Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

29η Αγωνιστική Παναιτωλικός-Άρης Θεσσαλονίκης 5-1

Έπρεπε να φτάσει η προτελευταία αγωνιστική της σεζόν για να δούμε μπάλα και γκολ από την ομάδα μας. Η Θεσσαλονικιά ομάδα ήταν από τις χειρότερες που πέρασαν φέτος από το Αγρίνιο και δέχθηκε φυσιολογικά πέντε γκολ. Βέβαια θα προτιμούσαμε να έχουμε πετύχει ένα τέτοιο σκορ με άλλους αντιπάλους και να είχαμε αποφύγει τον υποβιβασμό.

Στα εξωαγωνιστικά τώρα, στο γήπεδο βρέθηκαν 4.000-4.500 περίπου φίλοι και οπαδοί του Παναιτωλικού καθώς και 70-80 περίπου οπαδοί του άρη από τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια ελλάδα καθώς και από τη Πάτρα, τα Γιάννενα, το Αγρίνιο και την υπόλοιπη Αιτωλ/νία. Το πέταλο της Θύρας 6 για άλλη μια φορά δημιούργησε όμορφη ατμόσφαιρα με τα δεκάδες καπνογόνα και τη φωνή.

Ο οπαδικός χώρος του Παναιτωλικού μας, κάνει αργά αλλά σταθερά, πολλά βήματα μπροστά τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια. Τόσο όσο αφορά την οπαδική συμπεριφορά και παρουσία του στα γήπεδα όσο και τη συμπεριφορά του σε ένα γενικότερο οπαδικό και κοινωνικό πλαίσιο. Σε αυτό το παιχνίδι όμως μερίδα οπαδών της ομάδας μας, επέδειξαν τέτοια συμπεριφορά που αντιστοιχεί σε ένα βήμα πίσω..

Οι οπαδοί του άρη στο παιχνίδι του 1ου γύρου επικοινώνησαν με άτομα του κεντρικού συνδέσμου μας των Warriors προκειμένου να μας βοηθήσουν να βρεθούμε στις κερκίδες του χαριλάου (παρά την απαγόρευση) και μας ενημέρωσαν ότι θα υπάρχει μια θύρα ανοιχτή για τους φίλους και οπαδούς της ομάδας μας. Επίσης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τότε, τα υβριστικά συνθήματα των οργανωμένων του άρη ενάντια στην ομάδα μας ήταν απειροελάχιστα έως μηδαμινά.

Μέλη των Warriors προκειμένου να ανταποδώσουν τις κινήσεις αυτές, συνάντησαν σε σημείο του Αγρινίου κάποιους οργανωμένους οπαδούς του άρη (ερχόμενους από τη πάτρα) και τους οδήγησαν στο γήπεδο μας. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ακούστηκαν αρκετές φορές υβριστικά συνθήματα κατά των φιλοξενούμενων οπαδών από μερίδα οπαδών της Θύρας 6 αλλά και από άλλες κερκίδες. Σίγουρα το να ακουστούν κάνα δυο υβριστικά συνθήματα και να υπάρχουν εκατέρωθεν χειρονομίες είναι κάτι το σχεδόν φυσιολογικό σε ένα αγώνα. Το να εμμένεις όμως σε κάτι τέτοιο και καταφέρεσαι ενάντια σε οπαδούς χωρίς να έχεις προηγούμενα, είναι κάτι που δε ταιριάζει σε ένα οπαδικό χώρο που τα τελευταία χρόνια παραδίδει μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς, μαγκιάς και αλληλεγγύης και εναντιώνεται στις αναίτιες καφρίλες και χουλιγκανοποζεριές.  Γιατι μόνο ως χουλιγκανοποζεριά μπορούμε να εκλάβουμε την επιλογή μικρής μερίδας οπαδών της ομάδας μας να βγουν εκτός γηπέδου προκειμένου να επιτεθούν στους οπαδούς της θεσσαλονικιάς ομάδας που οι μπάτσοι έβγαζαν έξω από τη θύρα, είκοσι λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας. Είχε μεσολαβήσει και μια μικρή ένταση πριν τη λήξη του 1ου ημιχρόνου μεταξύ των οπαδών του άρη και μερικών οπαδών της ομάδας. Κάτι φυσιολογικό αφού μετά από αρκετά υβριστικά συνθήματα που άκουσαν οι αρειανοί λογικό ήταν κάποια στιγμή να απαντήσουν με ανάλογα συνθήματα και ρίψεις πλαστικών μπουκαλιών τα οποία φυσιολογικά και επιστράφηκαν πίσω από οπαδούς του Παναιτωλικού της μικρής κερκίδας. Και φυσικά δε πρέπει να ξεχνάμε τη παρουσία οργανωμένου οπαδού του άρη στο 1ο A.C.A.B festival μας ο οποίος και ενίσχυσε τόσο με τη παρουσία του όσο και οικονομικά τη προσπάθεια ανεύρεσης χρημάτων για τη κάλυψη μέρους των δικαστικών εξόδων των δεκάδων οπαδών της ομάδας που διώκονται.

Η μανούρα με τους αρειανούς τελικά δεν έγινε αλλά έγινε με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής. Τότε ήταν που πολλοί περισσότεροι οπαδοί της ομάδας μας βρέθηκαν εκτός γηπέδου προκειμένου να συγκρουστούν με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Οι συγκρούσεις διήρκεσαν περίπου είκοσι λεπτά με τις δυνάμεις των μπάτσων να κάνουν χρήση χημικών με υπερβάλλοντα ζήλο. Ένα από αυτά πετάχτηκε ακριβώς έξω από την είσοδο της Θύρας 6, ενώ ελάχιστα λεπτά αργότερα το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκε σύμφωνα με τα μ.μ.ε ένας μπάτσος. Συνολικά οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής αριθμούσαν τρεις μπλε διμοιρίες (από Αγρίνιο και Πύργο) και μια πράσινη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου