Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ντοκιμαντέρ για την “ανάπλαση” του δημοτικού πάρκου Αγρινίου

Ντοκιμαντέρ με πολύ ενδιαφέρουσες  λεπτομέρειες & πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη "ανάπλαση/λεηλασία της μοναδικής όασης πρασίνου, σκιάς & αναψυχής του τσιμεντένιου κέντρου της πόλης μας, του δημοτικού πάρκου. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε ένα σωρό ενδιαφέροντα θέματα & αλήθειες τόσο για το ίδιο το πάρκο όσο & σχετικά με τη λεγόμενη "ανάπλαση". Αλήθειες που επιμελώς κρύβουν οι υπερασπιστές του επικείμενου αυτού περιβαλλοντικού εγκλήματος μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εργολάβοι, δημοσιοκάφροι, κομματόσκυλα, ρουσφετολόγοι, γλύφτες, μ.μ.ε & λοιποί ανίδεοι & ανεγκέφαλοι συμφεροντολόγοι κάφροι & τσιράκια που έχουν συμμαχήσει προκειμένου να προχωρήσει αυτό το τερατούργημα για να καρπωθούν όλοι τους το μερίδιο που τους αντιστοιχεί (χρήμα, διευκολύνσεις, ανταλλάγματα, ρουσφέτια, πολιτικά-κομματικά συμφέροντα κτλ). Για περισσότερα σχετικά με το ζήτημα αυτό αναδημοσιεύουμε την εξής ανακοίνωση από την Ανοιχτή Συνέλευση για τη προστασία & αναζωογόνηση του πάρκου:

Σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 2013 συνεχίστηκαν τα έργα «ανάπλασης» του Παπαστράτείου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου, με τις «ευλογίες» του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου Χατζόγλου, ο οποίος αγνόησε το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα αυτό το έγγραφο αναφέρει πως:

“Από το συνημμένο φάκελο δικαιολογητικών (τεχνική περιγραφή και σχέδια) που συνοδεύει το σχετικό έγγραφο1 δεν προκύπτει η κοπή/εκρίζωση οποιουδήποτε αριθμού δέντρων ή/και θάμνων (ούτε σαν αναγκαίο συνοδό έργο για τις σχετικές περιφράξεις – τοίχους εργασίες που αναφέρονται), αλλά αντιθέτως στην τεχνική περιγραφή αναφέρεται ότι θα γίνεται συστηματική συντήρηση του υπάρχοντος πληθυσμού υψηλού πρασίνου. Στα σχετικά σχέδια του φακέλου δεν απεικονίζονται σημειακά τα δέντρα του Πάρκου (οπότε δεν μπορεί να προκύψει ο αριθμός τους), αλλά οι ενότητες πρασίνου (υψηλού πρασίνου, χαμηλού πρασίνου, θεματικών κήπων κλπ.), χωρίς επίσης να προκύπτει η κοπή οποιουδήποτε αριθμού δέντρων ή/ και θάμνων. Τέλος από τα στοιχεία του φακέλου δεν προκύπτει η εγκατάσταση χλοοτάπητα στο Πάρκο.”

Η προαναφερόμενη υπηρεσία επισημαίνει πως η εξαίρεση της μελέτης «ανάπλασης» του Πάρκου από τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ισχύει μόνο για τις ήπιες παρεμβάσεις που της είχαν τεθεί υπόψη και δεν καλύπτει καμία επιπλέον εργασία όπως η κοπή δένδρων, εκρίζωση θάμνων, εγκατάσταση χλοοτάπητα (γκαζόν). Άρα με βάση το προαναφερόμενο έγγραφο όλες οι κοπές δένδρων και οι εκριζώσεις θάμνων έχουν γίνει παράνομα.

Το έγγραφο αυτό σε μία ευνομούμενη πολιτεία σταματά άμεσα τις εργασίες αλλά στην περίπτωση του Πάρκου Αγρινίου συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως την περασμένη Παρασκευή ο αντιεισαγγελέας Εφετών με προφορική εντολή ανέστειλε τις εργασίες υλοτόμισης και εκρίζωσης δένδρων του Πάρκου ως παράνομες, με βάση το προαναφερόμενο έγγραφο. Η προφορική αυτή εντολή έχει αρθεί το βράδυ της Κυριακής από τον εισαγγελέα Χατζόγλου, με συνέπεια σήμερα τη συνέχεια του εγκλήματος. Σήμερα η εισαγγελική αρχή δεν επικύρωσε γραπτώς την προφορική εντολή - που ειπώθηκε σαφώς την Παρασκευή - για αναστολή των εργασιών υλοτόμησης και εκρίζωσης, με συνέπεια τη συνέχιση των βάναυσων εργασιών βιασμού του Πάρκου.

Σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα η Δασάρχης Αγρινίου παραδέχθηκε ότι δεν έχει ξαναδεί την τεχνική περιγραφή μελέτης του έργου που ετέθη υπόψη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Συγκεκριμένα κατόπιν αντιπαραβολής των σχετικών δύο εκδοχών, η δασάρχης δήλωσε πως δεν είχε ξαναδεί την εκδοχή που έχει κατατεθεί στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας. Παραδέχτηκε επίσης πως η μεταφύτευση των δένδρων του πάρκου που βρίσκονταν στο χώρο του φυτωρίου, την οποία ισχυρίζεται πως πραγματοποιεί ο Δήμος Αγρινίου, δεν προβλέπεται πουθενά στη μελέτη του έργου. Παρόλαυτά τοποθέτησε στο χώρο δύο δασοφύλακες «που επέβλεπαν» τις εργασίες «μεταφύτευσης».

Μία «μεταφύτευση που πραγματοποιείται χωρίς ριζικό σύστημα, χωρίς χώμα μόνο με την τσάπα του εργολάβου. Με λίγα λόγια μεταφύτευσαν δένδρα που ήδη τους είχαν αφαιρέσει τη ζωή.

Ήδη σήμερα στη Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου κατατέθηκε μήνυση για τις αξιόποινες πράξεις της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας (νόθευση εγγράφου).

ΕΛΑΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
που πραγματοποιείται στο χώρο της λιμνούλας του Πάρκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου