του ΛΑ.Ο.Σ. και νυν χρυσαυγίτη της πόλης.
Η απάντηση έπρεπε να είναι πολιτική και κινηματική. Η ευρύτερη τοπική κοινωνία έπρεπε να μάθει τι ακριβώς συνέβη για να πάρουν όλοι θέση. Οι φασίστες έπρεπε να καταλάβουν ότι τίποτα δε μένει αναπάντητο. Το Σάββατο στις 08/09, καλέστηκε συγκέντρωση –πορεία με αφίσα από την «Συνέλευση Αναρχικών –Αντιεξουσιαστών-στριών Αγρινίου», με μεγάλη συμμετοχή κόσμου τόσο από το Αγρίνιο όσο και από άλλες πόλεις.

Οι ακροδεξιές και φασιστικές συμμορίες αποτελούσαν ανέκαθεν τα παρακρατικά δεκανίκια της εξουσίας και των κατασταλτικών δυνάμεων της. Όταν δεν τα κατάφερνε το γκλομπ της αστυνομίας αναλάμβαναν δράση τα μαχαίρια των νεοφασιστών, που στόχευαν ανθρώπους που αγωνίζονταν, μετανάστες, ομοφυλόφιλους και γενικότερα όσους δεν πληρούσαν το πατριαρχικό, χριστιανικό, πατριωτικό, αρρενωπό και στρατιωτικό μοντέλο που χαρακτηρίζει τη μισάνθρωπη ιδεολογία τους. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε  το ότι οι δρόμοι και η δράση των φασιστικών συμμοριών και της παρακρατικής μαφίας της νύχτας διασταυρώνονται. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο προηγούμενος υποψήφιος περιφερειάρχης της χρυσής αυγής στην Αιτωλοακαρνανία Χρήστος Ρήγας ο οποίος συνελήφθη για διπλή δολοφονία κατόπιν πληρωμένου συμβολαίου θανάτου.

Οι ακροδεξιές πολιτικές οργανώσεις εκμεταλλευόμενες την κρίση του κεφαλαίου, τις ιδιαιτερότητες των σημερινών οικονομικών  και κοινωνικών συνθηκών βρίσκουν το κατάλληλο πάτημα για να διοχετεύσουν στην κοινωνία το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο της ιδεολογία τους. Επίσης, εκμεταλλεύονται την αγανάκτηση και το θυμό του κόσμου απέναντι στα σκάνδαλα διαφθοράς που έχουν στιγματίσει τα μεγάλα κόμματα προκειμένου να εμφανιστούν προσιτές, χαμογελαστές και πολιτικά ορθές, αποφεύγοντας το παλιό ακροδεξιό προφίλ ( μαχαιρώματα, πογκρόμ κατά μεταναστών , επιθέσεις σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις)

Γενικά, η δεξιά και η ακροδεξιά στην Ελλάδα και οι υποστηρικτές της νοσταλγούν τα παλιά καλά χρόνια του ελληνικού έθνους. Πρόκειται για μια νοσταλγία αναχρονιστική, συντηρητική και επικίνδυνη που αποδίδει την φτώχεια, την κρίση, την ανασφάλεια, τον κίνδυνο πολέμου και ότι άλλο τους ενοχλεί, στα «χαμένα ιδανικά της πατρίδος» και στην «απώλεια της εθνικής συνείδησης». Και ποιοι φταίνε για αυτό; Φυσικά οι μετανάστες, οι οποίοι εν τέλει αποκτούν μορφή δαίμονα….>>

Οι φασίστες πρέπει να καταλάβουν ότι τίποτα δε μένει αναπάντητο, καμία πρόκληση δεν πρόκειται να μας φοβίσει .Το Αγρίνιο ήταν και θα παραμείνει  καθαρό από κάθε φασιστική δράση. Οποιαδήποτε  δράση τους μέσα στην πόλη του Αγρινίου θα εξουδετερώνεται, όπως και γίνεται μέχρι τώρα.


  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012, 9:00πμ
 Κατάληψη apertus
Kaλυβίων 70
Δείτε βίντεο σχετικό με τις αντιφασιστικές δράσεις που 
πραγματοποιήθηκαν στη πόλη μας αμέσως μετά το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου